Chilipirurile auto aduc dosare penale

Chilipirurile auto aduc dosare penale

politia de frontiera masini radiateTot mai mulți cumpărători de autoturisme second hand ajung pe mâna frontieriștilor și se lecuiesc de mașini cumpărate la ocazie. Mai rău este că, adesea, șoferii sunt depistați de frontieriști că autoturismele respective fie sunt radiate din circulație, fie au asigurări false, fie sunt declarate furate în alte state și, astfel, află și ei că au au fost țepuiți. Din păcate cei descoperiți în trafic sau la punctele de trecere a frontierei cu autoturisme pe care scrie cu cerneală simpatică (invizibilă) ”dosar penal” nu au scăpare.

VW Golf radiat din circulaţie în Germania, oprit la Stânca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca au întocmit dosar penal unui cetăţean român care a fost depistat conducând un autoturism cu numere de Germania, ce figura în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie.

 

În data de 28 martie a.c., în jurul orei 17.50, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Stânca, au oprit pentru control, în localitatea Stânca, un autoturism marca VW Golf, cu numere de Germania, condus de cetăţeanul român George G., în vârstă de 22 de ani.

Deoarece lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare al autoturismului, în sensul că pe acesta era inserată menţiunea şi ştampila radierii din circulaţie de către autorităţile germane, au procedat la efectuarea unor verificări specifice.

În urma verificărilor suplimentare efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că autoturismul figurează radiat din circulație de către autoritățile din Germania din  noiembrie 2013.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infraţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat și punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

 

Autovehicul marca BMW radiat din circulaţie în Lituania, oprit la Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au întocmit lucrare penală unui bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova care a  fost depistat conducând un autoturism, ce figura în bazele de date ca fiind radiat din circulaţie din Lituania.

La sfârşitul săptămânii trecute în P.T.F. Sculeni/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, conducând un autoturism marca BMW 530D, cu numere de înmatriculare lituaniene, Marian Z., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 34 de ani.

Deoarece lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare al autoturismului, au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au stabilit faptul că acesta figurează radiat din circulaţie de către autorităţile din Lituania, începând cu data de 02.10.2014.

Cu privire la cele constatate, Ion B. a declarat că a achiziţionat autoturismul prin intermediul unui cunoscut care se ocupa cu vânzarea de maşini, plătind pentru acesta suma de 3.500 euro. Acesta a mai adăugat că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este radiat din circulaţie.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infraţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Două asigurări tip „carte verde” false descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au întocmit lucrări penale pe numele a doi bărbaţi, care au prezentat la controlul de frontieră două asigurări tip „carte verde” false, pentru autoturismele pe care le conduceau.

 

La sfârşitul săptămânii trecute, s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Vadim M., cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, în vârstă de 39 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria şi cetăţeanul român Gigi G. C. în vârstă de 34 de ani care conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat tot în Bulgaria

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurărilor tip carte verde, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că niciunul din cele două autoturisme nu figurează ca fiind asigurat, asigurările tip carte verde prezentate la control fiind ambele false total.

Pe numele celor doi bărbaţi, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.