ALERTĂ pentru statul român Cazul Bernevernet copiat în Italia

ALERTĂ pentru statul român Cazul Bernevernet copiat în Italia

0 1063

Cazul Ciocioman italia cinci copii gorjO familie de români, stabilită în Italia, riscă să rămână, peste voia lor, fără 5 copii. Statul român trebuie să intervină prompt, dovedind măcar odată că nu este dar o națiune de ataș la puterile Europei și ale lumii. Celebrul caz Bernevrnet din Norvegia pare să fie copiat în Italia. Fie autoritățile de protecție socială din respectivele state își cnfundă misiunea cu cea a vechii inchiziții, în variantă modernă, fie excesiva mediatizare a acestor cazuri le dă idei unor grupări mafiote din statele europene, deghizate în servicii sociale. Și, evident, există și a treia variantă. Cea a existenței de zeci de ani a unor astfel de situații, dar ignorate mult timp de presă, de români, de autorități. Un lucru este clar. Familia de români din Italia este disperată și CERE AJUTORUL STATULUI ROMÂN. Și, neavând altă variantă de a se face auziți, cere sprijinul statului român exclusiv prin intermediul INFORMATORULUI PENTRU TOȚI ROMÂNII.

12575911_10204162023290540_2040990508_nSoții Maria Pascariu și Ilie Ciocioman din Gorj au plecat cu câțiva ani în urmă în Italia. Copleșiți de sărăcia din România, cei di au plecat la muncă în Italia, stabilindu-se în localitatea Foggia. Acolo au muncit mult timp în agricultură. La început a fost bine, cei doi soți, necăsătoriți legal, reșeau să agonisească cele necesare traiului. Î acești ani, Dumnezeu le-a adus în viața lor 5 îngeri, cinci copii născuți în Italia. Sfârșitul anului trecut le-a adus celor doi părinți și începutul calvarului. Rămași fără locuri de muncă, dar cu cinci copii pe care îi iubesc enorm și speriați că nu mai au posibilități să le ofere cele necesare micuților, părinții au solicitat statului italiansă le acorde ajutor social. Totul ar fi fost în regulă dacă autoritățile italiene nu le-ar fi cerut contractul de locuință pentru a le oferi ajutorul social. Maria și Ilie nu aveau cntract de locuință. Nu au avut niciodată. Pentru a nu plăti la stat, proprietarul casei nu le-a făcut contract de închiriere atunci când le-a pus spațiul la dispoziție. Culmea 12606760_10204162021570497_1219420175_nnenorocului abia acum vine. Aflând că nu au documente pentru spațiul unde locuiau, statul italian a decis să le ia cei cinci copii. Paradoxal, ca măsură de protecție socială. Cei doi părinți, după ani de muncă pe pământ italian, nu a o situație materială care să le permităschimbarea norocului. Neavând nici posibilitatea să revină în România, cei doi părinți dsperați solicită statului român să intervină, acum până cnd situația nu scapă de sub control. Vor ca până când se vor ridica iar din umilința sărăciei autoritățile române să preia cei cinci copii. Vor ca cei cinci pui de români să locuiască în România, chiar dacă s-au născut pe pământ italian. Din spusele Mariei și ale lui ilie, consulatul le-ar fi spus, INCREDIBIL, că nu este de competența lor.O atitudine tipică, cunoscută de acum a diplomației și autorităților române, exact ca în celebrul caz Crulic decedat pe pământ polonez, la fel ca în cazul Florentinei Boaru omorâtă și abandonată mafiei cadavrelor din Italia, la fel ca în atâtea cazuri. În câteva asfel de situații, după ce mediatizarea cazurilor a devenit prea deranjantă, au căzut capete pe la ambasade și consulate și chiar în 12606746_10204162024010558_864780162_nMinisterul Afacerilor Externe. E drept, fără nciun folos pentru victimele indifereței statului român. Acum o astfel de atitudine poate fi evitată, cu toate repercursiunile ei. Nu este absolut necesar un scandal diplomatic între cele două state, nu este necesar nicisă aștepte ca altți români să ceară repatrierea în coșciuge de fier, nu este necesară nici generarea, întreținerea sau amplificarea unui nou scandal de acest gen. Statul român poate arăta, măcar în acest caz, că, așa cum spune Constituția, ocrotește familia și este garantul libertăților și drepturilor românilor.

Familia disperată din Italia locuieșe acum într-o casă abandonată. Nu au de lucru, nu pot reveni în țară și speră ca până când se vor mișca autoritățile statului român, măcar Biserica să îi ajute temporar.

Tatăl copiilor s-a născut în comuna Alpinești, județul Gorj, la 8 februarie 1954. După 2 ani de școală profesională la Craiova, a urmat o școală de dresaj câini lupi la o unitate de securitate din Sibiu. Ulterior a lucrat, cu grad de sergent major, ca instructor câini de serviciu la UM 0853 din Fetești, Brigada de securitate Constanța.

Acum cere cu disperare ajutorul statului român, Bisericii Ortodoxe, românilor de oriunde, care pot contacta redația ziarului nostru pentru a ajuta familia și cei cinci copii care sunt acum hăituți de statul italian.

Maria și Ilie au cerut ajutorul redacției noastre pentru a alerta autoritățile române, prin intermediul altor români din Italia, Timon Lipciuc și câțiva dintre prietenii acestuia.

VOM REVENI

ALERTĂ pentru statul român Cazul Bernevernet copiat în Italia