DOSAR COLUMBO Cossa Nostra liberală. Șoptică și Gireadă înțelegere parșivă cu Gorghiu...

DOSAR COLUMBO Cossa Nostra liberală. Șoptică și Gireadă înțelegere parșivă cu Gorghiu la București

Scandalul din PNL Botoșani, de până acum, generat de locurile eligibile pe listele pentru parlamentare, se pare că a fost doar o mică încălzire. Adevăratul taifun urmează de acum. În timp ce la Botoșani lucrurile păreau că se așează pe o linie dreaptă, la București, ieri, 9 octombrie 2016, deputatul Costel Șoptică a pus la cale o strategie mafiotă. Ajuns și el om mare, politician cu dosar penal, ca toți politicienii de vază, Șoptică nu a putut admite că are toate șansele să treacă în anonimat politic prin scoaterea lui de pe listă. Cu atât mai mult cu cât Bucureștiul a transmis directiva de trecere a lui pe linie moartă. Înainte de a-și da ultima suflare politică a încercat o ultimă șmecherie. Și i-ar fi reușit cu siguranță. Dacă reporterii noștri de la ziarul COLUMBO nu ar fi ”interceptat” mârșavul aranjament făcut ieri în capitală. Șoptică s-a înțeles cu Alina Gorghiu să preia locul 1 pe lista pentru deputați pentru  a-l favoriza pe contestatul Verginel Gireadă. Și, evident, pentru a-l scoate pe senatorul Viorel Grigoraș din schemă. Cum??? Simplu. Dar jocul lor a durat doar mai puțin de 12 ore. Până a aflat COLUMBO. Iată cronologia și raționamentul strategiei de ieri de la București.

pnl-gireada-grigoras-sopticaEfectul jocului Șoptică: Gireadă și Strugaru în cărți pentru Deputați, Grigoraș – out

Se știe că Șoptică alesese primul loc pe lista pentru Senat. În aceste condiții, Achiței, care și el își dorea și chiar merită primul loc la Senat, trecea pe locul 1 la deputați. Dar, în acest fel, Grigoraș ar fi optat și el pentru Senat, conștient că ar fi ajuns pe locul 1, cel eligibil, după mazilirea pe motive penale a lui Șoptică. Prin înțelegerea de ieri, prima rocadă ar fi fost ca Achiței să ia locul 1 la Senat și astfel Grigoraș să pice pe loc neeligibil. În același timp, jocul lui Șoptică îl favoriza pe Gireadă care avansa în ierarhia voturilor obținute. Astfel, pus pe lista pentru deputați, după ”retragerea” lui Șoptică, locul 1 ar reveni  actualului deputat Cristian Roman. Dar și aici suntem nevoiți să facem dezvăluirile de rigoare, marca COLUMBO. Roman ar fi pentru scurt timp deputat, sau deloc, lăsând locul următorului pe listă. Roman râvnește un anumit post. Și există foarte multe șanse să devină consul. Discuția a fost purtată deja, anterior. Tot cu Alina Gorghiu. În acest fel, cu Achiței la Senat, Grigoraș scos din ecuație, Șoptică cu probleme penale și Roman – consul, următorii pe locurile eligibile la Camera Deputaților ar fi Mariana Saucă, Verginel Gireadă și Stelică Strugaru.

stelica-strugaruEfectul cauzalității: Gireadă și Strugaru pierd ultima drezină. Alexandru și Lupașcu prind bilet la clasa I

Dar aceasta este prima aparență. Dacă Șoptică este scos din ecuație, chiar și prin acest joc, fără doar și poate nici Gireadă nu ar avea altă soartă. Cu atât mai mult cu cât el are deja diploma de prieten al Justiției. Iar Stelică Strugaru nu va mai fi acceptat, nici după o asemenea ascensiune pe locurile de pe listă. Mai ales după ceea ce vom spune acum. Tot exclusivitate COLUMBO. Stelică Strugaru a negociat marți, 4 octombrie 2016, cu fosta conducere a ALDE Botoșani. Cu siguranță conducerea PNL nu știa acest detaliu. Dar mai este cel puțin un coleg de al lor care știe că ceea ce spunem acum în exclusivitate este adevărat. Și atunci, lovitură de teatru. Viitorii deputați ai liberalilor botoșăneni ar fi Saucă, Gabriel Alexandru și Cătălina Lupașcu. Să mai spuneți că nu e frumoasă politica!

Pam-pam: realitatea ține de logică și de aia bate până și filmele liberalecatalina-lupascu1-472x600

Dar stați liniștiți. Cei care nu o agrează pe Cătălina, din invidie, din prostie sau din răutate, să nu stea triști prea mult. Cu toate calitățile pe care le are Cătălina Lupașcu. Adevărul final este că din tot acest joc, doar Cătălina va pierde șansa. La mustață. Din cauza unui cuvânt. Sau din cauza înțelepciunii de moment a altui candidat. La completarea cererii, Viorel Grigoraș nu a optat pentru o cameră anume din Parlament. A scris simplu: PARLAMENT. Ceea ce îi va da dreptul să solicite loc eligibil la Camera Deputaților. Pentru că este suficient de inteligent să nu meargă pe locul 2 neeligibil de pe cealaltă listă. Și, iarăși lista finală se modifică. De data asta chiar e finală: Saucă – Grigoraș – Alexandru deputați! Doar dacă… înțelegeți cheia finală ține de Roman și de probabilitatea de a pierde consulatul.

Ceva despre un botez pe la Alina Gorghiu…

Nu știm când s-a legat prietenia lui Șoptică cu Alina Gorghiu. Dar înțelegerea a fost făcută ieri la București. E drept, Șoptică este mai apropiat de Alina cel puțin de prin septembrie când a fost printre puținii colegi de partid prezent la botezul fiului Alinei Gorghiu. Ce să-i faci, obligație de…listă. Și cum oameni suntem și noi, avem o scăpare. Nu știm dacă apropierea de Alina Gorghiu și-a construit-o singur Șoptică, fermecat de abilitatea divei, sau a fost ajutat, intermediat de către directorul de cabinet al Alinei, gabriela Antipa. Cum, nu știți cine e Gabi Antipa? Este botoșăneancă, nepoata fostului polițist Gheorghe Silistra. Listele cu candidaturile finale vor fi semnate săptămâna viitoare de Cătălin Flutur și Costel Șoptică.

Mâine vom reveni cu alte detalii marca COLUMBO! Sau poate nu va mai fi nevoie…

DOSAR COLUMBO Cossa Nostra liberală. Șoptică și Gireadă înțelegere parșivă cu Gorghiu la București