Botosanenii experti la tir AirSoft

Botosanenii experti la tir AirSoft

0 958

DSC_0144Sute de botoșăneni și botoșănence au tras la țintă în cadrul demonstrației de AirSoft de duminică, 19.04.2015, demonstrație care s-a ținut la Uvertura Mall de la orele 14:00 la ultimul nivel de la parcare. Noua din peste 100 de participanți au dovedit că botoșănenii sunt experți la tir AirSoft.

Clubul Sportiv AirSoft Botoșani a pus la dispoziția pasionaților și curioșilor arme cu aer comprimat pe care să le testeze. Unii au dorit să încerce armele automate, alții au preferat pistolul, însă cu toții au avut parte de o zi inedită.

Airsoft botosaniConcursul a fost organizat pe două grupe, o grupă a fost destinată publicului feminin și una publicului masculin. Pentru că punctajul a fost foarte strâns la prima probă (9 concurenți din peste 100 înscriși au doborât cinci ținte din cinci), câștigătorii au fost desemnați după o rundă de departajare.

La categoria fete, printre premiante s-au aflat Marilena Vizitiu și Bianca Rotundu.

La categoria băieți, premianții au fost: Cosmin Nechifor – premiul I, Fabian Murariu – premiul II și Gabriel Saucă – premiul 3.

În același timp, la etajul 3 al Uvertura Mall a fost organizată o expoziție de arme și echipamente AirSoft care a făcut deliciul vizitatorilor din Uvertura Mall. Echipamentele de airsoft sunt copii fidele ale armelor și echipamentelor folosite de forțele armate sau de către poliție.

Airsoft-ul a fost „inventat” în Japonia, în jurul anului 1970, pentru a asigura pasionaților de arme o alternativă, ca urmare a unei legi care interzicea deținerea de arme de către civili. Drept urmare, împătimiții de arme au fost aduși în situația de a produce replici cât mai precise.

Airsoftul este un sport modern ce poate fi jucat fie ca simulare a unui conflict militar fictiv, fie ca hobby recreațional de week-end. Spre deosebire de paintball, cu care are câteva elemente comune, airsoftul se bazează pe onoarea individuală a jucătorilor, nu pe semne de vopsea lăsate pe echipament.

Review overview
Voteaza