Cifre, oameni, situații. Viitorul la Hlipiceni înseamnă Andrioaei

Cifre, oameni, situații. Viitorul la Hlipiceni înseamnă Andrioaei

0 1142

Cristian Andrioaei candidat primarie Hlipiceni 2016 (8)În zi de mare sărbătoare creștină, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, la Hlipiceni, candidatul PND, Cristian Andrioaei s-a întâlnit cu o parte din cei care pe 5 iunie îl vor vota pentru Primăria Hlipiceni. Deși prezența s-a anunțat a fi mult mai mare, la dezbaterile privind situația comunei au participat doar câteva zeci de persoane. Frica de a nu afla primarul că s-au dus la întâlnirea cu Andrioaei, sau obligația unora de a fi prezenți în mijlocul familiilor care sărbătorau un Constantin sau o Elena, a făcut ca sala în care au dialogat să fie plină doar pe jumătate.

”În 2012 am candidat la Consiliul Local Hlipiceni și mi-ați dat votul pentru a vă reprezenta. Am făcut față cu brio în administrația comunală și o să vă spun de ce. Astăzi sunt aici, în fața dumneavoastră, ca reprezentant al PND Botoșani, alături de mine fiind Ionuț Mertic – președinte al PND Botoșani, Răzvan Brătianu – președintele executiv al Tineretului Național Democrat. Dana Crăciun – secretar al PND și candidat la Consiliul Județean, Florin Caliciu. Candidez la funcția de primar al comunei Hlipiceni și, în același timp, sunt pe listele de candidați pentru Consiliul Local și pentru Consiliul Județean. În ultimii patru ani, în compartimentului Buget – Finanțe din Primăria Hlipiceni, alături de alți colegi consilieri m-am ocupat de bănuții comunei Hlipiceni. În 2013 bugetul alocat comunei noastre a fost de un milion de euro. Obiectivul principal al comunei ți al meu, atunci, era simplu: apă, canalizare. M-am zbătut ca o bună parte din buget să meargă către acest deziderat. Nu s-a întâmplat așa. Banii au ajuns toDSCN2034t în… apă, dar la un iaz, un iaz pe pășunile noastre… și știți bine la ce mă refer. Alți bănuți au fost dirijați către școala din satul Hlipiceni. Suma totală cu care s-a făcut o toaletă aici este de 70000 lei noi. Deci un grup sanitar a fost făcut cu 700 de milioane de lei vechi. Asta e realitatea și am spus oamenilor și atunci, ca și acum. Întotdeauna am fost în opoziție. După aderarea la GAL-ul Colinele Moldovei, în 2014 ni s-a dat proiectul cu pietruirea. A fost un păroiect politic. Tot prin acest GAL s-a făcut și Căminul în care astăzi ne-am întâlnit. Acesta este făcut cu aproape 7 miliarde lei vechi pentru transformarea clădirii vechi. În acest proiect, partea de finanțare primită prin GAL a fost de circa 2 miliarde de lei vechi. Dar, pentru acești bani, volumul de cotizație a comunei la acel GAL a fost de 1,2 miliarde de lei vechi.  La ora actuală avem peste 2 miliarde de lei vechi dați la GAL. Pentru ce? Și vorbim de un GAL care anul acesta și-a schimbat statutul, personalitatea juridică, tot.  De ce? Nu aș vrea să vă spun că pe urmele lor sunt cei de la DNA…  În ce privește o altă investiție de până acum, din comuna noastră, îmi este rușine să spun care este suma totală cu care s-a finalizat casa praznicală de la Cristian Andrioaei candidat primarie Hlipiceni 2016 (3)Victoria. S-au strâns bani și de la oameni și a dat și Consiliul Local un buget de aproape 2 miliarde de lei vechi. Departe de mine acuzațiile de fraudare. Dar îmi pun și eu problema, la fel ca toți locuitorii comunei. Ce s-a făcut cu acești bani? După mine… nu se pupă.  Primăria a devenit a lor.

Am, într-adevăr, un conflict deschis cu domnul Marian Luchian. Dar nu pot să îl iau în brațe și să fiu de acord cu el cât timp oamenii sunt înșelați, mințiți și păcăliți că așa e bine. Proiectul meu pentru Primărie începe cu transparența bugetară. Lor acum nu le ste frică, în alegeri, că vor pierde o funcție sau alta. Lor le este frică de ce va urma dacă nu vor câștiga. Asta vor ei, să fie votați pentru a acoperi tot ce au făcut până acum. Ceea ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani este strigător la cer. Nu se face administrație în felul acesta”, este o parte din cuvintele adresate de Cristian Andrioaei cetățenilor comunei Hlipiceni prezenți la întrunirea electorală. Localnicii, evident, au avut și ei întrebări legate de cauzele sărăciei și viitorul comunei. Dialogul a fost deschis, prietenesc, așa cum ar trebui să fie și relația cetățean – primar.

Cristian Andrioaei candidat primarie Hlipiceni 2016 (2)Cristian Andrioaei candidat primarie Hlipiceni 2016 (5)Cristian Andrioaei candidat primarie Hlipiceni 2016 (4)Cristian Andrioaei candidat primarie Hlipiceni 2016 (6)Cristian Andrioaei candidat primarie Hlipiceni 2016 (7)Cifre, oameni, situații. Viitorul la Hlipiceni înseamnă Andrioaei Cristian Andrioaei candidat primarie Hlipiceni 2016 (1)