Birta de la județ și Vodă de la Proiecte au vizitat Soroca...

Birta de la județ și Vodă de la Proiecte au vizitat Soroca la invitația lui Mîțu

0 854
Dorin Birta luminita Voda mihai mitu soroca botosani consiliul judetean moldova (1)O delegaţie a Consiliului Judeţean Botoşani formată din vicepreşedintele Dorin Birta şi Luminiţa Vodă – şef Serviciul Proiecte, Cooperare Internaţională şi Parteneriate a participat, la invitaţia preşedintelui Raionului Soroca, domnul Mihai Mîţu, în data de  27 august a.c., în oraşul Soroca, la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Independenţei Republicii Moldova. La eveniment au fost prezente delegaţii din România, Republica Moldova, Ucraina, Republica Letonă.

În cadrul evenimentului, au avut loc depuneri de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare din Piaţa Libertăţii şi la Monumentul Eroilor căzuţi pentru apărarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova în conflictul armat din Transnistria, din Complexul Memorial.

La Palatul de Cultură din Soroca, s-a desfăşurat Adunarea solemnă dedicată Zilei Independenţei, care a inclus un program artistic şi în cadrul căreia, conducătorii delegaţiilor prezente au susţinut alocuţiuni.

Dorin Birta luminita Voda mihai mitu soroca botosani consiliul judetean moldova (4)De asemenea, în incinta Cetăţii Soroca şi în Parcul din jurul Cetăţii, s-au desfăşurat Expoziția Meşterilor Populari şi Festivalul Medieval „Al Cincilea Turn”.

În discursul său, domnul vicepreşedinte Dorin Birta, a subliniat importanţa deosebită a acestei sărbători, respectiv împlinirea a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, care reprezintă esența istoriei moderne a Republicii Moldova, şi a reiterat bunele relaţii de colaborare transfrontalieră între administraţiile din cele două ţări vecine. De asemenea, domnul vicepreşedinte a adresat felicitări, atât în nume personal cât şi în numele conducerii Consiliului Judeţean Botoşani, pentru modul exemplar de implicare a administrației, a cetățenilor, a societăţii civile, a elevilor, în organizarea evenimentului şi a asigurat conducerea Consiliului Raional şi a Primăriei oraşului Soroca de întreaga Dorin Birta luminita Voda mihai mitu soroca botosani consiliul judetean moldova (3) Dorin Birta luminita Voda mihai mitu soroca botosani consiliul judetean moldova (2)disponibilitate de a colabora pe viitor în proiecte de interes comun.

 

 

Compartimentul Informare, Relații Publice, Mass-media 

Birta de la județ și Vodă de la Proiecte au vizitat Soroca la invitația lui Mîțu