Candidatul PND Botoșani face praf legile electorale Statul nu respectă Constituția

Candidatul PND Botoșani face praf legile electorale Statul nu respectă Constituția

1 2120

IMG_4558VEZI VIDEO Într-un comunicat video transmis presei locale și naționale, Ionuț Mertic, candidatul PND pentru Primăria Botoșani a făcut praf legile electorale și aplicarea acestora de către birourile electorale. Acesta, punând în antiteză prevederile legislației românești și ale Constituției, a demonstrat că autoritățile electorale au încălcat o serie întreagă de drepturi cetățenești, constituționale, care ar trebui să fie garantate de către stat. În pledoaria sa, după un dialog al hârtiilor cu BEJ Botoșani și BEC, explică de ce candidaților le sunt îngrădite o serie de drepturi cetățenești și cum a fost terfelit principiul egalității de șanse. Potrivit răspunsurilor primite și analizate de către juristul Ionuț Mertic, s-a concluzionat că autoritățile electorale au transformat în hârtie igienică legile și constituția țării. Așa se face că, în această campanie, potrivit Biroului Electoral Județean, garantul cetățenilor este mediul privat și nu statul, așa cum spune Constituția. După ce a formulat o contestație privind încălcarea mai multor drepturi ale candidaților, de la toate partidele, răspunsul primit a fost…românesc.

Decizia  primită de la BEJ Botoșani a sugerat PND Botoșani să se adreseze BEC. Răspunsul primit de la BEC a fost că legile electorale nu prevăd o cale de atac a deciziilor emise de birourile electorale județene sau cele de circumscripție. ”Practic, domniile lor ne spun foarte clar că legea este facultativă și că și Constituția acestei țări este, de asemenea, facultativă

În contestația sa, Ionuț Mertic și PND Botoșani au mai solicitat BEJ Botoșani să consulte de urgență toți competitorii electorali pentru a putea fi derulată o campanie electorală în litera legii dar mai ales în spiritul ei. De asemenea, a cerut ca BEJ să permită candidaților să depună câte un  afiș pentru fiecare candidatură depusă.

Candidatul PND Botoșani face praf legile electorale Statul nu respectă Constituția