Doar 3 consilieri botosaneni isi mai amintesc de alegatori

Doar 3 consilieri botosaneni isi mai amintesc de alegatori

Doar 3 consilieri municipali din 23 și-au publicat rapoartele de activitate pe anul 2012. Potrivit site-ului Primăriei Botoșani doar consilierii Gheorghe Ursuleanu, Marius Cristescu și Corneliu Furtună au considerat corect să-și informeze electoratul asupra activității desfășurate. Ceilalți 20 de consilieri locali fie nu au ce raporta în lipsa activității, fie sunt prea comozi pentru a întocmi un raport de activitate, potrivit cu legislația în vigoare, sau, cel puțin, din respect pentru alegătorii botoșăneni.

Ursuleanu – criza cimitirelor și soarta liceelor

Potrivit raportului de activitate al consilierului local PP-DD Gheorghe Ursuleanu, acesta este secretar  al Comisiei pentru servicii publice, comerț și turism din cadrul Consiliului Local Botoșani. De asemenea, în iulie anul trecut, Ursuleanu a fosst validat ca membru al Comisiei de licitație pentru concesionarea terenurilor din domeniul privat al municipiului. Tot Ursuleanu a fost desemnat ca reprezentant al CL în AGA Urban Serv SA. Printre interpelărilee formulate de consilierul Gheorghe Ursuleanu (PP-DD) se numără și criza locurilor de veci și gestionarea grevei japoneze de la Filarmonică.  Ursuleanu mai face parte din Consiliile de Administrație în patru licee din Botoșani.

Cristescu – fără declarații politice

Cel de al doilea consilier municipal care a aless transparența publicându-și raportul de activitate este Marius Cristescu (PP-DD). Acesta a participat anul trecut la 11 ședințe ale CL și a fost ales Președinte al Comisiei Juridice. Potrivit raportului acestuia, Cristescu a avut 33 de interpelări, amendamente, luări de cuvânt, ”stricct privind administrația locală”. Mai susține Marius Cristescu, în raport, că nu a făcut nici-odată declarații politice în cadrul ședințelor de CL.

 

Furtună se gândește la tineri

Consilierul municipal Corneliu Daniel Furtună (PNȚCD) este secretarul Comisiei Juridice din Consiliul Local Botoșani. Furtună mai este membru al Comisiei de ordine publică, din Comisia de contestații pentru licitații. De asemenea, consilierul Corneliu Furtună este membri în CA l Modern Calor și supleant al CA al Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani. Cel mai statornic țărănist botoșănean, profesorul Furtună a avut 25 de interpelări și spune că a sprijinit familii tinere pentru obținerea de locuințe când au fost îndeplinite condițiile legale.