DD vrea sa participe la privatizarea CFR Marfa si a Postei

DD vrea sa participe la privatizarea CFR Marfa si a Postei

0 677

Patronul OTV, Dan Diaconescu vrea sa participe la licitatiile pentru privatizarea CFR Marfa si a Postei Romane si pentru a impiedica statul sa vanda prea ieftin companiile respective. Dupa ce si-a facut mana la licitatia pentru privatizarea esuata a Oltchimului, Dan Diaconescu vrea sa participe si la licitatia pentru preluarea CFR Marfa, potrivit Agerpres.

Patronul televiziunii OTV, recent inchisa de CNA pentru neplata unor datorii, a criticat declaratiile ministrului Transporturilor potrivit carora suma care ar fi putea fi obtinuta din vanzarea CFR Marfa ar fi de 50 milioane euro.
Diaconescu considera ca suma este mult prea mica avand in vedere ca numai fierul din companie este estimat la un miliard de euro.
Omul de televiziune ar vrea sa participe si la privatizarea Postei Romane, insa acolo una din conditiile de participare este ca ofertantul sa fie tot o companie postala, dar din strainatate.
Diaconescu crede ca statul a pus o garantie de 10 milioane euro la privatizarea CFR Marfa tocmai pentru a-l impiedica sa participe.
Totusi, patronul OTV nu abandoneaza lupta si se afla deja in discutii pentru a strange cele 10 milioane euro necesare.
Din informatiile pe care le detine, Diaconescu spune ca CFR Marfa are 900 de locomotive, in conditiile in care, spune el, o locomotiva la mana a doua costa aproape un milion de euro.
In plus, companie de stat ar mai avea si 50.000 de vagoane care functioneaza si alte 600.000 ruginite.
Pretul pentru un astfel de vagon ar fi, crede el, de 200.000 de euro la fier vechi. Potrivit datelor existente in piata, greutatea unui vagon este de aproape 50 tone, complet echipat.
Pretul la centrele de fier vechi se invarte in jurul valorii de 0,5 – 0,6 bani pentru un kilogram de fier vechi. Astfel, la o cantitate de 50.000 kg de fier vechi, pretul pentru un vagon nu ar avea cum sa depaseasca 30.000 lei (7.000 euro).
Dan Diaconescu considera ca participarea sa la licitatia de anul trecut a impiedicat statul sa vanda Oltchim catre „un polonez” care, crede el, ar fi vandut combinatul la fier vechi.

sursa: manager.ro