Deputatul Liliana Minca a cerut amendarea legii bugetului cu 1,4 mild lei

Deputatul Liliana Minca a cerut amendarea legii bugetului cu 1,4 mild lei

Deputatul PP-DD Liliana Mincă a formulat 56 de amendamente la Legea bugetului de stat pentru 2013. Listele cu amendamente vor fi înaintate comisiilor din Parlament în cursul zilelor următoare pentru analiză și dezbatere.

Amendamentele propuse de deputatul Liliana Mincă au fost formulate după primirea din teritoriu, de la primăriile din Colegiul 3 Săveni, a situațiilor investițiilor din localități. Prin amendamentele formulate, deputatul botoșănean a solicitat fonduri pentru reabilitare, împietruire și asfaltare drumuri sătești și comunale în valoare totală de 331857 mii lei. Pentru reabilitarea sau extinderea rețelelor de apă și canalizare și stații de epurare suma solicitată prin amendamente este de peste 21980 mii lei. Pentru investiții de  reabilitare, modernizare sau extindere grădinițe, școli și cămine culturale suma totală solicitată prin amendamentele depuse la legea bugetului  este de 858843 mii lei. Deputatul Liliana Mincă a mai solicitat alocarea de fonduri pentru extinderea rețelei electrice din comuna Copălău și construcția sau reabilitarea unor sedii de primării din județ.

 Pentru necesitățile financiare ale Unităților Administrativ Teritoriale din Colegiul 3 Săveni, fondurile solicitate însumează peste 1400000 mii lei.