20 de copii au evadat la Dangeni ajutati de elvetieni. Vezi cum...

20 de copii au evadat la Dangeni ajutati de elvetieni. Vezi cum si de ce

În comuna Dângeni din județul Botoșani, 20 de copii au evadat în cursul zilei de astăzi. Evadarea le-a fost facilitată de către un grup de elvețieni dar și de către primarul comunei, Cătălin Rotundu. Și mai interesant este că poliția a participat la premierea copiilor care au evadat.  ”EVADARE ÎN SĂNĂTATE! – Concurs de ciclism pentru școlari în satul Iacobeni, comuna Dîngeni”, este titlul unui comunicat transmis presei. 

Comuna Dîngeni, reprezentată prin primar Cătălin Gheorghe Rotundu, beneficiar al proiectului „Sănătatea ta contează. Sa fim sanatosi impreuna’’, proiect finanțat prin Programul Elvețiano-Român, Fondul Tematic Reforme în Domeniul Sănătății conform contractului de implementare între Organismul Intermediar Elvetian – OIE (Institul Elvețian Tropical și de Sănăatte Publică – Centrul de Sănătate Internațională și Fundația CRED – Centrul Româno Elvețian pentru Dezvoltarea Sistemului de Sănătate), Ministerul Sănătății MS și UAT Comuna Dîngeni în colaborare cu Școala Gimnazială nr.1 Dîngeni și Școala Gimnazială nr.2 Iacobeni a organizat in data de 26.10.2017 concursul de ciclism ,,Evadare în sănătate!”.

Copiii au participat cu bucurie la această acțiune, concursul organizat a fost tip ștafetă cu două categorii de participanți (băieți și fete) împărțiți în 4 echipe. La finalul concursului, participanții au primit diplome de participare, pixuri, trofee și tricouri personalizate cu denumirea proiectului.

Această activitate face parte din campania organizată de echipa de proiect ,,Sănătatea ta conteaza. Să fim sănătoși împreună!” având ca scop promovarea sănătății și a unui stil de viață sănătos în rândul populație din comuna Dîngeni.

Prin acțiunile propuse în cadrul proiectului „Sănătatea ta contează. Să fim sănătoși împreună!” copiii și cetățenii comunei Dîgeni sunt încurajați să facă mișcare și sport zilnic, se promovează activitățile fizice organizate și se urmărește conștientizarea efectelor pozitive asupra sănătății prin respectarea unui stil de viață adecvat.

20 de copii au evadat la Dangeni ajutati de elvetieni. Vezi cum si de ce