Concluzie la Botoșani: un parlament de somnoroși nu poate fi învins de...

Concluzie la Botoșani: un parlament de somnoroși nu poate fi învins de o Românie trează

0 840

i74 si Marian Jurgiu partidul botosanenilorConcluzie la Botoșani: un parlament de somnoroși nu poate fi învins de o Românie trează

O organizație non-guvernamentală din țară a avut ideea inițierii unui proiect de lege prin care privilegiile parlamentarilor să fie limitate, aceștia să fie sancționați în anumite situații de către populație care ar trebui să se comporte cu deputații și senatorii ca și un angajator. Adică, parlamentarii să fie cei care trebuie să aibă grijă să nu supere poporul și nu invers. Dar la noi este de acum o normalitate ca după ce se căciulesc să le dai votul, parlamentarii te tratează ca pe sclav, cu dispreț și ignoranță. Partidul Botoșănenilor coordonat de un avocat a demarat o campanie de susținere a acestui demers legislativ și cere botoșănenilor să semneze proiectul de lege care ar trebui să-i coboare pe parlamentari cu picioarele pe pământ. Conștienți că un avocat înțelege foarte bine mecanismele legislative, am încercat să aflăm dacă acest demers este unul bine gândit, cu șanse de izbândă. Dialogul ne-a condus spre concluzia că un milion de oameni sau o țară întreagă nu pot impune o lege dreaptă într-un Parlament corupt. Chiar dacă activitățile predilecte ale parlamentarilor sunt tocirea amprentelor pe tabela de vot și completarea somnului pe banii țării, atunci când cineva, fie ea chiar țara însăși, atentează la privilegiile lor, se comportă asemeni cancerului ajuns la metastază. Vigilența și solidaritatea lor devin de monolit. ”Este o inițiativă legislativă care are întreg suportul nostru, al Partidului Botoșănenilor, motivat de faptul că aduce o mai mare transparență în activitatea unui parlamentar”, a susținut avocatul Marian Jurgiu, președinte la Partidului Botoșănenilor. Cunoscând mecanismele legiferării în România, travaliul prin care trece o inițiativă legislativă în cele două camere ale Parlamentului României, nu ne-am putut abține să-l întrebăm pe fostul șef al ecologiștilor dacă și crede în succesul acestui demers legislativ. ”Sincer, vă spun, eu nu cred că un asemenea proiect o să treacă de cele două camere, dar noi rămânem doar în zona în care sprijinim acest proiect. Ne-ar plăcea să treacă. Dar, la cum se fac legile în Parlamentul României, convingerea mea este că o asemenea propunere va fi foarte greu să treacă. Noi am avut un referendum național în care s-a votat instituția parlamentară și încă nu este pus în aplicare… Facil nu va fi să treacă acest proiect de lege, chiar dacă s-ar aduna un milion de semnături nu 100 de mii. Dacă un referendum nu a fost implementat, e mai complicat cu o lege. Dar este o inițiativă pe care noi o susținem și ne pliem pe aceste propuneri”, a mai spus Marian Jurgiu. Trecând prin sfera dreptului constituțional al poporului de a iniția și promova proiecte legislative, am încercat să aflăm și dacă trenul politic, a cărui cale ferată abia a trasat-o avocatul Giurgiu, are vreo haltă prin zona unor astfel de inițiative. ”Se pliază, sigur că da. Orice partid politic face politică și această inițiativă este o activitate politică”, a mai spus Președintele Partidului Botoșănenilor.

Partidul Botosanenilor sprijina acest proiect in judetul Botosani
Vezi clipul de prezentare atasat !!!

Se caută 100.000 de semnături pentru schimbarea statului parlamentarilor. Deputații și senatorii vor fi sancționați, iar cheltuielile controlate de societate

Organizația este o comunitate de experți din întreaga lume selectați pe baza rezultatelor remarcabile din cariera academică și profesională care și-a propus să schimbe modul cum relaționează parlamentarii români cu societatea și să limiteze privilegiile pe care deputații și senatorii și le acordă singuri. În acest sens Fundația CAESAR a propus câteva modificări la statul parlamentarului din România.

Proiectul este denumit „i74 – Parlament pentru cetățeni!” și a fost lansat vineri. Se bazează pe un articol din Constituție care le permite cetățenilor să inițieze legi dacă sunt în număr de cel puțin 100.000. Reprezentanții fundației cred că a venit timpul să avem un Parlament pentru cetățeni, nu pentru politicieni, ca până acum. Pentru detalii suplimentare puteți intra pe i74.ro.