Cumătrul lui DD, pirații politici și partidul fantomă

Cumătrul lui DD, pirații politici și partidul fantomă

0 1099

Cristian Andrioaei 1Cumătrul lui DD, pirații politici și partidul fantomă

Senzațional: un partid din județul Botoșani a fost înghițit de Triunghiul Bermudelor. Mai mult chiar, după ingurgitarea partidului a dispărut și Triunghiul. Mai sezațional decât atât nu se poate. Sau, dacă vreți, s-a inventat politica de bermude. Un nou mod de a face politică, pe principiul patentat de secretarul de stat al agriculturii Simona Man. Adică, taie, spânzură, mazilește și stăpânește. Nu contează ce. Poate fi și un partid de mumii politice, un partid de nepoftiți la alte mese, sau cu mateloți obișnuiți să vâslească cu fundul în două luntrii. Cârcotașii să se abțină. Nu e ceva neobișnuit pentru un partid care plutește în derivă. Și care dă dureri de cap unei duzini de oameni bine intenționați, membri de partid, cu reale valori politice sau de altfel, dar care încă sunt nevoiți să rămână pe portaltoiul PP-DD.

Ieri, 28 iunie 2015, la Botoșani, într-un spațiu aparâținând vechii comunități evreiești, cumătrul lui Dan Diaconescu a adunat crema partidului pentru a se impune ca președinte al PP-DD Botoșani. Cristian Andrioaei, consilier de Hlipiceni și prim-vicepreședinte interimar al organizației de la Botoșani a întrunit organizațiile județene pentru alegerea președintelui PP-DD Botoșani. Atât ieri, cât și astăzi, cumătrul lui DD și președintele contestat de la nivel național, Simona Allice Man, au evitat cu consecvență să facă declarații oficiale.

Pe surse, am aflat, însă, că nici președintele interimar al PP-DD Botoșani, Alin Aivănoaie de la Iași, nici președintele PP-DD național nu aveau habar de adunarea de alegeri de la Botoșani. Cu toate acestea, la acțiunea concertată de Andrioaei au participat 87 de delegați din organizațiile comunale. Cu 60 de voturi pentru și 27 împotrivă, Cristian Andrioaei a fost ales președinte al PP-DD Botoșani. Prim- vicepreședinte a fost ales cosilierul local Cristinel Brumă (37 de voturi). Pentru funcția lui Brumă au intrat în cursă și Florin Aionițoaie (33 voturi) și consilierul local Florin Ursuleanu (14 voturi). Pentru această categorie 3 voturi au fost anulate. Deh, oameni de la țară care probabil au pus ștampila pe cantul buletinului de vot. De asemenea, delegații partidului l-au ales în funcția de secretar executiv pe consilierul de Bucecea Radu Alexandrescu, cu 52 de voturi. Acesta a fost concurat de consilierul de Ipotești, Cojocariu, care a obținut 35 de voturi).

Surpriza a venit la final, când Ioan Cojocariu a declarat că va contesta adunarea de alegeri și rezultatele ca fiind nestatutare. Chiar dacă, pe timpul dezbaterilor, Alexandrescu a atras atenția de două ori asupra acestui aspect. Cauza e simplă: alegerile nu au fost aprobate nici de președintele interimar de la Iași, nici de cel de la București (care se afla prin Oltenia la o acțiune similară). Rezultatul a fost inevitabil: după tot travaliul moșirii noii conduceri, probabil va avea loc o cezariană, cu sau fără anestezie, coordonată de forurile superioare ale partidului. Vom trăi și vom vedea. La fel cum până în 2016 avem toate șansele să consemnăm necrologul acestui partid mai fărâmițat decât pământurile țăranior. Sau se prea poate să ne înșelăm și, cea mai mare parte a ce a rămas din PP-DD să fie adoptat de alt sau alte partide, situație în care, periodic și arareori se va mai face câte un parastas pentru partidul minune al anilor 2012.

EPILOG:

La doar jumătate de oră după publicarea materialului de mai sus, B1 TV a difuzat declarațiile generalului Oprea și ale Simonei Allice Man prin care se anunța fuziunea PP-DD cu UNPR prin absorbție.

Trăim în România… și asta explică totul!