Deputatul botoșănean Mincă îl pune la punct pe Stelian Ogică

Deputatul botoșănean Mincă îl pune la punct pe Stelian Ogică

Stelian Ogică, cel care este ”abonat” la câștigurile Loteriei Române, după cum susține, și-a găsit nașul. Într-o emisiune la RTV, vizând profiturile CNLR, Ogică s-a hazardat în declarații care, fără îndoială, au creat prejudicii Companiei Loteria Română. Invitată în emisiune în calitate de fost Președinte al companiei, deputatul botoșănean Liliana Mincă nu a putut să asculte detașată ”reproducerea loteristului” Ogică și a încercat să îl tempereze. Deputatul a atras atenția realizatorului emisiunii că declarațiile lui Ogică dezinformează publicul larg, crează prejudicii de imagine CNLR care conduc inevitabil și către prejudicii financiare. Întrucât aerele de vedetă l-au determinat să persiste în greșeală, deputatul botoșănean solicită public Ministerului Finanțelor Publice (acționar unic al CNLR) să adopte măsurile de rigoare față de denigrarea marca Ogică. Redăm mai jos comunicatul de presă, integral, al deputatului botoșănean.

Stelian Stancu Ogică (n. 1967) este o persoană care a făcut obiectul unui dosar penal de înșelăciune deoarece a susținut că a deținut un bilet câștigător la categoria I la Loto 6/49, bilet care i-ar fi adus un câștig de 25.293.818.616 ROL (aproximativ 1 milion dolari) și un apartament de trei camere în București. În săptămâna următoare de după tragerea loto din 21 ianuarie 2001, el a susținut că este posesorul biletului câștigator de la Loto 6/49, dar că acesta i-a fost furat în seara zilei de 23 ianuarie 2001, fiind tâlhărit în scara blocului de doi necunoscuți (un bărbat și o femeie). Cu această

ocazie, el a fost bătut și i s-au furat mai multe bilete loto-prono (60 la număr), printre care și cel câștigator la Marele Premiu. La câteva zile după ce Ogică a început să susțină că biletul câștigător i-a fost furat, Loteria Română a validat drept câștigator biletul prezentat de către subofițerul SPP Constantin Murariu, căruia i-a atribuit câștigul. Ogică a susținut că l-a recunoscut ca agresor pe ofițerul SPP.

Deputatul Liliana Mincă apără interesele poporului

            În calitate de membru al Comisiei pentru cultură, culte și mijloace de informare în masă, din Camera Deputaților, deputatul Liliana Mincă va sesiza Consiliul Național al Audiovizualului cu privire la declarațiile denigratoare și prejudiciul de imagine adus Companiei Naționale Loteria Română în cadrul emisiunii ”Ediție specială” difuzată la RTV la 08.07.2013.

În calitate de fost Președinte al companiei, deputatul PP-DD Liliana Mincă nu poate fi indiferentă  față de atacurile mediatice care nu aduc decât prejudicii companiei Loteria Română și, implicit, cetățenilor.  Cu atât mai mult cu cât justiția nu se face, sau nu ar trebui să se facă, la televizor.

Fiind invitat în emisiunea RTV, Stelian Ogică a adus grave prejudicii de imagine CNLR, dezinformând publicul, iar moderatorul emisiunii a alimentat declarațiile denigratoare, fără a solicita dovezi clare sau să limiteze intervenția domnului Ogică, un personaj de o probitate morală îndoielnică.  Astfel de atitudini publice nu fac decât să demoralizeze publicul care joacă la Loto și, în acest mod, să scadă încasările CNLR, companie creată să sprijine, prin veniturile obținute, proiectele majore ale statului român. Culmea este că tocmai cei care contribuie la denigrarea companiei și prejudicierea ei pe termen lung acuză veniturile în scădere ale companiei și pun situația pe seama unor interese oculte, fără argumente palpabile.

De asemenea, deputatul PP-DD Liliana Mincă solicită  imperativ Ministerului Finanțelor Publice, în calitate de acționar unic al companiei, să explice public ce măsuri va adopta cu privire la astfel de atitudini și situații, protejând  cei peste 2700 de angajați ai companiei, familiile lor și cele câteva milioane de participanți la jocurile organizate de CNLR.