”Conspirația miniștrilor MAPN” și calvarul unui ”mercenar”

”Conspirația miniștrilor MAPN” și calvarul unui ”mercenar”

Vezi video. După ce, cu puțin timp în urmă, am redat cazul botoșăneanului Ionuț Amarandei, schilodit și abandonat de armată, plutoanele de trepăduși din MAPN s-au pus în alertă și au trecut la contraofensivă. De la promisiuni voalate, virtuale de sprijin în schimbul tăcerii, ministeriabili și sindicaliști au trecut la amenințări la adresa fostului militar. Redăm în continuare mesajul pe care, după cum spune el, Ionuț Amarandei l-a primit, în privat, pe Facebook, de la Ministrul MAPN,  Mircea Dușa, la 29 mai anul acesta. ” Stimate domnule Ionuţ Amarandei, am luat la cunoştinţă cele relatate de dumneavoastră şi am dispus ca structura responsabilă să analizeze, să ia măsurile necesare şi să-mi transmită rezultatele”, i-a transmis ministrul fostului militar din Botoșani, care încă își caută dreptatea în România. La 6 iunie, Ionuț a primit un alt mesaj, după cum ne-a explicat el, de la un lider sindical. ”Vă rog să-mi transmiteți toate documentele pe care le dețineți, privind darea afară din Armată și situația medicală. Vă înțeleg disperarea. Poate că există și alte posibilități de a veni în sprijinul dumneavoastră. Cinstit vă spun că presa, în general, este doar interesată de subiecte senzaționale. Ce se întâmplă cu oamenii după aceea, nu mai contează. Într-un fel, interviul acela (n.r.: dat la Informatorul de Botoșani și Suceava) nu v-a făcut bine”, i-a transmis liderul sindical.

Cu mai mult timp în urmă, botoșăneanul a avut un dialog și cu fostul Ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu. După ce i-a transmis situația sa, fostul ministru i-a răspuns. ”După ce am trimis mesaj în privat către toate televiziunile și domnilor Ponta, Crin Antonescu și multe alte persoane, după ce am făcut memoriu către domnul ministru al apărării Corneliu Dobrițoiu,  îmi raspunde astfel :

                   ,, Johny, îmi pare rău să aflu acum de situația ta și aș dori să avem o discuție poate reușim să facem ceva. Cred că știi că Armata, conform normelor legislative adoptate încă din perioada Guvernului Tariceanu, își poate păstra răniții cu handicap în cadrul forțelor active. În acest sens, te rog să apelezi la cabinetul ministrului (0722 380 124, sef de cabinet) pentru a stabili o întâlnire cu conducerea ministerului, cu documentele medicale pe masă. Dar în același timp, este bine să știi că se va avea în vedere și conduita ta cât timp ai fost în serviciul activ. Tot demn de notat este faptul că Armata și-a făcut datoria de onoare în acest sens, iar exemplul emblematic este căpitanul Laurențiu Șerban a cărui poveste a fost prezentată pe larg de către Antena 3 și pe Discovery”. Am sunat la cabinetul ministrului și ce credeți că mi-a răspuns la problema mea? ,, NU EȘTI INVALID” …. 2 operații la coloană și nu ești invalid ?????”, povestește Ionuț Amarandei.  Nu după  mult timp, pe timpul ultimei campanii electorale, fostul ministru Dobrițoiu i-a mai transmis un mesaj botoșăneanului de care armata se dezice acum. ” ,,Stimate domn, în primul rând, prima mea intenție a fost să vă asigur că inclusiv răniții cu handicap sunt păstrați în rândul forțelor active, ca semn de prețuire pentru sacrificiul lor iar dvs ați interpretat greșit mesajul meu. A avea un handicap în urma rănilor NU ESTE O JIGNIRE, iar militarii indiferent de grad și funcție, dar și miniștrii indiferent de culoarea lor politica, ar trebui să-i respecte pe cei care au suferit pt această insituție și valorile ei. În al doilea rând, prin faptul că mi-am menținut dubiile în ceea ce va privește, pentru ca văd că refuzați să vă dezvăluiți numele pt a-mi oferi posibilitatea de a verifica în baza de date situația dvs, precum și datorită faptului că eu am verificat afirmațiile dvs anterioare referitoare la transmiterea unui memoriu adresat mie, în calitate de ministru, s-au dovedit a nu fi reale, dvs îmi puneți la îndoială credibilitatea mea? Pentru a fi mai explicit, deși nu știu dacă ați mai puratat vreodată un dialog cu un ministru, dacă nu VREȚI să-mi oferiți răspunsuri la mesajul meu anterior, am toate motivele să cred că nu SUNTEȚI UN OM DE ÎNCREDERE și doriți să aruncați numai acuze, care în spațiul juridiciar v-ar atrage și răspundere civilă sau penală, nu știu că nu sunt jurist. DOMNULE, elegant cuvânt și plin de semnificații, ce vă determină să nu dați curs solicitării mele de răspuns pt rezolvarea unui caz umanitar, în ceea ce vă privește? Dacă nu-mi răspundeți cererilor mele raționale anterioare, pt rezolvarea solicitărilor dvs patetice -în condițiile în care ați pierdut de doua ori în instanță- vă acuz de intoxicare ieftină. Nu sunteți un om DEMN, ci altceva. La următorul răspuns ar fi bine să ai decența să postezi toate episoadele conversației noastre pt ați păstra credibilitatea, altfel ești un om fară onoare.”                                                                                     

Citiți povestea aici:

http://www.informatorulbt.ro/incredibil-armata-se-leapada-de-militari-dupa-ce-ii-schilodeste/