Deputatul Liliana Mincă muncește în Franța pentru România

Deputatul Liliana Mincă muncește în Franța pentru România

Deputatul PP-DD Liliana MINCĂ participă în Franța la un simpozion internațional privind egalitatea de gen

Deputatul Liliana MINCĂ participă astăzi și mâine, la Paris, la un SIMPOZION PRIVIND EGALITATEA DE GEN, susţinut în cadrul unui proiect comun al Adunării Naţionale a Turciei (A.N.T) şi Uniunii Europene, proiect intitulat „Dialoguri şi schimburi parlamentare”.

• SCOPUL proiectului este de maximizare a rolului A.N.T în procesul negocierilor de aderare a Turciei la UE, prin promovarea dialogului între membrii parlamentelor din statele membre ale UE şi Turcia.

• Simpozionul a fost deschis cu cuvântarea domnului Prof. Dr. Mehmet TEKELIOGLU – Preşedinte al Comitetului pentru armonizarea UE şi lider de proiect, a doamnei Fatma ŞAHIN – Ministru al familiei şi politicilor sociale din Turcia şi a domnului Najat VALLAUD – BELKACEM – Ministrul drepturilor femeilor şi purtător de cuvânt al Guvernului francez.

La seminar mai participă reprezentanţi ai unor comisii sau comitete de specialitate din cadrul Comisiei Europene, profesori universitari, academicieni, parlamentari, jurnalişti şi reprezentanţi ai societăţii civile din Turcia, Franţa, Irlanda, Portugalia, Lituania, Croația, Estonia, Finlanda, Grecia și România.

• Seminarul a prilejuit şi un schimb de experienţă între participanţi cu privire la egalitatea de gen, inclusiv cu privire la legislaţia şi practicile din România.
Vineri, la revenirea în țară, deputatul PP-DD Liliana MINCĂ va susține o conferință de presă pe această temă, la Palatul Parlamenului.