Comuna unde primarul face management, nu doar administrație

Comuna unde primarul face management, nu doar administrație

1 1274

Marcel Chelaru este unul dintre puținii primari ai județului Botoșani care a înțeles cu ce ingrediente iese mai bună ciorba administrației publice. În timp ce unii au întunecat localiățile gospodărite, sub mantia nefastă a politicului, la Suharău primarul a ales culoarul cel mai greu. Edilul Marcel Chelaru a ales transformarea comunei în localitate europeană, dincolo de cuvinte și împăunări nemeritate. În timp ce mulți colegi și-au programat să scoată satele din mediocritatea medievală, primarul din Suharău a ales să construiască în fiecare an, să aducă bani comunității, să dea satelor componente o direcție neabătută spre modernizare și dezvoltare. Numai realizările din ultimii ani îl situează mult deasupra altor colegi.

În 2013 a finalizat refacerea și modernizarea drumului comunal DC 82A Suharău – Lișna, pmarcel chelaru primar suharau primarul managere o distanță de 2,6 km, proiect finanțat de UE prin Măsura 322D. În același an a finalizat asfaltarea aceluiași drum pe o distanță de 120 de meri, cu fonduri din bugetul local. Acest segment de drum asfaltat face legătura ântre drumul DC 82A și drumul național DN 29A.

Anul recut a însemnat pentru locuitorii din Suharău finalizarea altor proiecte de interes local. A fost reabilitat căminul cultural Oroftiana, cu fonduri europene, prin Măsura 322D, în cadrul GAL-ului Codrii Herței. A fost începută modernizarea drumului comunal DC82B Suharău – Alba, cu finanțare prin PNDL , OG28 și care este prevăzută a fi finalizată în cursul acestui an. În cursul anului trecu, un incendiu a distrus Școala Gimnazială cu clasele I-IV, nr.4 Oroftiana. Conștient că toți părinții, precum și cadrele didactice, așteptau salvarea doar de la primar, Marcel Chelaru nu a stat cu mâinile în sân. A promovat un proiect de reabilitare a școlii, proiect finanțat prin MMFPSV – UMP. Lucrările de reabilitare au fost realizate în proporție de 90% , termenul de finalizare fiind iunie 2016. Proiecte de investiții în reabilitare și asigurare de utilități au fost promovate și pentru școlile generale din Lișna și Suharău, dar și pentru școala profesională de la Smârdan. În același timp, administrația locală are în derulare înființarea unui Centru de zi pentru copiii aflați în situații de risc. Centrul social a fost sugestiv numit Flori de Tei și va fi amplasat în satul suharău. Iar cum omul gospodar își face iarna car și vara sanie, primarul din Suharău a pregăit din timp, pentru sesiunea din martie 2016, un proiect de modernizare a altor drumuri comunale și sătești. Valoarea proiectului va fi de un milion de euro.

primar chelaru inaugurare-drum-Suharau-Lisna”În toată această perioadă, au fost executate lucrări de întreținere a drumurilor din comună, cu piatră din balastiera autorizată, cu ajutorul utilajelor proprii”, a mai spus Marcel Chelaru penru a întregi, fără voia sa, tabloul edilului manager.

Comuna unde primarul face management, nu doar administrație