ALDE mizează pe o creștere economică care să genereze locuri de muncă...

ALDE mizează pe o creștere economică care să genereze locuri de muncă bine plătite

0 454

La Botoșani, copreședinții ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin au prezentat viziunea partidului de relansare și de stimulare a economiei românești, bazată pe investiții. În cursul zilei azi, liderii ALDE au vizitat fabrica de confecții textile Formens, din Botoșani, s-au întâlnit cu membrii și simpatizanții ALDE Botoșani și apoi au susținut o conferință de presă, alături de candidații ALDE Botoșani pentru Senat și Camera Deputaților, Margareta Clipa, deputat Liliana Mincă și deputat Ștefan Petru Dalca.

Doamna deputat Liliana Mincă a transmis liderilor ALDE că își dorește ca filiala ALDE Botoșani să se plaseze pe locul doi în județ, la alegerile parlamentare, „astfel încât ALDE, la nivel de țară să fie a treia forță politică, să dăm primul ministru, să oferim miniștri competenți pentru guvernare, astfel încât județul Botoșani să nu mai fie cel mai sărac județ din țară”.

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a spus celor prezenți că: „Nu pot să fiu indiferent, să știu că 1românii trăiesc în lipsuri, trăiesc în sărăcie. Și zilele trecute, probabil că ați remarcat că  am făcut mereu referință la următorul lucru: România, cu toate că este a șaptea țară ca mărime din Europa, este a 17-a țară ca mărime a PIB, dar este penultima țară la clasamentul bunăstării. Din păcate, suntem penultima cea mai săracă țară din Europa. Și dacă aceasta este sărăcia la nivelul țării, îmi dau seama și înțeleg care este dimensiunea sărăciei în județul Botoșani. Cu toții încercăm totuși, să mișcăm lucrurile înainte”.

”Ca partid liberal, ALDE se orientează pe o creștere economică care să genereze locuri de muncă din ce în ce mai bine plătite, astfel încât fenomenul de emigrație care a afectat România să se oprească”, a spus Călin Popescu -Tăriceanu. Copreședintele ALDE a mai subliniat faptul că, tot în cursul zilei de azi, va fi prezentat la Iași un program pentru dezvoltarea întregii regiuni a Moldovei: „Suntem singurul partid care am gândit că este nevoie de un program special dedicat Moldovei, în așa fel încât decalajele care s-au creat în ultima vreme și s-au accentuat între regiunea istorică a Moldovei și celelalte regiuni istorice ale României, să se reducă. Noi considerăm că trebuie o atenție în plus acordată întregii regiuni a Moldovei, un program de dezvoltare și stimulare economică, de investiții în infrastructură”.

Călin Popescu-Tăriceanu a criticat, în cadrul conferinței de presă, alte partide politice care își doresc să ajungă la guvernare fără să aibă competențe sau exepriență: „Mă uit la celelalte partide, dar în special la jucăria asta care se numește USR, cu oameni care sunt complet rupți de realitățile românești, n-au niciun fel2 de experiență, dar își imaginează că ar putea să conducă o țară. E foarte greu să poți să conduci o țară când n-ai avut în subordinea ta măcar un mic colectiv, când n-ai experiență administrativă, când n-ai experiență politică, vrei să conduci o țară. Nu se poate… și exemplul cel mai bun pe care îl avem la îndemână este eșecul guvernului tehnocrat. Așa-zișii tehnocrați! Noi ne-am imaginat cu toții că va veni un guvern cu oameni care sunt specialiști pe anumite domenii și sigur că te aștepți să n-aibă poate cea mai bună viziune de dezvoltare bazată pe o ideologie, dar au anumite cunoștințe care-i ajută în exercițiul guvernării. Ce am constatat cu toți? Că guvernul de tehnocrați a fost un guvern de incompetenți, un guvern bazat pe diletanți, pe oameni care n-au nicio legătură nici cu administrația, nici cu managementul în sectorul privat, nimic… Niciun fel de competențe și bine-nțeles, eșecul n-avea cum să le scape”.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin s-a arătat încrezător în sanșele obținerii unui rezultat bun la alegerile parlamentare al filialei ALDE Botoșani, mai ales că, acum, în fruntea filialei se află doamna deputat Liliana Mincă: „E o persoană pe care o cunosc, am mai lucrat, în trecut, cu domnia sa. Sigur, nu am lucrat ca membri ai Guvernului, dar am lucrat în cadrul partidului și vă mărturisesc, că e o persoană care are o putere de muncă pe care rar am văzut-o la un om politic”.

„Mă bucur, că avem ocazia să venim, să vorbim cu oameni despre mesajul nostru și cred că, și aici, colegii 3nostri din teritoriu au înțeles că nu vrem să venim cu măsuri populiste, așa cum au venit, din păcate, alte partide care se consideră de dreapta. Și aici, mesajul este foarte clar. Am văzut în programul electoral al Partidului Național Liberal, prima măsură, creșterea de pensii și salarii, fară să precizeze foarte clar, care este sursa de finațare. Se bazează doar pe presupusa credibilitate, a celor care vin cu aceste măsuri. Noi am pus pe primul plan, așa cum sa spus mai devreme, repornirea celui de-al doilea motor al economiei, pe lângă acel consum, pe care noi l-am stimulat, prin reducerile de taxe și impozite, prin măririle de salarii, care au avut loc în anul 2014-2015. Motorul de investiții. Și vreau să știe toți cetățenii, foarte clar, că de la 1 ianuarie 2017, după votul oamenilor, cu siguranță investițiile vor crește în țara noastră”, a afirmat copreședintele ALDE Daniel Constantin.

Departamentul de comunicare ALDE

ALDE mizează pe o creștere economică care să genereze locuri de muncă bine plătite415219449_933521410114323_3579385480096322782_n15171131_933521633447634_2043356574344110504_n