Fraudă electorală grosolană descoperită de Columbo la Botoșani. Vezi dovezile și cum au fraudat pe filiera șefi de secții – BEJ

Alegerile pentru Parlamentul European din acest week end au fost fraudate. Cel puțin la Botoșani. Dar este posibil ca metoda să se fi implementat și în alte județe. Mii de politicieni din toate partidele participante la alegeri, sute de candidați, zeci de mii de membrii în secțiile de votare și alți participanți la procesul scrutinului nu au observat nimic. COLUMBO (publicație de investigații) a descoperit modul în care s-a furat la aceste elegeri europarlamentare. Frauda s-a făcut pe filiera președinți de secții de votare – BEJ. Columbo demontează frauda și arată și dovezile. S-a lucrat cu câte două procese verbale. Ambele originale, dar diferite, pe secțiile cu pricina. BEC-ul a primit o serie de documente neconforme și nu s-a sesizat nimeni. În Botoșani, la secțiile de votare 36 (Școala generală nr.14) și 63 (Local Clubul Pensionarilor) din municipiu fraudarea a fost descoperită de către COLUMBO. Iată, cât se poate de clar, cum s-a furat.

La Secția de votare nr36 s-au fraudat alegerile astfel: procesul verbal , în original, predat partidelor nu este conform prevederilor legale, în sensul că nu iese cheia. Adică totalul voturilor consemnate în dreptul candidaților este de 459, iar numărul total al voturilor valabil exprimate este de 449. Altfel spus, de la un partid sau altul au dispărut 10 voturi. Mai mult decât atât, la BEJ Botoșani s-a înregistrat un alt proces verbal, tot original, cu o altă situație. Adică, în procesul verbal înregistrat de BEJ și încărcat pe site-ul BEC, numărul total al alegătorilor înscriși în lista electorală permanentă și în copia de pe lista electorală specială este de 1094, diferit de cel din procesul verbal remis partidelor. În același PV încărcat pe BEC, la numărul buletinelor de vot neîntrebuințate și anulate s-a făcut o corecție. La candidatul de pe poziția 13 apar 3 voturi exprimate, contrar procesului verbal remis partidelor care arată 13 voturi. Este vizibilă diferența de scris (grafologică) între cele două procese verbale, ambele originale. În plus, pe PV încărcat la BEC apare la poziția i. Mențiunea INTACTE 5 STAMPILE ”VOTAT”,   MENȚIUNE CARE PE PROCESUL VERBAL ORIGINAL REMIS PARTIDELOR NU APARE.

La secția de votare nr. 63 s-au fraudat alegerile astfel: procesul verbal , în original, predat partidelor nu este conform prevederilor legale, în sensul că nu iese cheia. Adică totalul voturilor consemnate în dreptul candidaților este de 430, iar numărul total al voturilor valabil exprimate este de 422. Altfel spus, au fost adăugate în plus 8 voturi unui partid. Mai mult decât atât, la BEJ Botoșani s-a înregistrat un alt proces verbal, tot original, cu o altă situație. Adică, în procesul verbal înregistrat de BEJ și încărcat pe site-ul BEC, diferit de PV remis partidelor, la poziția 8 au fost consemnate 21 voturi și nu 29 cum este în PV remis partidelor în original. Nici în PV depus la BEC nu iese cheia. Numărul total al voturilor trecute în dreptul candidaților, însumat, este de 398. Diferit de numărul voturilor valabil exprimate și consemnate ca fiind 422. O diferență de 24 de voturi luate de la un partid sau altul, dacă PV de la Bec este mai real decât cel de la partide de asemenea original.

La o altă secție, 52 – Școala Generală nr.2, tot din municipiul Botoșani, au votat 267 de cetățeni, dar în urnă s-au găsit doar 266 de voturi.

Din sursele noastre, ALDE Botoșani a și formulat deja o contestație la BEC pornind de la ancheta lui COLUMBO. Dacă acestea vor fi admise, pe lțngă faptul că toți cei implicați vor trebui să răspundă penal, în secțiile pentru care Columbo are dovezi, ar trebui să se dispună reorganizarea alegerilor. Mai trebuie spus că la partide au ajuns, în original, mult mai multe procese verbale fără cheie, adică cu socoteli încâlcite. Practic, acestea nici nu trebuiau să plece din secțiile de votare astfle, iar BEJ nu trebuia să le primească. dar, se vede treaba că toți au auvut alte ordine.

Cu siguranță că dacă am verifica toate cele peste 400 de secții de votare din județ și miile de secții din țară am descoperi și alte situații similare. Dar aceasta necesită un timp considerabil pentru care COLUMBO nu este retribuit. Alții sunt cei care ar trebui să facă verificările în detaliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *