Cumetriile lui Portariuc schingiuiesc Botoșaniul

Cumetriile lui Portariuc schingiuiesc Botoșaniul

Infantilismul lui Portariuc, proverbial după primul an din mandatul câştigat anul trecut, siluieşte reţeta politică aflată la guvernare. Numirea lui Cătălin Olaru este o altă mostră de teribilism politic, de inconsecvenţă, de tupeu.

Varianta Egner a fost una neserioasă, iar numirea finului lui Baltă la şefia zonei metropolitane se doreşte a fi un fel de marcare de teritoriu tipică nesfârşitelor câmpii din Serengeti. Adică, în traducere liberă, pişu pe tufe.

Dincolo de scandalul care stă să înceapă, Portariuc, aparent aşezat liniştit sub umbrela unui sufragiu majoritar, ţese intrigi şi dă topoare tuturor celor care cred că democraţia încă se mai conjugă civilizat în Primăria Botoşani.

Eroarea în care se află tinerelul edil, mereu proaspăt pieptănat în faţa unei oglinzi care-i şi spune cât de deştept şi de frumos este, pare asumată în detaliu. Din păcate pentru Portariuc, măsura în care înţelege corect dimensiunea gesturilor şi deciziilor sale politice este una extrem de mică, asemenea unui degetar de cenuşăreasă neepilată la timp şi etern nemăritată.

Pentru că, dragă domnule Portariuc, nemăritate rămân “neserioasele” la fel cum şi fetele mari…rămân mari, până în momentul în care şi ele, muritoarele, găsesc suficient curaj să-şi dea chiloţii jos.

Că politica este o curvă, ştie toată lumea. Te rog, nu-mi spune că tu faci administraţie!

Cătălin Dumitriu

www.jurnalonline.info