Acum la Prefectură perspectivele proiectelor transfrontaliere

Acum la Prefectură perspectivele proiectelor transfrontaliere

Acum, la Instituția Prefectului Botoșani, în sala ”Nicolae Iorga”, are loc o dezbatere cu privire la Programul Operațional Comun România –Ucraina-R.Moldova. Dezbaterea este organizată de Instituția Prefectului în colaborare cu Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava. La întrunire participă și reprezentanți ai AJOFM, DSP Botoșani, CCIA Botoșani precum și ai unor ONG din județ. De asemenea, printre participanți au putut fi văzuți și primarii Loredan Buraga de la Mihălășeni, Aurel Ungureanu de la Vârfu Câmpului și primarul Relinschi de la Santa Mare .

În cadrul dezbaterii se prezintă proiectele implementate în județul Botoșani, precum și perspectivele de cooperare transfrontalieră. Reprezentantul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava a apreciast în debutul dezbaterii că ”inițiativa Instituției Prefectului este binevenită. Dorința noastră este să creăm un cadru mai puțin informal pentru a afla câteva repere despre ce se află în implementare și amănunte despre noul cadru de implementare”.

Astfel, așa cum se observă și în imaginile atasate, în cadrul apelului de proiecte din 2009, au fost semnate 7 contracte cu beneficiari din județul Botoșani. Valoarea totală a granturilor este de 4.847.483,33 EUR pentru județul Botoșani. Cât privește apelul din 2011, contractarea proiectelor selectate nu este finalizată. Dintre proiectele implementate în Botoșani amintim ”Parteneriatul pentru promovarea tradițiilor culturale în rândul tinerilor”, proiect în care aplicant este Asociația ”Mugurelul” Dorohoi. Valoarea grantului este de 80.820,90 EUR, iar partener în proiect este Universitatea Națională ”Yuriy Fedkovych” Cernăuți. Un alt proiect transfrontalier implementat în Botoșani vizează ”Îmbunătățirea infrastructurii de transport între județul Botoșani și regiunea Cernăuți: Modernizare prin betonarea căilor de acces transfrontaliere în comuna Cândești – Botoșani”. Valoarea grantului este de 1.805.802,00 EUR, iar partener este Consiliul Raional Hliboca, Ucraina.