Cum a cumparat Spitalul Judetean Botosani medicamente la Bursa

Cum a cumparat Spitalul Judetean Botosani medicamente la Bursa

0 705

Bursa Romana de Marfuri a organizat in data de 16.05.2012 o noua tranzactie cu medicamente pe Piata la disponibil in ringul specializat. Pentru sedinta de tranzactionare desfasurata pe platforma electronica de tranzactionare, la BRM Terminal Botosani, au fost înregistrate ordine initiatoare de cumparare pentru diverse pachete de reactivi, apartinând Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani. Ordinele de sens contrar au fost depuse de urmatoarele societati: Nova Intermed SRL, Bivaria Grup SRL, Trading Impex SRL, Top Diagnostics SRL, Tunic Prod SRL.

Valoarea totala a achizitiei de medicamente s-a cifrat la aproximativ 90.000 lei. Pentru produsele adjudecate, s-au inregistrat imbunatatiri semnificative ale preturilor, conform tabel. Medicamentele se vor livra de catre furnizori in conditii Franco – beneficiar in incinta Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani.

Medicament

Cantitate adjudecata

U.M.

Pret pornire fara TVA (lei/UM)

Pret adjudecare fara TVA (lei/UM)

Castigator

Pachet reactivi tip 1

1

pachet

10.062

9.950

Nova Intermed
Pachet reactivi tip 2

1

pachet

3.025

3.000

Bivaria Grup
Pachet reactivi tip 3

1

pachet

7.461

6.450

Trading Impex
Pachet reactivi tip 4

1

pachet

39.271

39.000

TopDiagnostics
Pachet reactivi tip 5

1

pachet

11.700

11.700

Tunic Prod
Pachet reactivi tip 6

1

pachet

19.500

18.700

Tunic Prod

La BRM, de la lansarea Ringului Medicamente in luna mai 2010, s-au organizat peste 20 tranzactii pentru: Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani, Spitalul Judetean de Urgenta Zalau si Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt. Pe Piata la disponibil a BRM, se pot tranzactiona marfuri fungibile, din care fac parte si substantele active ale medicamentelor. Prin tranzactionarea acestora pe platforma electronica a BRM si obtinerea preturilor in sistem bursier, se pot obtine economii importante pentru sistemul de sanatate.

 

Despre BRM: Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, prima sedinta de tranzactionare avand loc in data de 10 decembrie 1992. In prezent, BRM a dezvoltat, in acord cu prevederile Legii nr. 357/2005, mai multe tipuri de piete de interes public, activitatea principala fiind axata pe Piata la disponibil si Piata licitatiilor. Pe Piata la disponibil se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri, in ringurile specializate: produse petroliere, energie electrica, gaze naturale, certificate CO2, carbune, marfuri generale, materiale de constructii, legume si fructe, cereale, medicamente, deseuri si ringul contractelor de procesare combustibili. In anul 2007, BRM a emis in premiera pentru piata romaneasca primele cotatii la produse petroliere. Pe Piata licitatiilor se deruleaza proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni, BRM fiind cel mai important consultant in domeniul achizitiilor publice de produse, servicii si lucrari pentru orice tip de autoritate contractanta. Activitatea BRM se desfasoara la sediul central din Bucuresti si prin reteaua teritoriala care numara 27 terminale.