Ce ne așteaptă în 2018. Predicțiile unuia dintre cei mai iubiți români...

Ce ne așteaptă în 2018. Predicțiile unuia dintre cei mai iubiți români din Diaspora. CITEȘTE CĂ TE PRIVEȘTE ȘI PE TINE

0 406

Anul 2018 se anunță a fi unul la fel de sumbru pentru ”evoluția” neagră a României din ultimele decenii. Povara birurilor va crește. Exodul creierelor românești se va intensifica. Mai ales pentru că România de astăzi și din anii care vor urma nu le rezervă nimic încurajator. Bâlciul deșărtăciunilor se va amplifica iar capacitatea și competența vor fi trecute tot mai insistent pe linie moartă cu tendință de a fi abandonate în gaura neagră a decăderii unei națiuni obișnuită riscant de mult cu involuția. Doar diaspora, prin banii trimiși în țară, va continua să susțină sistemul perfuzării unei pseudo economii, specific românească. Ce se va mai întâmpla în anul care urmează, ne spune Valentin Făgărășian – unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Diaspora.

”Taxele vor crește, brain drain – migrația tinerilor educați în căutare de locuri de muncă specializate – va fi în creștere, notorietatea va fi mai importantă decât competența iar polarizarea fără precedent va provoca mecanismele sociale și ale societății civile – iată câteva predicții pentru 2018. În categoria vești bune, putem nota stabilitatea fluxului de intrări financiare în România, provenind de la românii aflați în străinătate, în jurul cifrei de 3,2 miliarde EUR și, de asemenea, estimarea că și în acest an volumele vor fi la același nivel – cu posibile mici variații.

Industriile diverse continuă adoptarea de noi tehnologii, de la transferul de bani, unde sunt avute în vedere accelerarea serviciilor pe canalele electronice și diversificarea pe platformele online și mobile până la producția industrială.

Mobilitatea este, din nou, unul dintre cuvintele cheie ale anului 2017, tendința care se manifestă de câțiva ani deja și atinge cele mai diverse domenii: media, banking, financiar, industrii etc.

Se vor produce noi alinieri la legislația europeană, cum este baza unică de impozitare a profitului – ceea ce va duce la o regândire a politicilor prețurilor de transfer ale multinaționalelor care operează în UE. Se vor înăspri normele de protecție a Datelor Personale”, a prezis omul de afaceri și lider al PNL Valentin Făgărășian. Acesta deține Asociația Culturală ”Ro.Ro” prin care sprijină diverse proiecte culturale, promovând Tradiția, obiceiurile și cultura românească – ”RePatriot”  Roma. Prin Asociația ”Propatria” a colaborat la organizarea Festivalului Internațional de Tinere Talente Românești”. Este lider al PNL în Italia, iar de curând a fost ales Președinte al asociației antreprenorilor străini din  Italia – CNA WORLD. Este originar din Brașov și fost candidat la Senatul României, cu câțiva ani în urmă, într-un colegiu din Botoșani. Are o firmă în construcții prin care a realizat multe edificii futuriste peste graniță și în cadrul căreia plătește salarii la peste 100 de oameni, mulți dintre ei din județele Botoșani și Brașov.

În a doua imagine: Valentin Făgărășian și Indra Perera – fostul președinte al CNA WORLD

Ce ne așteaptă în 2018. Predicțiile unuia dintre cei mai iubiți români din Diaspora. CITEȘTE CĂ TE PRIVEȘTE ȘI PE TINE