15 ianuarie 2015, la Teioasa Și copiii de la Școala, Teioasa au sărbătorit...

15 ianuarie 2015, la Teioasa Și copiii de la Școala, Teioasa au sărbătorit 165 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu

22Joi 15 ianuarie începând cu orele 11, în prezența cadrelor didactice care predau la această unitate, elevii școlii prof. Ghe. Moroșanu din Teioasa Darabani, au sărbătorit 165 de ani de la nașterea marelui poet.

Adunați în holul școlii, eleviii au ascultat câteva note biografice, prezentate de către profesorul de limba română, Const. Moroșanu. Manifestarea a continuat cu un spectacol de muzică și poezie, prezentat de către elevii din ciclul gimnazial pregătiți de prof. Const. Moroșanu și înv. Aioanei Elena. Elevii au recitat versuri ale creației lui Eminescu ,,De-aș avea, O rămâi, Ce-ți doresc eu ție dulce Românie”, și au cântat ,,O mamă dulce mamă, Codrule Codruțule etc.”

100_3184100_3181Glasurile cristaline ale copiilor, impresionând în mod plăcut asistența. Directorul școlii, înv. Aioanei Elena, a arătat în final că spre deosebire de anii anteriori, serbarea de anul acesta s-a distins prin calitatea recitărilor și prin numărul mare de copii care au învățat poezii.

În urma spectacolului susținut de elevi, s-a putut vedea că alături de marile orașe, și de românii din Cernăuți, Chișinău și Balti, etc. și la Teioasa-Darabani Eminescu este sărbătorit cu multă dragoste.

Sergiu Alungulesă

Corbu Robert