Deputatul Liliana Mincă și Romit Tv au învins indiferența și mafia cioclilor...

Deputatul Liliana Mincă și Romit Tv au învins indiferența și mafia cioclilor din Italia

EXCLUSIV. CUTREMURĂTOR! Mafia cioclilor din Italia a fost învinsă la ea acasă. Florentina Boaru, tânăra din Săveni (Botoșani), omorâtă și abandonată într-o morgă italiană, a ajuns acasă. A venit în rochie de mireasă, dar nu pentru nuntă, ci într-un sicriu sigilat. În condițiile în care, timp de câteva luni, autoritățile din România și Consulatul din Catania au tratat cazul cu o înaltă indiferență instituțională, deputatul Liliana Mincă și Informatorul de Botoșani și Suceava au aprins flacăra nădejdii întoarcerii trupului Florentinei în pământul natal, iar televiziunea Romit TV din Italia făcut posibilă repatrierea. Zeci de români cu suflet, din Italia, organizații neguvernamentale, au ridicat fruntea din robia indiferenței și au adunat suma necesară repatrierii. În acest timp, în România, doar deputatul Liliana Mincă s-a implicat în revenirea acasă a Florentinei Boaru. În Italia, mafia cioclilor își caută în continuare, nestingherită, alte victime, iar în România guvernanții privesc, în continuare, cu dispreț spre ”viermii” care i-au votat. În tot acest timp, morții români din frigiderele Europei rămân abandonați, iar rudele lor din țară continuă să voteze politicieni blestemați să nu aibă suflet…

Urmăriți, ÎN EXCLUSIVITATE, un film CUTREMURĂTOR cu întoarcerea Florentinei Boaru acasă și înmormântarea ei. Din declarațiile familiei veți deduce că și după moarte Florentina nu a avut liniște. Trupul ei a ajuns pe mâna mafiei cioclilor (firmelor de pompe funebre) din Italia care fac averi frumoase din traficul cu morți. De asemenea, veți afla cum alți români, falși avocați, au încercat să obțină venituri folosind cazul Florentina Boaru.

Deputatul Liliana Mincă a fost alături de familia Boaru și a participat la înmormântarea fetei.

”Eu am transmis mesajul de condoleanțe familiei îndurerate, încă din momentul în care am fost contactată de mama Florentinei. Îmi aduc aminte că era într-o dimineață. M-a sunat și mi-a spus că și-a pierdut unul dintre copii. Mi-a spus că a fost omorâtă în Italia. Fata plecase să muncească în Italia, pentru că nu găsise un loc de muncă aici, cum de altfel marea majoritate a copiilor nu își găsesc un loc de muncă în România. A încercat să-și găsească norocul în Italia și, de fapt, și-a găsit moartea acolo. Mama fetei m-a rugat să încerc să o ajut pentru că nu aveau bani nici măcar să ajungă până în Italia pentru recunoașterea cadavrului tinerei. Mi-a mai spus că a încercat să obțină ajutorul Primăriei Săveni, Consiliului Județean Botoșani, a ajuns inclusiv la domnul președinte Florin Țurcanu, pe care l-a rugat să îi sprijine. Promisiunile au fost deșarte. Dacă Florentina zăcea într-o morgă din Italia, de luni de zile, promisiunile autorităților nu au făcut decât să prelungească șederea Florentinei într-un frigider mortuar din Italia. Nu sunt un om bogat, în ciuda tuturor aparențelor. Nu am avut cum să o ajut din punct de vedere financiar. Dar, trebuie să recunosc că, în calitate de deputat ales în Colegiul 3 Săveni, am considerat că trebuie să mă implic. Am interpelat Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni nu doar pentru Florentina, Dumnezeu să o ierte. L-am întrebat pe ministru când vor fi aduși acasă, repatriați, morții din frigiderele din Europa. Până acum nu am primit niciun răspuns. Dar s-au găsit oameni de bine și trebuie să le mulțumim celor de la Romit TV din Italia, unei echipe extraordinare, unor oameni care au suflet. Trebuie să mulțumim românilor din diaspora care au pus mână de la mână și l-au ajutat pe tatăl Florentinei să ajungă în Italia. Contează foarte mult când nu ai pe nimeni pe lume și ajungi într-o țară străină să ți se întindă o mână”, a precizat deputatul PP-DD Liliana Mincă.

Dacă autoritățile românești, locale, județene și naționale nu au făcut nimic timp de trei luni, deputatul PP-DD Liliana Mincă a reușit să rezolve problema în circa două săptămâni. După mediatizarea cazului, împreună cu Cabinetul parlamentar de la Botoșani, s-a creat un parteneriat la distanță cu televiziunea româno-italiană Romit TV din Italia. În cadrul emisiunii Viața în Italia, difuzată la 26 iunie, realizatorii emisiunii au organizat un Teledon și au solicitat sprijinul românilor din Italia și a unor organizații și instituții italiene. În cadrul emisiunii, au avut intervenții în direct, prin telefon, deputatul Liliana Mincă și Șeful Cabinetului său parlamentar, care au explicat situația familiei tinerei decedate, au punctat indiferența autorităților din România și au solicitat tuturor celor din Italia să îl ajute pe tatăl îndoliat, Costel Boaru, să-și aducă acasă copila și să o înmormânteze creștinește, în pământul natal.

Suma necesară repatrierii corpului tinerei ucisă în Italia a fost strânsă pe timpul emisiunii. Astfel, după ce tatăl îndoliat își pierduse orice speranță de a-și revedea fiica, fie și decedată, a reușit să ajungă în Italia pentru întocmirea documentelor necesare repatrierii. Dacă de cazare, asistență judiciară și costurile repatrierii s-au ocupat direct partenerii de la Romit TV, deplasarea tatălui Costel Boaru până la aeroportul din Bacău a fost asigurată de către deputatul Liliana Mincă. Mai precizăm că după mediatizarea cazului Florentinei Boaru, deputatul Liliana Mincă a formulat și o interpelare către Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, interpelare la care încă nu s-a primit vreun răspuns. Și aceasta după ce Guvernul și Președinția României nu au catadicsit, timp de trei luni, nici măcar să răspundă memoriilor formulate de către Costel Boaru.


Galerie foto: