Apostolul iadului, de la Cotroceni, nu știe când e ziua imnului național!?

Apostolul iadului, de la Cotroceni, nu știe când e ziua imnului național!?

PP-DD pune la stâlpul infamiei cea mai josnică și mai nouă ”gafă” a președintelui Băsescu. Demonstrând, încă o dată, că poporul nu a greșit când l-a demis la referendum, președintele scai (agățat la Cotroceni fără voia poporului), Băsescu a încălcat, iar – a câta oară? – Constituția României. De data aceasta, piratul Băsescu a terfelit integritatea și suveranitatea statului, prefăcându-se, în interese deloc obscure dar condamnabile, că a uitat și care sunt simbolurile demnității României.  Sâmbătă, 29 iunie 2013, Băsescu i-a felicitat pe români cu prilejul ”zilei imnului național”!!! Este greu de crezut că fratele de cruce al ungurilor și apostolul armageddonului național a încurcat, pur și simplu, datele. Ziua imnului național se serbează fix peste o lună de zile, la 29 iulie. PP-DD și președintele partidului, Simona Allice Man, consideră această nouă batjocură prezidențială ca fiind inacceptabilă și profund jignitoare pentru românii de pretutindeni. Redăm mai jos comunicatul de presă al PP-DD.

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Traian Băsescu – președintele ’SECUILOR’, atac de Les Majeste la adresa ROMÂNIEI!


Partidul Poporului – Dan Diaconescu protestează vehement şi condamnă atitudinea sfidătoare la adresa poporului român a lui Traian Băsescu, printr-o nouă şi grosolană încălcare a unor capitole foarte importante din Constituţia României, care se referă la integritatea şi suveranitatea statului, dar şi o minimă cunoaştere a simbolurilor de demnitate ale României.În Constituţia României, la art.80, se stipulează, în două alineate:

(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

Pe data de 29.06.2013, Traian Băsescu a adresat felicitări românilor, cu ocazia Zilei Imnului Național. Numai că a încurcat datele. Potrivit Legii nr. 99/1998, Ziua Imnului Național se sărbătoreşte pe 29 iulie, adică peste exact…o lună! Deşi ar fi trebuit să reţină data de 29 iulie, pentru că anul trecut a fost ziua în care s-a organizat referendumul pentru demiterea sa.

Dacă Preşedintele românilor nu are habar de Imnul Naţional, în schimb minoritatea maghiară își ştie foarte bine interesul faţă de inventatele simboluri naţionale ale inexistentului Ţinut Secuiesc. Pe nu mai puțin de 9 primării şi în pieţele centrale din localitățile județului Covasna, sfidând o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, este arborat ’Drapelul secuiesc’. Mai mult, primarul din Tg. Secuiesc, Raduly Robert Kalman, declara că nu va da jos ’steagul’, înainte de a da fiecărui cetățean maghiar o asemenea bucată de pânză, pe care să o amplaseze pe propria locuință!! Faţă de această situaţie, Traian Băsescu nu a avut nici un fel de poziţie.

Partidul Poporului – Dan Diaconescu consideră cele două situații drept iresponsabile şi profund jignitoare la adresa poporului român. Se pune firesc întrebarea: mai este Traian Băsescu președintele României, atâta vreme cât, după cum se vede, îi sunt străine reperele istorice ale poporului nostru? Sau, mai degrabă, prin sfidarea Constituției, precum și a atribuțiilor ce îi revin conform acesteia, a devenit președintele așa-zisului Ținut Secuiesc?

PP – DD afirmă ferm solidaritatea cu românii din judeţele Harghita și Covasna, abandonaţi și oferiți ’pe tavă’ extremiștilor maghiari, atât de către ’șeful statului’, cât și de guvernul USL, în scopul satisfacerii unor meschine interese electorale!

Vom apăra dreptul românilor de a trăi într-un stat național și unitar și ne vom opune, prin toate mijloacele legale, constituirii unei viitoare regiuni care să cuprindă județele Harghita și Covasna.

Îi asigurăm pe români că niciodată pe teritoriul țării noastre nu va mai exista ceva de tristă amintire precum defuncta ’Regiune autonomă maghiară’ din anii `50.

Nu în ultimul rând, solicităm demisia imediată a cetățeanului Traian Băsescu din funcția de președinte al României, funcție pe care, așa cum ne demonstrează din nou, nu a meritat-o niciodată!

Biroul de presă al PP-DD