Aproape un miliard de lei vechi descoperit in Plugarul

Aproape un miliard de lei vechi descoperit in Plugarul

0 1109

IMG3• Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat cinci persoane care încercau să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, 7.970 pachete ţigări de contrabandă. • Poliţiştii de frontieră au constatat faptul două dintre persoane au mai fost depistate încercând să introducă ilegal în România țigarete de contrabandă, una în data de 14 septembrie 2014, cea de a doua în data de 05 februarie a.c..

 

În data de 14 februarie a.c., pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, în jurul orei 21.15, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului au observat pe direcţia localităţii de frontieră Ungheni, în apropierea malului românesc al râului Prut către interiorul ţării, mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor. În urma cercetărilor s-a constatat că acestea sunt cetăţenii români T.B., C.C., A.C., I.C. şi  N.C., cu vârste cuprinse între 22 şi 32 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi. În urma verificărilor lucrătorii au constat faptul că doi dintre bărbaţi au mai fost depistaţi încercând să introducă ilegal în România țigarete de contrabandă, în data de 14 septembrie 2014, respectiv în data de 05 februarie a.c..

În coletele descoperite erau 7.970 pachete ţigări marca Plugarul, în valoare de aproximativ 70.786 lei.

A fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor în vederea confiscării şi a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infrcaţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.