Consiliul Judeţean Botoşani nu are bani în 2013 pentru reabilitare sau modernizare...

Consiliul Judeţean Botoşani nu are bani în 2013 pentru reabilitare sau modernizare de drumuri judeţene

0 448

Drumurile judeţene din Botoşani nu vor beneficia, în acest an, de lucrări de modernizare sau reabilitare, din cauza fondurilor foarte mici de care dispune Consiliul Judeţean, a declarat, marţi, preşedintele CJ, Florin Ţurcanu.
Potrivit acestuia, administratorul drumurilor, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, va beneficia de un buget de 6,9 milioane de lei, insuficient pentru investiţii. „Nu putem spune că drumurile vor fi proaste, dar vor fi făcute cu câţi bani avem. Avem foarte multe drumuri care necesită covoare asfaltice. Vom acoperi anul acesta plombările, deszăpezirea şi pietruirea drumurilor, ca să se poată circula”, a afirmat Ţurcanu.

Şeful CJ susţine că situaţia este cu atât mai dificilă cu cât starea tehnică a drumurilor este foarte proastă, ca urmare a iernii foarte grele.

Executivul CJ a avut, marţi, o şedinţă cu primarii tuturor municipiilor, oraşelor şi comunelor, pentru a se consulta pe tema repartizării sumelor defalcate din unele venituri ale statului pe unităţi teritorial-administrative pentru achitarea arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, dar şi pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pe 2013.

sursa: AGERPRES