Achiței, deputat PNL: voi continua să pun presiune pe PSD pentru binele botoșănenilor

Responsabilitatea constantă faţă de cei pe care îi reprezint în Parlamentul României – este ceea ce a caracterizat, din punctul meu de vedere, toată activitatea desfăşurată în prima jumătate a mandatului de deputat de Botoşani.

Dezvoltarea judeţului, prin promovarea şi susţinerea continuă a obiectivelor de investiţii, este calea cea mai directă de a le face bine botoşănenilor mei. Fiind şi inginer de drumuri, cu experienţă consistentă în domeniu, dar şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, am considerat dintotdeauna că infrastructura rutieră botoşăneană este esenţială pentru viaţa economică şi socială a botoşănenilor. Impulsionarea prin toate mijloacele pe care le am la dispoziţie ca parlamentar de opoziţie a investiţiilor în drumurile botoşănene a fost, tocmai din aceste motive, preocuparea mea de bază în cei doi ani scurşi de la începutul activităţii în Camera Deputaţilor.

Am declarat întotdeauna şi susţin în continuare că obiectivul numărul 1 al mandatului meu de deputat de Botoşani este modernizarea Drumului Naţional 28B Botoşani-Târgu Frumos, principala cale de legătură a judeţului cu restul ţării. Sunt mândru de faptul că am reuşit să promovez această investiţie – inclusiv printr-un amendament susţinut cu argumente solide în Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor – la rangul de obiectiv aflat pe lista de investiţii finanţate de la bugetul de stat în această perioadă.

Sunt mâhnit, în acelaşi timp, de slaba performanţă a guvernanţilor PSD+ALDE din 2018 în ceea ce priveşte gestionarea acestei lucrări. Senzaţia mea este că pesediştii, inclusiv cei votaţi ca parlamentari de către botoşăneni, irosesc nepermis foarte mult timp, tergiversând inutil etapele investiţionale ale modernizării DN 28B. În ciuda numeroaselor interpelări şi întrebări adresate de mine ministrului Transporturilor, a declaraţiilor politice făcute pe această temă în Camera Deputaţilor şi chiar a luărilor de poziţie publice din ultimul an, investiţia în drumul care leagă Botoşaniul de restul lumii se derulează anevoios, aflându-se încă în faza de licitaţie.

Anul 2019 este unul esenţial pentru ca Drumul Naţional Botoşani-Tg. Frumos să fie în sfârşit modernizat. Voi continua să lupt prin toate mijloacele legale de care dispun pentru a pune presiune asupra celor în măsură să urgenteze investiţia, adică asupra guvernanţilor pesedişti. Din punctul meu de vedere, aceştia nu mai au nicio scuză pentru ritmul de melc în care se derulează procedurile premergătoare trecerii la lucrările propriu-zise pe DN 28B.

În afara acestui obiectiv, botoşănenii care îmi urmăresc activitatea ştiu că m-am implicat constant, activ şi consistent în promovarea altor investiţii extrem de importante pentru judeţul nostru. Drumurile naţionale 29D Botoşani-Ştefăneşti, 24C Manoleasa-Rădăuţi Prut, respectiv Santa Mare-Ştefăneşti-Manoleasa, ca şi drumurile judeţene incluse în proiectul iniţiat de mine înaintea începerii mandatului de parlamentar sub denumirea de Drum Strategic (însumând mai mult de 100 de kilometri) au fost şi vor continua să fie subiectul demersurilor mele, în vederea investiţiilor.

Relaţia cu cei pe care îi reprezint, botoşănenii, a fost o altă preocupare continuă în primii doi ani de mandat. M-am străduit să comunic cât de mult mi-a stat în putinţă tot ceea ce fac în calitate de parlamentar şi de om politic, prin intermediul mass-mediei botoşănene (televiziuni, radio, ziare, site-uri de ştiri) sau prin intermediul reţelelor de socializare. Şi, pentru ca această comunicare să nu fie realizată doar într-un sens, dinspre mine spre botoşăneni, am creat mijloacele necesare transmiterii de către toţi botoşănenii către mine a problemelor lor, în rezolvarea cărora m-am implicat la maximum. În vara anului trecut am distribuit gratuit către locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ o broşură prin intermediul căreia le-am pus tuturor la dispoziţie un formular standard prin care să îmi semnaleze problemele cu care se confruntă. Sunt bucuros că acest instrument de comunicare a funcţionat, astfel încât sute de botoşăneni au apelat efectiv la sprijinul meu prin intermediul cabinetului parlamentar.

Sunt mândru, de asemeni, de realizarea proiectului Albumului Centenar „Iubesc judeţul Botoşani”, urmărit cu interes, susţinut şi promovat de mii de botoşăneni din toate colţurile judeţului prin intermediul reţelelor de socializare. Rezultatul acestui proiect a fost o foarte reuşită colecţie de imagini din toate localităţile botoşănene, menită să ne promoveze judeţul cu ocazia excepţionalului eveniment al împlinirii unui secol de existenţă a României Mari.

Înarmat şi cu experienţa căpătată în prima jumătate a mandatului de deputat al botoşănenilor, vă promit că îmi voi spori şi mai mult activitatea în sprijinul judeţului nostru în anii care urmează. Nimic din energia cu care am abordat mereu problemele esenţiale ale acestui colţ de ţară nu s-a pierdut. Dimpotrivă, sunt mai determinat ca oricând să acţionez prin toate pârghiile legale pe care le am la dispoziţie pentru a-i impulsiona pe guvernanţi să ne satisfacă solicitările absolut fireşti privind o infrastructură decentă, dezvoltarea accelerată a zonei şi, în final, un trai mai bun al fiecăruia dintre noi.
Aşa să îmi ajute Dumnezeu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *