Director nou la Euroregiunea Siret Prut Nistru

Director nou la Euroregiunea Siret Prut Nistru

0 583

La sfârşitul săptămânii trecute, Comitetul Director al Asociaţiei „Euroregiunea Siret – Prut – Nistru” (AESPN) s-a întrunit la Iaşi iar principalul punct de pe ordinea de zi a fost cel privitor la desemnarea unei noi structuri de conducere, decizie care se impunea în urma demisiei lui Ştefan Susai, fostul preşedinte al Asociaţiei.
Comitetul Director al AESPN a decis ca noul director să fie Dragoş Mandache. „Mulţumesc Comitetului Director pentru încrederea acordată. Cu siguranţă voi pune din nou în funcţiune această asociaţie. Îmi doresc să am cât mai multe proiecte aprobate şi finanţate”, a declarat Dragoş Mandache, care a adăugat că prioritare vor fi proiectele privind infrastructura, cultura şi mediul de afaceri.

Prima acţiune a Asociaţiei a noii conduceri vizează participarea la Festivalul Naturii, eveniment organizat de către AB Plus Events şi la care Consiliul Judeţean este partener. Evenimentul va avea loc în perioada 28 – 30 septembrie, la Centrul Expoziţional „Moldova”. La Festivalul Naturii AESPN va avea un stand propriu, la care se va prezenta potenţialul agricol al membrilor Asociaţiei.

Pe 18 septembrie 2002, la Iaşi, a fost semnat Protocolul cooperării transfrontaliere a „Euroregiunii Siret – Prut – Nistru”, ca urmare a unei iniţiative comune a Consiliilor Judeţene respective din România şi Republica Moldova. La 4 decembrie 2002, la Ungheni, a avut loc Reuniunea Forumului Preşedinţilor, ocazie cu care a fost semnat Statutul de funcţionare a „Euroregiunii Siret – Prut – Nistru”.

În 2005 s-a înfiinţat AESPN, organism cu personalitate juridică al cărei obiectiv îl reprezintă absorbţia de fonduri pentru implementarea de proiecte și gestionare a fondurilor. Sediul Asociaţiei este la Iaşi.