Dictatura liderului sindical de la Eltrans s-a pierdut în fața Primăriei. Leapșa...

Dictatura liderului sindical de la Eltrans s-a pierdut în fața Primăriei. Leapșa cu Codul Muncii printre pahare de…frustrări

0 475

O plângere a unui vatman angajat al firmei ELTRANS Botoșani a ajuns …pe drumuri. Plângerea, nu vatmanul. Deocamdată… Aceasta este culmea relațiilor de muncă la o firmă din subordinea Primăriei. Dacă la alte case se practică moda salariaților ajunși pe drumuri , la Eltrans până și lăcrimațiile scriptice ajung tot pe drumuri. Plângerea a fost formulată la începutul acestui an și este adresată conducerii Eltrans. Care o fi fost circuitul ei în societatea de transport, este greu de spus. Cert este că după șapte luni de la înregistrarea ei în unitate, plângerea a ajuns să fie doar o scrisoare pierdută. Aceasta a fost găsită de Columbo (ziar tipărit) în fața Primăriei, joia trecută. Probabil trebuia să ajungă undeva, între pământ și cer, la un etaj al Primăriei. Dar soarta nu a ținut cu cei obidiți nici acum o mie de ani, nici în 2017. Și a căzut din vreun buzunar. Pe drum. Cine știe câte zile o fi stat săraca tânjind după mâna vreunui trecător care să o ridice din colbul orașului. Că cei de la Urban Serv oricum nu au nicio treabă cu gunoiul de prin oraș. Cel mult cu gunoaiele de prin… alte locații.

Dincolo de explicațiile din scrisoare, prin care angajatul Eltrans încearcă să arate unei conduceri oarbe (după stilul scribului) că este nevinovat și că liderul sindical îl persecută în unitate și îl arde la bugetul familiei, nu am putut să nu descifrăm scârțâiturile care se aud din depoul Eltrans și care nu provin de la ruginitele roți ale bătrânelor tramvaie. Aşa am aflat că liderul sindical Cristian Seserman îşi ghidează menirea sa la Eltrans pe ”ură” personală și față de familiile angajaților, aplică un Cod al Muncii după cum e vremea prin curtea depoului, discreționar, sau se preocupă de nevestele angajaților. ”Se vede de departe că la Seserman totul este bazat pe ură față de mine și familia mea, pentru că a spus despre soția mea că vine frustrată și nemulțumită la serviciu, dar ea nu i-a spus niciodată nimic și nu are motive să se lege de ea”, spune revoltatul angajat în scrisoarea pierdută după ce a fost înregistrată la Eltrans cu numărul 155/17.01.2017. Mai spune omul cu lăcrimația că i-a explicat liderului sindical că greșește, de față cu directorul Ivănescu. Dar, spre nedumerirea sa, șeful de sindicat al angajaților Eltrans a început să îl înjure și să trântească oarece lucruri prin unitate. Tot în epistola buclucașă am mai citit că ”se știe foarte bine de către conducerea unității cât și de către cei de la birouri, că l-au văzut de atâtea ori (pe Seserman – n.r.) în stare de ebrietate în timpul programului de lucru, înjurând și făcând circ pe holul instituției și spunând cuvinte obscene unora dintre noi, dar nu îndrăznește nimeni să se pună cu liderul. Nu am spus că cei care se fac că nu-l văd ar fi complici sau colegi de pahar, eu am precizat doar că se știe și la nivelul conducerii de consumul de alcool și comportamentul acestuia în timpul programului de lucru”.

Și scrisoarea pierdută cuprinde mai multe puncte, asemeni Proclamației de la Izlaz. Dar astea sunt de acum probleme interne, ale Eltransului, care vor trebui dezbătute și inventariate. Eventual printre paharele de licori bahice. Ceea ce ar trebui să alarmeze pe altcineva este că acestea se întâmplă pe bani publici, într-o unitate aflată în subordinea Primăriei.

Vom reveni curând cu detalii despre preocupările ”unora” care-și fac veacul prin Eltrans, tot pe banii botoșănenilor.

Dictatura liderului sindical de la Eltrans s-a pierdut în fața Primăriei. Leapșa cu Codul Muncii printre pahare de…frustrări