Deputatul PP-DD Liliana Minca va deconspira jaful de la Loterie

Deputatul PP-DD Liliana Minca va deconspira jaful de la Loterie

”Astăzi, 16.04.2013, deputatul Liliana Mincă a fost chemată la DNA. Ca urmare a unor informații eronate strecurate în presa locală și centrală, facem precizarea că doamna deputat Liliana Mincă nu are calitate procesuală în dosarul instrumentat de către DNA și nu i se aduce nici-o acuzație în acest caz (a se vedea și Raportul Curții de Conturi din 2010, pagina 139).  Doamna deputat a fost citată ca fost Președinte al Companiei Naționale Loteria Română,  în perioada aprilie 2006 – 16 februarie 2009. Domnia sa a fost chemată, în faza actelor premergătoare,  să dea o declarație  referitor  la ”afacerea cartelelor Pelegrini”, achiziționate și plătitede către CNLR  în iunie 2009, sub conducerea domnului Gheorghe Benea, cu concursul domnului Ovidiu Râpanu.

”Pur și simplu, am fost chemată de procurori pentru a discuta despre modul în care a fost încheiat  contractul inițial, în decembrie 2008 și dacă am cunoștință despre modul cum au fost schimbate clauzele inițiale ale contractului de către Ovidiu Râpanu pe mandatul domnului Gheorghe Benea.  Alte persoane sunt acuzate în acest dosar că au prejudiciat compania cu peste 25 de milioane de lei”, a declarat doamna Liliana Mincă după audierea de la DNA.

În completarea acestei declarații, precizăm că în mandatul doamnei Liliana Mincă la conducerea CNLR a fost semnat acest contract,  în avantajul companiei, dar, ulterior, Ovidiu Râpanu , sub conducerea lui Gheorghe Benea (PDL), a deturnat, practic, clauzele contractului producând prejudiciile pe care procurorii DNA încearcă acum să le clarifice. ”Procurorii de caz și-au dovedit probitatea morală. Sunt procurori tineri care chiar vor să facă lumină în acest dosar și nu numai –  există dosare pentru fiecare contract încheiat de către Gheorghe Benea în cadrul CNLR.  Este exact ceea ce vreau și eu, motiv pentru care am mers la audiere. Eu chiar vreau să spun tot despre ceea ce s-a întâmplat la Loterie. Trebuie să se știe, chiar și numai pentru a-i ajuta pe cei circa2700 de angajați ai companiei care nu au nici-o vină că în cadrul CNLR se întâmplă și lucruri cel puțin dubioase”, susține deputatul Liliana Mincă, fost șef al Loteriei Române.

Pentru exactitatea și corectitudinea informării opiniei publice, trebuie să spunem că în dosarul instrumentat de DNA prejudiciul creat CNLR  însumează 25.151 mii lei, prin administrarea defectuoasă a contractului de comision pentru vânzarea de cartele telefonice încheiat cu SC Form Trade SRL, respectiv modificarea clauzelor contractuale stabilite inițial, a scopului și a naturii juridice a contractului. Așa cum puteți constata și dintr-un extras al raportului Curții de Conturi privind cazul în discuție, (extras pe care vi-l transmitem în atașament),  ”ignorându-se condițiile legale de reprezentare a companiei, au fost modificate clauzele contractuale printr-un proces verbal de negociere care a fost semnat de către o persoană din cadrul CNLR care nu avea nici-o calitate în acest sens”. Învinuirile care se aduc conducerii CNLR din 2009 (Președinte Gheorghe Benea)  nu au nici-o legătură cu doamna deputat Liliana Mincă. Menționăm că aceasta a condus CNLR din 2006 până la data de 16 februarie 2009.

În concluzie, doamna deputat Liliana Mincă  și-a exprimat întreaga disponibilitate pentru sprijinirea cercetărilor în soluționarea acestu dosar  și tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovați de ”jaful de la Loterie”  începând cu 16 februarie 2009 .