Diva liberalilor din capitală prețuiește tăcerea

Diva liberalilor din capitală prețuiește tăcerea

Șolticăria pusă la cale de deputatul (încă) Costel Șoptică cu diva liberalilor de la București, Alina Gorghiu, pentru a-l scoate din schemă pe senatorul Grigoraș (alias ”Manivelă” în perioada de ucenicie la PNL iar mai nou ”senatorul RVG”),  nu a fost contracarată de Gorghiu. Absența negației denotă una din abilitățile liderului național al PNL. Alina Gorghiu știe să prețuiască tăcerea. Or, se știe, aceasta se cântărește în aur. Un scandal de acest gen într-o filială precum cea de la Botoșani, peste capul liderilor locali, sau pe sub streașina autorității acestora, o lasă rece pe Gorghiu. Sau este prea insignifiant pe lângă preocupările dânsei pentru această perioadă de preludiu electoral. Gorghiu este mai interesată dacă PSD va spune despre ea că este o femeie de moravuri ușoare. De parcă roșii social democrați ar avea vreun interes să îi facă Alinei promovare. Moca. Doar dacă cicatricile lăsate de seceră și ciocan sunt prea adânci, cu leziuni la eșaloanele superioare… Românii sunt iubăreți și știu să fie discreți cu curtezanele. O astfel de temă agățată de bichinii Alinei în campania electorală, de către pesedei, ar însemna îndemn subliminal la un vot…pozitiv. De asta spun că nu cred să fie atât de încuiați roșii. Dar să revenim la șoptelile noastre.

Luni, 11 octombrie 2016, ora 10.29

Am convenit cu directoarea de cabinet a președintelui PNL să ne formuleze dumneaei un punct de vedere, chiar și un drept la replică dacă Alina Gorghiu consideră de cuviință, cu privire la articolul publicat sâmbătă și intitulat ”Cossa Nostra liberală. Șoptică și Gireadă înțelegere parșivă cu Gorghiu la București”.  Gabi Antipa, șefa de cabinet a zeiței liberalilor, ne-a asigurat că se poate, că e ok și vom avea un punct de vedere oficial. Am mai rugat-o ca diva liberală Gorghiu prin Antipa, sau Antipa în numele divei să ne comunice și dacă pentru președintele PNL sunt firești astfel de manevre politice în organizația PNL Botoșani, adică dacă este normal ca membrii de pe listele pentru parlamentare să se saboteze între ei. ”Am înțeles idea. Am înțeles… Bine domnul Moroșanu. Îmi mai spuneți încă o dată de la ce ziare sunteți? Ok, sigur. Mulțumim frumos. Eventual puteți reveni și dvs, puțin mai târziu, că acum este o ședință de vreo oră. Lunea e zi de ședințe. Sau sunați direct la mine, pe numărul meu”, ni s-a spus la prima audiție cu doamna Gabi Antipa.costel-soptica-si-alina-gorghiu-cossa-nostra-pnl-botosani

Luni, 11 octombrie 2016, ora 16.37

”Da, domnu Moroșanu… Din păcate să știți că nici până acum nu am reușit să o prind pe doamna președinte liberă, nici măcar pentru cinci minute. Credeți-mă că perioada aceasta este extrem de încărcată. Și după ședințele noastre de Birou și… toate alea, sunt în continuare întâlniri și ședințe mai mici sau mai mari”, ne-a spus directoarea Antipa. Umili, politicoși, am întrebat-o dacă să o sunăm noi direct, pe unul dintre numerele de telefon ale doamnei președinte. Dar ni s-a spus, cu ezitare, că ”Sigur nu… nu cred că… e… oportun. Sincer… nu… nu cred că poate, oricum să vorbească.

Marți, 12 octombrie 2016, ora 16.46

Apel de la Columbo către Alina Gorghiu. La capătul firului s-a auzit suav: ”Momentan, accesul către acest număr este limitat”. Punct. Am apelat la celălalt număr al matroanei PNL, la care adesea mai răspunde directoarea de cabinet. Doar un zbârnâit. Atât. Totul zbârnâie la PNL. Iar în spatele zbârnâielilor colcăie interesele individuale, de grupuri și grupulețe. Școala vendetelor liberale nu are vacanță.

Diva liberalilor din capitală prețuiește tăcerea