CCR a decis că PP-DD și PDL au dreptate și noul Cod...

CCR a decis că PP-DD și PDL au dreptate și noul Cod al Insolvenței este neconstituțional

Curtea Constituțională a României a stabilit astăzi, 29.10.2013, că noul Cod al Insolvenței este neconstituțional. Acesta va fi anulat în momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial. S-a dovedit în acest fel că moțiunea simplă depusă în Parlament de către PP-DD și PDL a fost întemeiată.

”Curtea Constituțională a dovedit că avem dreptate și că nu facem opoziție doar de dragul luptei politice. Modificările aduse de guvernul USL Codului Insolvenței aveau menirea de a pune lacăte grele pe porțile IMM-urilor și, în același timp, se instituționaliza cenzura audiovizualului din România. PP-DD și PDL nu au putut rămâne indiferente față de soarta presei libere și a IMM-urilor din România. A formulat moțiune simplă dezbătută în plenul Camerei Deputaților la 21 octombrie, iar astăzi, cu toată cerbicia USL, Curtea Constituțională a dovedit că demersul nostru a fost îndreptățit”, a declarat doamna Liliana Mincă, deputat PP-DD, unul dintre principalii inițiatori ai moțiunii simple.

Vă reamintim că moțiunea simplă, intitulată ”Opriți instituționalizarea inchiziției audiovizualului și manipularea democrației” a fost depusă de către  PP-DD și PDL, principalele partide ale opoziției politice și a fost citită în plenul Camerei Deputaților de către doamna deputat Liliana Mincă, unul dintre principalii inițiatori ai moțiunii.

În dezbaterea moțiunii, parlamentarii opoziției au incriminat obiceiul maladiv al Guvernului de a emite ordonanțe pe bandă rulantă, fără o fundamentare solidă, fără să existe factorul URGENȚĂ, așa cum sună denumirea actului normativ,  fără consultări serioase cu specialiștii sau fără a le supune dezbaterii publice. Parlamentarii PP-DD, inițiatori ai moțiunii, nu pot rămâne indiferenți tendinței actualului guvern de ostilitate și exterminare față de mediul de afaceri și antreprenorii din România. În același timp, parlamentarii principalului partid de opoziție, PP-DD, au așezat pe eșafodul oprobiului public atacurile furibunde ale guvernanților asupra presei independente.