Cârpeală de 12 milioane grele. Avantaj Victor Construct

Cârpeală de 12 milioane grele. Avantaj Victor Construct

0 670

Cum se mai întâmplă cu unele lucrări prin țară, mai ales când sunt făcute pe bani mulți, și la Casa Ventura din Botoșani – Școala Populară de Arte tencuiala a început să cadă după ce executantul reabilitării clădirii – firma Victor Construct a încasat peste 12 milioane de lei ron. După ce publicația ieșeană a reliefat ”calitatea” lucrărilor efectuate de către firma Victor Construct Botoșani, patronată de omul de afaceri Victor Mihalachi, acesta a trimis în cursul săptămânii trecute UN OM să refacă ”imaginea” firmei. Altfel spus, pe bani publici ( adică din buzunarele cetățenilor contribuabili la buget) dar și pe bani europeni, în Botoșani s-a mai făcut o cârpeală de 12 mil lei. Avantaj – Victor Construct!

Redăm mai jos materialele publicate de Evenimentul de Iași în urma cărora cel mai bun meseriaș al lui Victor Mihalachi a spoit ”defecțiunile” chiar dacă firma botoșăneană nu era vinovată, cum a declarat patronul acesteia.

Bătaie de joc pe bani publici la Casa Ventura

  • o investiţie de 12 milioane de lei este verificată de Corpul de control al şefilor judeţului Botoşani 

Tencuială de pe faţada Casei Ventura din Botoşani a cedat, la puţin timp după finalizarea modernizării, ceea ce a atras atenţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. Acesta a trimis Corpul de control la faţa locului şi a cerut firmei Victor Construct să remedieze problemele, lucrările fiind în garanţie. „Dacă nu se va remedia lucrarea, vom lua garanţia din cont şi vom scoate la licitaţie să o facă altă firmă. Nu ne putem ruga de ei, dar trebuie să-şi facă treaba“, a spus Ţurcanu.

Lucrări de 12 milioane de lei

Casa Ventura a fost inaugurată în urmă cu aproape jumătate de an după lucrări estimate la peste 12 milioane de lei. Imobilul de pe Bulevardul Mihai Eminescu dă deja semne de „oboseală”, tencuiala exterioară cedând pe centurile de sub acoperiş. Zidăria a căzut pe trei laturi ale clădirii, acest lucru fiind vizibil atât deasupra intrării principale, în Şcoala Populară de Artă, cât şi deasupra intrării secundare, în Muzeul de Etnografie.

* Casa Ventura este unul dintre monumentele importante ale Botoşaniului. A aparţinut Mariei Ventura, o actriţă celebră. A fost prima femeie care a pus în scenă o piesă la Comedia Franceză din Paris. Este vorba despre „Ifigenia”, de Racine, în 1938.

Data publicarii: 01/04/2013

Într-un articol anterior, patronul firmei Victor Construct se scuza, aruncând pisica asupra proiectanților. Adică în altă curte!

Lucrări de mântuială la Casa Ventura

Reabilitarea Casei Ventura din municipiul Botoşani păre să se fi făcut în foarte mare grabă. Lucrarea, inaugurată în urmă cu aproape jumătate de an, nu arată nici pe departe aşa cum ar trebui să arate o clădire pentru care s-au cheltuit peste 12 milioane de lei. Imobilul de pe Bulevardul Mihai Eminescu dă deja semne de „oboseală”.

Tencuiala a căzut pe trei laturi ale clădirii, acest lucru fiind vizibil atât deasupra intrării principale, în Şcoala Populară de Artă, cât şi deasupra intrării secundare, în Muzeul de Etnografie.
Directorul Şcolii Populare de Artă, Liviu Andronic, susţine că a sesizat Consiliul Judeţean cu privire la faptul că o parte din faţa Casei Ventura s-a degradat, mai ales că lucrarea se află în garanţie. „Eu nu am decât să sesizez. Restul, ea e monitorizată de Consiliul Judeţean, de managerul de proiect, de Agenţia de Dezvoltare Regională şi Uniunea Europeană, pentru că este reabilitată pe fonduri europene”, a afirmat Andronic.

La rândul său, patronul firmei Victor Construct, Victor Mihalachi, susţine că deteriorarea parţială a exteriorului clădirii a survenit ca urmare a proiectării greşite a acesteia. El susţine că firma sa va începe în cel mai scurt timp reparaţiile.

Casa Ventura a fost reabilitată în baza unui proiect cu finanţare europeană început în iunie 2010 şi finalizat în august 2012. În proiect, UE a acordat 8,4 milioane de lei, Consiliul Judeţean 2,91 milioane, iar Guvernul României 1,28 milioane de lei.

Data publicarii: 26/03/2013

Sursa: http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/Moldova/bataie-de-joc-pe-bani-publici-la-casa-ventura–76780.html