Bătălia pentru demnitate, episodul 2 La Corni primarul comandă amenzi iar oamenii...

Bătălia pentru demnitate, episodul 2 La Corni primarul comandă amenzi iar oamenii ies din nou în stradă. AEP se joacă cu răbdarea lor. Tăcere cumpărată cu ajutoare sociale

În timp ce AEP caută nod în papură pentru a nu aproba solicitarea cornenilor de organizare a referendumului pentru demiterea primarului, în comună se joacă acum cartea intimidării și persecutării ”nesimțiților” care au avut neobrăzarea să ridice fruntea de sub papucul tătucului primar. După cacialmaua indiferenței față de protestele oamenilor, începute în prima zi a acestui an, intimidarea este arma cu care acum se încearcă a se reduce la tăcere strigătul de dreptate al cornenilor. Circa 80 de protestatari sunt amenințați cu amenzi. Unii dscn7397chiar și cu câte două amenzi. Interesant este că acatistul cu numele celor care merită și trebuie amendați a fost conceput în Primărie și se speră că astfel edilul va scăpa de proteste și îi va convinge pe locuitori să își vadă de urzicile lor fără a-l mai deranja în cuibul lui de nebunii. Un apel din comuna Corni, primit la redacția săptămâna trecută, ne-a edificat asupra fineții cu care edilii locali vor să astupe gura locuitorilor din comuna Corni. ”Iar s-a început cu amenințări. Domnul Cojocarulm care a umblat și el mult la Primărie cu ei, astăzi dimineață, la lapte, le spunea oamenilor să stea liniștiți, să nu mai protesteze că încă mai sunt de primit vreo 60 de amenzi. Le-a văzut el în birou la domnul primar. Lumea este foarte panicată. Au început să mă huiască și să mă blameze prin comună…Cei care nu au internet ca să se informeze sunt manipulați acum. În prima ședință de consiliu, au refuzat să dea ajutoare sociale celor din Balta Arsă, probabil pe bună dreptate. Acum au schimbat strategia. Pentru că au nevoie de susținere, la ultima ședință au aprobat ajutoare sociale pentru un sfert din sat. Oamenii au fost chemați acum de către cei din primărie. Am auzit că umblă și prin Corni cu aceași treabă”, ne-a spus vocea de la telefon. Între timp, sfârțitul de săptămână le-a adus cornenilor aprobarea de a ieți iar în stradă. Cel puțin până când bugetarii de la AEP vor catadicsi să aprobe referendumul. Mobilizarea, cum este firesc de acum pentru cei din Corni, s-a făcut pe facebook.

”Dragii mei prieteni de pe facebook (cei care sunt din Com. Corni) ,vă anunț că astăzi am fost (în număr de 10 dscn7429persoane) în audiență la domnul prefect al județului Botoșani și am fost anunțați că nu a venit încă răspunsul oficial de la AEP în legătură cu referendumul, deoarece sunt 100 de persoane care au semnat și au diverse probleme privind datele din buletin și aceste date sunt verificate acum la evidența populației, iar răspunsul îl asteptăm pe miercuri-joi. La dorința dumneavoastră am obținut tot în decursul zilei de astăzi și aproparea de la primărie și jandarmerie pentru protest începând de luni până joi, inclusiv joi, începând cu ora 10 și terminând la ora 16 în toate cele 4 zile. Rugămintea mea este să îi anunțați și pe cei care nu au internet, poate sunt persoane care doresc să participe. Vă mai aduc la cunoștință că este dreptul nostru legal la a protesta PAȘNIC, deci,  repet,  atât timp cât protestăm pașnic și fără incidente (adică să nu fim violenți verbal și fizic, să nu scuipăm, să  nu avem nici un fel de arme la noi de orice natură ar fi ele, să cooperam cu domnii jandarmi etc.) avem dreptul și aprobarea să ieșim în stradă  pentru a protesta pașnic. Cu toții avem dreptul să avem asupra noastră steagul României, pancarde în care să ne trecem nemulțumirea, șuierători. Vă rugăm respectuos să dăm dovadă în continuare că suntem civilizați și pașnici”, a transmis Florina Iurieț cornenilor de pretutindeni. Aproape 100 de locuitori ai comunei au dat like de bucurie și, probabil, vor ieși iar pe ulițele comunei Corni pentru demiterea primarului care imediat după alegeri i-a băgat ” în p…a mânisa” pe cei care l-au ales.

De data aceasta este posibil ca protestul să fie nai de amploare. Cu atât mai mult cu cât s-au trezit și cei protestatari-corni-2017-rotaru-dorneanu-oniciuc-referendum1plecați la muncă peste hotare. ”Mă sună foarte mulți și mă întreabă. Nu scăpăm de hoți? Dar când? Și noi ce să le zicem? ALTĂ ÎNTREBARE?” , ne-a mai spus Florina Iurieț.

Bătălia pentru demnitate, episodul 2 La Corni primarul comandă amenzi iar oamenii ies din nou în stradă. AEP se joacă cu răbdarea lor. Tăcere cumpărată cu ajutoare sociale