DOSAR COLUMBO Elodia a ajuns la Botoșani. Avocatul care nu s-a atins...

DOSAR COLUMBO Elodia a ajuns la Botoșani. Avocatul care nu s-a atins de mireasa sa 10 zile și a fugit cu banii

0 579

DOSAR COLUMBO Elodia a ajuns la Botoșani. Avocatul care nu s-a atins de mireasa sa 10 zile și a fugit cu banii

Povestea ne-a fost semnalată de către părinții miresei abandonată intactă după cel mai scurt mariaj din istoria stării civile botoșănene. Mirele și-a luat jumătate din banii primiți la nuntă și a plecat la părinți acasă. Și aceasta  după o căsnicie de 10 zile. O căsnicie care nu s-a consumat. O căsnicie în care mireasa a rămas fată mare. Mireasa neîntinată este profesor în județ, mirele ”impotent” dar cu capacitatea de a avea copii este avocat la Botoșani. Părinții fetei au o afacere în comerț, iar mama băiatului este profesor la un liceu din Botoșani. Și totul ar fi rămas în intimitatea celor două familii dacă nu ar fi apărut un mesaj cu amenințare de moarte. În stilul celebrei crime Elodia. Mesajul a fost trimis într-o noapte de revelion, la doi ani după divorț, de către mama mirelui, pentru părinții miresei. Poliția și Parchetul au concluzionat că mesajul nu este foarte clar și că infracțiunea de amenințare nu există. Dar familia miresei încă trăiește cu teama posibilei răzbunări a familiei mirelui. Și aceasta pentru că fata a obținut un certificat medical care atestă că la 10 zile după căsătorie ea era tot domnișoară. Și acest document ar fi știrbit onoarea mirelui avocat și a familiei lui. În cele ce urmează, vor fi redate declarații și mărturii care conțin vocabular explicit, vulgar, drept pentru care ne cerem scuze cititorilor, dar respectivele fragmente sunt redate întocmai pentru întregirea tabloului.

Urătura profesoarei de limbă română pentru foștii cuscri

În seara Revelionului 2016, familia fetei a primit un mesaj tip urătură. De la mama fostului ginerică, Iuliana Luca, profesor de română la fostul Liceu Sanitar Botoșani.

”Uratura .uratura . Sa ne sugi un pic de pula . Cum ne-ai supt atatia ani . Mult noroc si la multi ani ! Pe langa boi si retardati inca o sperma sa mancati ! Si de prosti ce mai sunteti sugeti pula SASAIETI ! Daca vreti sa maritati Jigodia mai incetati cu discordia ca sa nu va caute ca pe ELODIA ! In loc sa tineti cu MUISTA mai bine i-ati sparge pizda . Asa ati invatat fata sa suga pula pana o da gata . Si-o sa afle toata gloata din HUDUM in IPOTESTI de poate -o sa te linistesti . Si la anul care vine toti or sa rada de tine cum profa de biologie a luat de la toti muie . Macar atata stie dupa-un an de repetentie si o nota de rahat luata la titularizat .Elevii n-au nici o vina ca le preda o cretina . Trageti roata mai flacai ca sunteti toti niste tantalai . prosti . fudui . analfabeti sugeti pula mai baieti !”, este mesajul pentru care familia fostei mirese încă se teme să nu pățească ceva rău.

Despre Eduard Luca, mirele avocat, fostul său socru, Constantin Sîsîiac a avut o caracterizare clară și și-a exprimat fără echivoc nedumerirea cu privire la enigma mariajului neconsumat. ”El își face veacul pe la poliție. Prinde clienți de ăștia, care-s cu furatul. În lista lui de facebook sunt numai de ăștia… Deci cum vă spuneam, au stat 10 zile și…nimic. Fata mea o sesizat. S-a gândit că poate e de vină stresul. Dar la 20 și ceva de ani, e tânăr măi frate… ăla ar fi trebuit abia să aștepte…”, a spus Constantin Sîsîiac, tatăl fetei.

Avocatul rușinat și de către alte fete

”Nu am gândit niciodată să pățim așa ceva. Acum suntem ok, patru ani sunt de atunci. Dar patru ani și jumătate am plâns pentru toate mamele din Botoșani. Pe 18 mai, acum patru ani, a fost nunta. Divorțul s-a terminat în noiembrie 2014. Dar eu cred că mama lui este nebună, că așa este. Duminică, pe 18 mai, a fost nunta și marți a plecat la Iași. Pe 24-25 mai el s-a întors de la Iași. Că era în sesiune, mama lui vroia să-l dea la magistratură. Pe urmă, într-o marți, fata a plecat la școală că era sesiune și avea de corectat. Noi eram la magazin. Și s-a dus soțul meu până acasă unde l-a găsit pe Edi, după ușă…cu buzunarele pline. Pe urmă am realizat noi ce s-a întâmplat. Tatăl lui era deja cu mașina la poartă. Taică-su, fostul cuscru, Liviu Luca, ”angajat la IRE”, ne-a spus că noi îl bulversăm pe băiat , l-a luat și au plecat. Deci pe 18 mai a fost nunta, pe 28 mai el a furat banii de la nuntă, inelul de logodnă și brățara. Noi nu ne-am dat seama pe moment. Când a venit fata acasă, ne-a spus că Edi i-a trimis un mesaj în care îi spunea să ia restul de bani și să se ducă la el. Și  abia atunci am văzut toți că a luat banii”, a povestit mama fetei. Mama înlăcrimată crede că părinții băiatului au vrut doar să îl vadă mire pentru a-i salva onoarea. Înainte de mireasa părăsită după 10 zile, tânărul avocat a mai vorbit cu fata unei bibliotecare din Botoșani. Prima fată l-ar fi descoperit pe tânăr că este mai…neputincios și l-a cam făcut de râs. Ba chiar între mama tânărului avocat și mama primei lui prietene ar fi existat și o ceartă de pomină, aditivată cu strigăte, vorbe dulci și păruieli, printr-o cancelarie a unei școli din Botoșani. Și totul doar din cauză că feciorașul „e un molâu care nu e bun de nimic”.

Plan bine gândit pentru onoarea ”nereperată” a avocatului și…bani

”La poliție, mama băiatului a recunoscut că este numărul ei de telefon, dar nu știe cine a trimis mesajul. Dar astea-s compunerile ei. Se cunoaște. Ea e profesoară de limbă română la Liceul Sanitar din Botoșani. Dar știu toți profesorii de acolo. E dezastru. Am înțeles că ea e în divergențe, des, cu toți. Și la școală. Și a urmat hărțuirea. Pe urmă ne trimitea mesaje, scrise sau prin diverse persoane, ca să ne spună că fata noastră de asta a rămas fată mare pentru că ea a refuzat să se culce cu el. Pe urmă, într-o parcare, ea , mama băiatului, Iuliana Luca, ne-a transmis printr-o persoană că are casetă înregistrată cum că fata noastră e muistă – scuzați expresia, dar astea sunt cuvintele ei, scrie și în hârtiile de la proces. Până acolo a mers …boala lor. Dar dacă o vedeți pe fata noastră, care împlinește 28 de ani și ea încă este fecioară… Ea acum a rămas cu o teamă… Dar s-au mai cicatrizat rănile. Prin mult plâns. Că altfel cred că o lua razna, sau ne îmbolnăveam. Ei nu avut în calcul că noi o să scoatem un certificat medico-legal care să ateste că mariajul nu s-a consumat. Cine știe cum au avut ei în calcul că ar fi urmat și desvirginarea fetei, că eu m-am gândit ca mamă, în toate felurile. Că ea când s-a dus la trei săptămâni au insistat foarte mult să o bage în casă. Totul a fost un plan bine gândit. Ea, fosta cuscră, e și procesomană. Ne-a spus o avocată de la Judecătorie. Ei se judecă cu toată lumea. Ea a fost cândva la Liceul Sportiv și a avut un show și cu Huncă. Și au trimis-o de acolo ca să scape de ea. Băiatul ăsta, fostul meu ginere, a fost o vreme și el în clasa unde preda mama lui. Îl lua  acolo, în clasă și îl bătea de față cu toți copiii. Altădată, l-a luat pe Edi în fața clasei și l-a tuns ca să dea exemplu celorlalți elevi cum vrea ea să fie tunși. Asta ca să nu mai spunem că, pe lângă că nu putea să-și facă datoria de bărbat, el obișnuia să se uite la filme porno. Nu știu, nu îl înțeleg”, a povestit mama miresei rămasă fecioară. O săptămână părinții fetei nu au știut nimic. Mireasa, rușinoasă, a decis în cele din urmă să spună părinților că ceva nu e în regulă. Și le-a povestit tot.

În ecuație intră avocatul lui Udrea și Sechelariu. De dincolo de mormânt

Părinții au continuat povestirea. Conform mărturiilor lor, băiatul ar fi fost ajutat să devină avocat de către celebrul Striblea, cel care a fost avocatul Elenei Udrea. ”El spunea pe atunci că idolul și profesorul lui e Striblea. Sora cuscrei mele, a Iulianei Luca, e la Bacău. Era divorțată și în cercuri foarte apropiate cu Sechelariu. L-a cununat pe Sechelariu. Sora fostei mele cuscre a fost prima privatizată din Bacău. Nu a avut copii, a divorțat și a rămas cu o avere impresionantă. Da, iar despre băiat, mai este ceva. Câteva zile cât au stat la noi, fata era sus în camera lor iar el stătea prin bucătărie cu noi, până la 2-3 dimineața. Aștepta să adoarmă fata ca să nu se ducă în dormitorul lor, așa cum era normal, ca să nu mai aibă el treaba de bărbat”, au mai povestit părinții fetei.

Cuscra nu recunoaște, dar vorbește de … floarea Elodia și de sex nemaiauzit

Întrucât mesajul cu amenințarea a fost trimis de pe telefonul mamei băiatului, am contactat-o telefonic pentru a-și expune părerea. Ce ne-a putut spune doamna profesor de limbă română, vedeți mai jos în declarația ei. Este drept, limbajul este izbitor de identic cu cel din mesajul buclucaș. Doamna a negat aproape tot, a confirmat opinia foștilor cuscri cum că e procesomană și a dat o nouă dimensiune noțiunii de sex între soți. Aaa, da, să nu uităm. În accepția ei, Elodia este o floare. Iar dacă părinții fetei încă se mai tem că pot păți ceva precum Elodia, nu riscă decât să ”vină apa peste ei”, precum floarea Elodia. ”Eu zic… să nu le dați apă la moară. Mai degrabă lăsați-o așa că…ei și așa au probleme cu capul. Dumneavoastră faceți cum știți. Dar eu am să vă dau și pe dumneavoastră în judecată. Asta e părerea mea, asta e ideia mea”, a fost prima reacție a profesoarei Iuliana Luca de la Liceul Antipa Botoșani (fost Sanitar), mama mirelui acuzat de neputință conjugală. După ce a înțeles că nu ținem partea nimănui și că vrem dor să redăm adevărul, mama mirelui de avocatului cu cel mai scurt mariaj a mai avut câteva adăugiri și a continuat dialogul cu Columbo (publicație de investigații). E drept pe un ton superior și cu efect scontat de…bau-bau. Doar că bietul Columbo de mult nu mai scuipă în sân. Și au discutat și despre amenințarea cu soarta Elodiei. ”Ei nu se pot împăca cu idea că băiatul meu nu a fost cu fata lor și nu va mai fi niciodată. Nu vreau să mai am de a face cu oameni de genul ăsta, oameni fără caracter. De obicei cine se aseamănă se adună. Povestea cu mesajul nu este adevărată. Nu am trimis nimic. Însă am eu mesaje trimise de ei. Nu este adevărat că mesajul a fost scris de pe telefonul meu. Eu vă spun că nu este adevărat. Toți trei au probleme și ar trebui să se controleze la…cap. Eu am crezut că am scăpat de ei, dar se vede că nu… Dar dacă vor să le mai deschid un dosar penal, asta este. Cât priveștea treaba cu Sechelariu… domnul Sechelariu este mort de trei ani… iar acum patru ani… nu știu ce treabă avea una cu alta. Verificați și dvs să vedeți că fostul primar al Bacăului este mort de trei ani. Care Elodia? Că Elodia este moartă de mult timp… Eu știu că Elodia este o floare, dacă nu știați… Probabil că o să primească multă apă, ca și Elodia… floarea… Vreau să vă spun că fosta prietenă a băiatului meu are și ea la poliție… are și ea acolo… Cereți dosarul să vedeți că băiatul nu este impotent deloc. Greșit. Sunt acte la dosar. Eu nu știu…dar fata lor… în gură nu a rămas virgină… dar ea virgină nu este… și este imposibil după câți prieteni a avut și a fost transformată în WC public. Certificatul prin care se arată că ea a rămas virgină nu este fals. Dar sunt și alte moduri de a întreține un act sexual nu numai… Era virgină în gură și nu știu eu? Dar dacă nu se liniștesc o să mă țin și eu de coastele lor. Mie îmi provoacă greață numai când îmi aduc aminte. Eu am ținut să am discuția asta cu dumneavoastră ca să clarificăm, când am auzit că e vorba de băiat. Dar daxă dumneavoastră veți scrie ceva, e problema dumneavoastră, alegerea mea va fi procesul”, a încheiat mama/profesoară Iuliana Luca.

Cauza ruperii căsniciei după 10 zile, în viziunea mirelui: mireasa a vrut să rămână fată mare și după nuntă

”Ăsta nu este un subiect care să fie dat în presă”, a fost prima afirmație a mirelui acuzat de impotență și amenințare cu moartea a părinților fostei mirese. Evident, după ce tânărul avocat ne-a legitimat și s-a convins că suntem de la COLUMBO (publicație de investigații). Pentru a nu fi acuzați de interpretare cu rea credință a celor afirmate de către avocat, vom reda discuția sub formă de interviu. Cu atât mai mult cu cât, deși mama lui a mințit în privința mesajului buclucaș, fiul o contrazice. În plus, cu privire la Elodia lui Cioacă, devenită floare în varianta mamei, se transformă în cățelușă, după varianta fiului.

Reporter: De asta v-am sunat, să văd unde este adevărul. După ce am stabilit această întrevedere cu dumneavoastră, m-a sunat mama dumneavoastră.

Eduard Luca: Vreți să ajungeți la adevăr. Mi-am dat seama din prima, pentru că văd că sunteți o persoană care încearcă să afle care este situația.

Reporter: Asta și spuneam. Este posibil ca ceea ce discutăm, cum i-am spus și mamei dumneavoastră, să nu aibă un rezultat care să ajungă în presă. Nu întotdeauna ajunge totul în presă. Sau, indiferent cine apelează la noi, dacă nu are dreptate, nu suntem părtinitori.

Eduard Luca: Da, situația stă în felul următor. Acum patru ani de zile a fost o căsătorie care s-a încheiat destul de rapid. În sensul că am acționat eu în instanță pe considerentul că ea a urmărit alte scopuri decât încheierea unei căsătorii. Ea a fost de acord în cele din urmă să ne separăm, de comun acord. S-a finalizat povestea în 14 noiembrie 2014. S-a terminat. A fost… ce s-a întâmplat.

Reporter: Totul foarte rapid. Din documentele pe care le am, dacă sunt reale, fata are un certificat de virginitate, de la Medicina Legală, de altfel, dar mama dumneavoastră spune că ar fi cu semnul întrebării.

Eduard Luca: Poate nu s-a exprimat bine. Certificatul respectiv, din punctul meu de vedere, este valabil. Nu am niciun fel de dubiu cu privire la lucrul ăsta. Singura chestiune care o spus-o ăia care aveau un semn de întrebare este următoarea: este faptul că acel certificat atesta într-adevăr că ea la data respectivă avea… nu era… nu a avut niciodată relații sexuale. Bun, ideia este în felul următor. Din certificatul medico-legal rezultă că are un himen complezant.

Reporter: Bine, raporturile sexuale pot fi diverse, nu dezbatem tema asta acum. Dar în document se precizează clar că nu a avut niciun raport sexual cu intromisiune, care să producă deflorare.

Eduard Luca: Deci, poate să aibă raport sexual și himenul să rămână intact. Asta nu dovedește că ar fi avut sau nu ar fi avut. Dovedește că himenul este complezant, sau inelar, cum mai spun medicii de la medicină legală și eu am lucrat în medicina legală, am făcut practică 6 luni. Asta nu dovedește că ea era sau nu virgină.

Reporter: Eu încă nu am vorbit cu fata, am înțeles că este la unele examene. Dar voi vorbi și cu dânsa. Am observat în documentele de la părinții ei, că acel certificat a fost emis la vreo două săptămâni, iar căsnicia dumneavoastră a durat 10 zile. De ce așa de repede? Lămuriți-mă dumneavoastră, că sunteți direct implicat. Ce s-a întâmplat după separarea dumneavoastră ca miri?

Eduard Luca: După ce s-a desfăcut căsătoria noi am făcut un proces verbal, ca o formă de partaj. Am împărțit egal și bani și tot ce a fost. Și au spus că dacă nu am fost al fetei lor, nu voi fi al nimănui.

Reporter: Cine a spus?

Eduard Luca: Părinții ei, Amândoi. Și de atunci, am avut o prietenă cu care am avut o relație de concubinaj de un an și șase luni. Din august 2015 până în …

Reporter: Am înțeles  că și această fată de care vorbiți a fost doar o relație ca să arătați că sunteți ok. Dar, după cum spun părinții fostei mirese, nu puteți avea relații sexuale. Și asta e toată supărarea lor, de acolo, cum a rămat fata virgină?!

Eduard Luca: Ei au încercat să mă despartă, asta era ideia. Eu am avut o relație foarte ok cu ea.

Reporter: Am văzut câteva fotografii. În acele fotografii păreați doi tineri care se iubesc.

Eduard Luca: Da. Cu care dintre persoane eram?

Reporter: cu fata familiei Sîsîiac.

Eduard Luca: Aa, da…da…

Reporter: Și după 10 zile nu s-a mai putut continua mariajul. Ce s-a întâmplat ce vroiau ei sau dvs?

Eduard Luca: A fost o ceartă, a fost o neînțelegere. Din cuza modului lor de a fi și dumneavoastră v-ați dat seama că sunt niște oameni foarte răzbunători și… asta a fost. Un an de zile a vrut să fie fată mare, să meargă la altar virgină și după aceea nu a dorit să continue relația. Pentru că ea dorește să rămână fată mare și se teme de deflorare. Și am spus că nu e niciun fel de problemă.

„Nu există nicio Elodia. Dar mesajul a existat”

Reporter: Cu părinții ei ați discutat atunci?

Eduard Luca: Am discutat, da. Și mama ei i-a spus în bucătărie, de față cu mine: măi fată, dacă era alt bărbat tu rămâneai cu guma de la chiloți. Un an de zile am stat, am așteptat-o, am ajuns la 18 mai 2014, când a fost nunta. Și a trecut o zi, două, trei, patru, am văzut că nu o ia pe făgașul normal, că nu poate să existe o relație de cuplu, ea stătea în jumătatea ei de pat, eu stăteam în jumătate de pat, am zis că nu este niciun fel de problemă. Dacă tu asta decizi și asta vrei, eu rămân cu părinții. Asta a fost. Și după acea, am avute multe persoane de sex opus, am avut relații sau unele relații pasagere așa cum are orice om care este singur. Ne întâlneam prin oraș, mergeam în diverse locații. Mă urmărea cu mașina tatăl ei, stătea să vadă cu cine mă întâlnesc și asta s-a întâmplat, vă spun exact, la 1 decembrie 2014. La două săptămâni după ce s-a dat hotărârea definitivă prin care ne-am desfăcut căsătoria de comun acord. Ei au mers pe răzbunare.

Reporter: Să se răzbune pe ce? Răzbunarea presupune că ați făcut ceva…

Eduard Luca: Da, pentru faptul că eu nu am dorit să continui relația cu fiica dumnealor. Sunt un om cât se poate de sincer. Eu înțeleg că probabil de asta ați și venit, ca să dați curs insistențelor lor, să vedeți de ce așa…

Reporter: Am spus că nu am încotro, că trebuie să verific. Asta nu înseamnă că le dau dreptate. Vreau să aflu adevărul.

Eduard Luca: Asta este situția. Nu are o finalitate în presă, este o chestiune… cum să spun, de viață privată care… mă rog… eu tot așa, vreau să vă spun ca să o știți. Pe de altă parte ei vor ca să îmi strice relația actuală, relațiile pe care le-am avut. Îmi făceau sesizări anonime…

Reporter: Eu am înțeles că au fost unele sesizări făcute de către părinții fetei, sau unele scrisori către liceul unde predă mama dvs… dar haideți să ne întoarcem puțin. Acel mesaj din seara de Revelion… deși divorțul  fost în 2014, mesajul a apărut în 2016… Acel mesaj trimis de pe telefonul mamei dumneavoastră are amenințarea… gen Elodia, că o să se întâmple la fel ca și cu Elodia. L-ați trimis dumneavoastră de pe telefonul mamei?

Eduard Luca: Nu. Cazul a fost clasat.

Reporter: Nu, clasarea respectivă nu spune că nu ar fi fost trimis mesajul. Spune că din acel mesaj nu rezidă amenințarea. E cu totul altceva.

Eduard Luca: Exact. Mesajul a existat. Dar nu l-am trimis eu.

Reporter: Așa a spus și mama dumneavoastră. Cine mai avea acces la telefon, cine altcineva avea acces la telefonul mamei?

Eduard Luca: Ei au avut acces la telefonul meu…

Reporter: Dar nu mai erați împreună de atâta vreme. Cum să aibă acces la telefonul mamei dumneavoastră?

Eduard Luca: În seara respectivă nu știu ce a trimis ea, că nu eram cu ea la momentul respectiv. Am văzut după aia, când au făcut sesizarea la poliție. Eram cu prietenii la…așa. Ceea ce știu este că de fiecare dată ei au trimis câte un mesaj, la ziua mea, la revelion. Mesaje care nu erau tocmai ok. Și ca răspuns la ce s-a întâmplat, mama a trimis acel mesaj având acel conținut. Care evident nu avea nicio amenințare. Elodia e Elodia, nu are nicio treabă cu…

Reporter: Evident, nu poți trece peste o decizie dată de un procuror. Dar, mesajul era clar: o să pățiți ca Elodia.

Eduard Luca: Da… Noi am avut un cățel Elodia. Era vorba despre un cățel pe care l-a avut bunică-mea, este declarație la dosarul de audiere.

Reporter: Ce a pățit cățelul?

Eduard Luca: Ei… ce a pățit cățelul… a murit… da, a murit de ciudă. Nu are nicio treabă cu cazul Elodia.

„Eu am depus dovadă că sunt capabil să am urmași”

Reporter: Ok. Dar s-a scos acel certificat medico legal care, indirect, spune că dvs sunteți impotent. Sau, mă rog, așa au dedus părinții fetei.

Eduard Luca: Da. Și eu am făcut dovada la dosarul de la instanță. Este dosarul 9815/2014. Am făcut toate analizele medicale. Este vorba de analize la Botoșani și la Suceava, unde am făcut o spermogramă, pentru a se dovedi capacitatea persoanei de a copula, de a avea urmași.

Reporter: De ce ar vrea o fată să facă treaba asta? Să se mărite dar să rămână fată?

Eduard Luca: Nu era pregătită.

Reporter: A grăbit cineva nunta?

Eduard Luca: Nu a grăbit nimeni. Ea vroia să mă țină aproape, să nu mă piardă. Am fost de acord să o aștept un an de zile.

Reporter: E posibil ca ea să-i fi dus în eroare pe părinții ei?

Eduard Luca: Cu siguranță da. Până când mama ei a aflat. Ei nu știau ce gândea fiica lor. Și nici în momentul de față nu știu ce s-a întâmplat între noi. Ea trebuie să facă dovada. Eu am făcut dovada. Am depus acel act medical de la Suceava. Așa pot să spun și eu despre o persoană de pe stradă că m-a atacat. Vă văd o persoană care știe să facă o investigație ca lumea. A fost de acord să ne despărțim de comun acord. De ce mai vrea să continuie un război care s-a terminat. Directorul de la Ipotești, unde a predat ea, o descrie ca pe o persoană cu probleme mentale. Că am vorbit cu directorul. Și a spus că e o persoană cu probleme psihice.

Reporter: În familie, în copilărie, în adolescență, ați avut de suferit din cauza mamei dumneavoastră? Ați fost maltratat, abuzat?

Eduard Luca: Nu. Eu pe maică-mea o iubesc foarte mult că în ultima vreme a avut și ea niște probleme de sănătate. Dimpotrivă, ea este singura care m-a încurajat, m-a format ca om.

DOSAR COLUMBO Elodia a ajuns la Botoșani. Avocatul care nu s-a atins de mireasa sa 10 zile și a fugit cu banii