Apocalipsa economica

Apocalipsa economica

Statul a raportat încasări false. Statul nu mai produce nimic. Romania face trafic de țigări la nivel de Guvern. Degeaba bate USL toba la televizor. Top 10 după sumele vărsate la buget in 2012 (accize, TVA, impozit pe profit, contribuții de pensie si sănătate pentru angajați, redevențe). Țara a intrat în fălcile falimentului. Citiți mai departe o analiză economică revoltătoare.

Contribuabil Reședința Sume vărsate (miliarde lei)
OMV Petrom București 8
British American Tobacco Trading București 5,6
Rompetrol Rafinare Constanta 4,6
Petrotel-Lukoil Prahova 2,2
Philip Morris Trading Ilfov 1,9
Lukoil România București 1,55
BNR București 1,51
Romgaz Sibiu 1,49
Japan Tobacco International Manufacturing București 1,3
MOL România Cluj 1,25
TOTAL 29,4 mld lei (circa 6,7 mld euro).

(Sursa: Ministerul Finanțelor)

Concluzia 1: statul a raportat încasări false.

In 2012, an electoral si an de criza, guvernul a raportat venituri de 42 de miliarde de euro. Este imposibil!

Uitați-va cum scad incasarile, intre Petrom (locul 1) si MOL (locul 10). Este matematic imposibil ca primele 10 firme din România sa fi produs doar 6,7 miliarde de euro, iar restul economiei sa crească incasarile la…42 de miliarde! Pur si simplu, nu mai sunt destule IMM-uri in România pentru asta: ca au dat faliment!

Cat a încasat, real, statul? Cel mult 13 miliarde de euro. Restul – împrumuturi pe banda rulanta! Ponta s-a lăudat ca porcul la FMI (ca sa obtina bani) si la popor (ca sa obtina voturi). Cu o producție inexistenta.

Iar acum, in 2013, sacul cu minciuni a plesnit.

Concluzia 2: adio Dacia, adio SIDEX. România nu mai produce nimic.

Dacia Pitești (Renault) si SIDEX Galați (Arcelor Mittal), adică stâlpii industriei românești, au dispărut din top. In 2012, vânzările lor s-au prăbușit. Exporturile s-au topit. De aia si vor sa plece din România.

Bugetul se mai agata in niște pompe amarate de benzina (Petrom, Rompetrol, Lukoil si MOL): care nu produc, ci doar comercializează.

A, da, si in….vânzarea de tigari (BAT, Philip Morris, JTI). Ceea ce e foarte ciudat!

Concluzia 3: România face TRAFIC de tigari, la nivel de guvern.

Este imposibil ca românii sa fumeze de 2 miliarde de euro pe an. Este imposibil si ca România sa producă si sa exporte atâtea tigari. Capacitatea fabricutelor de aici este insuficienta. Singura explicație:

  • Cei 3 mari producători de tigari baga in tara, pe ascuns, tigari fabricate ieftin in Asia si Turcia. Pretind ca sunt fabricate in România. După care le vând in toata Uniunea Europeana si scapă astfel de taxele pe munca si de toate impozitele UE.
  • Iar guvernul român e complice la acest trafic de tigari si-si ia partea! România profita de faptul ca a devenit poarta de intrare a UE – si fura la greu!

Daca mâine România e data afara din UE, producătorii de tigari pleacă pe loc, in Ungaria. Sau Bulgaria. Iar bugetul statului se duce dracului: adio pensii, adio salarii. Plus 7 milioane de români, care trăiesc acum in Europa, si care vor fi aruncați de guler peste granița (indiferent ca au case si familii acolo).

Concluzia 4: statul ne jupoaie la benzina.

Toata lumea înjura Petrom, pentru prețul benzinei. Iar statului român ii convine: ai dreacului exploatatori austrieci! Dar adevărul se vede in bugetul tarii: Petrom da aproape tot ce castiga, statului român! La fel si Lukoil, si MOL.

  • Statul ia 50% din prețul benzinei, ca “accize”. Ceea ce deja este enorm.
  • Si mai ia si 50% din fiecare salariu, al fiecărui angajat Petrom (cum ia de la toate firmele din România). Alta enormitate!
  • Fara jupuiala statului, un litru de benzina ar fi de 5 ori mai ieftin.

Si, culmea tupeului, Statul se mai da si victima: nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Asta e România!

Nu mai e loc de dat la-ntors: sunt cifrele Ministerului de Finanțe.

Degeaba bate USL-ul toba pe la televizor. Degeaba se lauda cu creșteri economice aberante: asta e fotografia reala a economiei românești. Iar in ea vedem o tara in faliment. O tara piele si os, galbena la fata, bolnava de cancer.

Care mai are doar câteva luni pana sa moara.

sursa: capitalismpepaine.ro