Deputatul Roman explică de ce a fost impotent politic la capitală

Deputatul Roman explică de ce a fost impotent politic la capitală

0 576

Comunicarea directă, fără aroganță și ifose de demnitar cocoțat pe naivitatea electoratului, a devenit o raritate în mediul politic actual. Mai la modă este exprimarea pe facebook, că acolo nu riscă niciun politician să-i fie întreruptă logoreea de către niscaiva ”nimeni”. Deputatul Cristian Roman, liberal prin adopție, foarte interesat de sferele diplomației, a explicat pe pagina sa de socializare de ce a fost el impotent în mandatul său care e pe cale de a fi amintire. Redăm mai jos, integral, informarea sa, fără adaosuri, pentru a nu fi acuzați că suntem…tendențioși.

”Guvernul a adoptat, pe 19 octombrie 2016, o hotărâre privind obligativitatea înregistrării video a procesului de numărare a voturilor în secțiile din România și din străinătate la alegerile parlamentare. „Este o măsură pe care (…) noi am considerat-o foarte importantă pentru a elimina orice suspiciune cu privire la acea etapă a procesului electoral”, a afirmat Tudorache, subliniind că această măsură este în beneficiul tuturor partidelor politice care vor participa în cursaelectorală.
Eu am avut o inițiativă legislativă în acest sens încă dinaintea alegerilor europarlamentare din 2014. În proiectul de lege se prevedeau atât detaliile tehnice ale procesului de supraveghere video, instituțiile responsabile cu implementarea sistemului cât și sursa de finanțare pentru acesta. La încheierea procesului de votare și numărare a votului, președinții secțiilor de votare ar fi trebuit să predea înregistrarea, pe suport optic, în plic sigilat, la birourile electorale județene sau al municipiului București, după caz, care aveau obligația de a le verifica și ale da spre arhivare Autorității Electorale Permanente.
Proiectul de lege propus a fost respins însă în Parlament, însă hotărârea adoptată miercuri de guvern nu poate decât să confirme că inițiativa mea a fost îndreptățită și necesară, că am avut dreptate și că nu a fost nicio exagerare din partea mea, mai ales că am avut chiar și discuții cu instituțiile care ar fi fost implicate în acest proces. Probabil că majoritatea politică din Parlament de la acea dată nu a avut interes ca procesul electoral să fie sigur și transparent”, dixit Roman de Botoșani.

Deputatul Roman explică de ce a fost impotent politic la capitală