Deputatului Gireadă i se cere să urmeze exemplul lui Blaga

Deputatului Gireadă i se cere să urmeze exemplul lui Blaga

0 608

verginel-gireada-pnl-botosani-demisie-blagaUn partid din Botoșani și-a manifestat indignarea că deputatul Verginel Gireadă nu vrea să urmeze exemplul lui Vasile Blaga. Adică să-și dea demisia și să se ducă acasă, unde îl așteaptă tractoarele și pământurile dobândite în funcții publice. Partidul Botoșănenilor, care în alegerile din decembrie va merge în alianță cu M10, a constatat consternat că ”Blaga a renunțat!!! Verginel NU !!! Iată ce prevede decalogul PNL la capitolul probleme penale:

  1. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracțiune de corupție sau pentru infracțiuni comise cu violență
  2. Să nu fi fost condamnat definitiv pentru alte infracțiuni cu intenție”. Și ca să fie și mai convingător, partidul menționat le-a reamintit botoșănenilor că a existat Dosarul 6070/182/2010 în care, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și contra intereselor publice, pentru fals intelectual și uz de fals, deputatul Verginel Gireadă a fost condamnat la doi ani cu suspendare. Preluând ștafeta de la Partidul Botoșănenilor, un citadin pe nume Alexandru Plugaru l-a făcut terci pe deputatul din Ipotești. Evident, într-un stil ironic, malițios, care probabil nu a fost intuit de deputat. Sau poate da… ”Un intelectual de rasă, scuzați, rasat, un doct căruia i se pare dificilă limba…austriacă (exprimare personală a la Gireadă în Viena), un demn, o privire inteligentă, un zâmbet superior cu care tratează pu…mea ce nu s-a descurcat ca el, ș.a.m.d, cum să renunțe țara la asemenea viteaz. Luptă Verginel dar schimbă cămașa și cravata, nu se potrivesc cu anvergura ta”, i-a transmis botoșăneanul pus pe șotii.

Am încercat să discutăm cu deputatul Verginel să aflăm dacă are vreo importanță ce cred botoșănenii pentru el și dacă va demisiona. Dar nu am reușit. Cu mesageria deputatului nu prea poți dialoga. Dse altfel nici cu proprietarul mesageriei. Dar nu e problemă. Vom aștepta campania electorală când va fi nevoit să se întoarcă la oameni pentru a le cere votul. Sigur vom reuși atunci să vorbim cu el. Asta dacă PNL îi va permite să acceadă pe vreunul dintre cele 3 locuri eligibile de pe lista candidaților la Camera Deputaților, trăgând astfel în jos scorul pe care organizația îl va obține la scrutin. Până și prezența lui pe un loc neeligibil ar produce deficit de imagine partidului. Dar asta e altă problemă și nici noi nici botoșănenii nu avem dreptul să ne băgăm în bucătăria internă a partidului.

Deputatului Gireadă i se cere să urmeze exemplul lui Blaga