DOSAR COLUMBO Incredibil Patronul de la FC Botoșani și Voronskaya acuzat de...

DOSAR COLUMBO Incredibil Patronul de la FC Botoșani și Voronskaya acuzat de complicitate la crimă

0 1919

Aurel Stefan  VoronaO scrisoare disperată, în care sora unui decedat în Franța cerea ajutorul în dovedirea unei crime ne-a atras atenția. Și nu am fi observat-o dacă nu ne-ar fi fost semnalată de către un havârnean, printr-un mesaj privat. O femeie din Vorona, județul Botoșani, strigă peste tot pe unde poate că un cunoscut om de afaceri, Cornel Șfaițer, patronul fabricii Voronskaya și patron al echipei de fotbal FC Botoșani este vinovat de omorârea fratelui său. Femeia susține, practic, că Șfaițer este cel care ar fi comandat crima, săvârșită de doi consăteni. Potrivit reclamantei Cornelia Lenuța Pricope, crima s-ar fi comis pentru ca publicul, soția omului de afaceri și oricine altcineva să nu afle despre o partidă de sex oral consumată cu trei ani în urmă, la cabana patronului din pădurea Vorona, cu soția decedatului și Cornel Șfaițer în roluri principale. ”La Vorona se protejează infractorii de către poliția locală, protejată la nivel înalt de către IPJ. Șeful de post de la Vorona, Cristian Lupu, este cumătru cu primarul Aurel Ștefan” spunea printre altele Cornelia Pricope în ”lăcrimațiile”sale publice. Și jalba a continuat. Crimele sunt protejate la Vorona sub umbrela Voronskaya și a primarului Ștefan care este cumătru și cu Lilioara Toporăscu de la Tribunalul Botoșani. Presa, și ea, este cumpărată de ”ei” și, evident, a devenit complice la crimă pentru că”nu scrie adevărul, în favoarea criminalilor”.

Inițial am căutat să obținem informații suplimentare fără să ne implicăm direct. Mai apoi am contactat-o telefonic pe Cornelia Lenuța Pricope, sora decedatului, pentru a încerca să vedem cât adevăr este în spatele strigătului de disperare. Aceasta a insisitat să ne vedem numaidecât la Vorona, că e întinsă caracatița crimei organizate și că totul este adevărat. Mai mult chiar ni s-a pomenit și de ceva probe. La insistențele sale, în final, am acceptat să facem o vizită la domiciliul acesteia, la Vorona. Evident, după ce în prealabil aceasta a susținut că, deși nu vrem bani, ne va deconta transportul. Și așa a și fost. S-a supărat că nu am vrut să fim cornel sfaiter crima voronskaya voronaplătiți pentru a face o anchetă jurnalistică a cărei finalitate nu eram siguri dacă o va ajuta. Dar, dat fiind că petenta a decontat transportul, am încercat să aflăm ce s-a întâmplat în toată această poveste.

Baltagul voronean

Celebrul roman ”Baltagul”, scris de cunoscutul Sadoveanu și apărut pentru prima dată în volum la 1930 este minciună pe lângă ”Baltagul voronean”. La 19 iulie 2015 Lorin Pricope a plecat în Franța. A fost ajutat să ajungă acolo de către doi prieteni, Constantin Guriță din Chiscovata și Maricel Todiriță. Cu acesta din urmă, sora decedatului avusese un proces anterior plecării lui Lorin în Franța. ”Frate-meu fusese în Irlanda. Și cei doi au fost puși de către Cornel Șfaițer să-l cheme, insistent, în Franța. În 2013, fratele meu a primit o poză și o filmare, în care soția lui, adică cumnata mea Lividia Pricope, a fost surprinsă făcând sex oral cu feciorul lui Pintilii Șfaițer (n.r.: se referă la Cornel Șfaițer) la cabana lor din pădurea Vorona”, a susținut Cornelia Lenuța Pricope. Potrivit acesteia, anul trecut, fratele ei, Lorin, ar fi fost invitat la aceași cabană unde soția sa ar fi avut aventura cu Șfaițer. Tatăl cunoscutului patron își serba ziua de naștere. Și acolo ar fi aflat Lorin de filmare. ”Totul a fost la cabana lui Șfaițer din apropierea Mănăstirii Vorona, acolo unde este măicuța aia iubăreață care se iubea cu securiștii. O să găsiți cabana”, a explicat Cornelia Lenuța Pricope pentru reporterul publicației Columbo.

”Trebuie să îl strivesc pe polițistul Lupu și pe primarul Ștefan. Ăștia mă distrug pe mine”Lorin Dumitru Pricope Vorona (2)

Și ”spovedania surorii celui decedat a continuat. ”Dacă nu reușesc să îl strivesc pe polițistul Lupu și pe primarul Ștefan, ăștia mă distrug pe mine și îmi distrug familia. Nu-i de glumă. Fratele meu stătea la soția lui, adică la socrii săi, care stau peste drum de Cornel Șfaițer. Soția lui fratele meu a avut treabă de mititică cu Cornel Șfaițer. Eu știu de la mămica, căreia i-a spus mama lui Nicu Catană, asociatul lui Cornel. Pe atunci, mama lui Nicu Catană i-a spus mamei mele să-și ia băiatul că-l distruge curva Lividenia. Asta era cu douăzeci și ceva de ani în urmă. Fratele meu era un băiat moale, bun… era căsătorit cu Lividenia dar a fost luat…cu japca. L-a luat de la 19 ani. S-a călărit cu el și i-a făcut vrăji. A stat în concubinaj, a stat cu el în Havârna unde am bunicii. Și târâtura s-a ținut de el chiar și când era elev la postliceală. El stătea la internat și ea se ducea să doarmă noaptea cu el. Fratele meu a fost cuminte. Nu știa de destrăbălări la păcănele, ea l-a dus. Cândva ea a fost contabilă la Egner, la Bomatex. Acum e contabil la Șfaițer, la Voronskaya. De când a murit fratele meu, eu nu pot să mă apropii de ea, că îmi vine să o omor și chiamă poliția. Și atunci i-am scris niște mesaje, în care am făcut-o curvă, sugătoare de p..i, pe direct. Dar să revenim. Anul trecut, după ce fratele meu a bătut-o pe 5 iulie, ea a venit de la ziua lui Șfaițer de la cabană și el a bătut-o. Cei care l-au dus în Franța sunt dominați de Șfaițer. Toți tac, pentru că sunt dominați de Șfaițer. Cumnată-mea cred că a fost șantajată. Că ea a făcut evaziune fiscală pentru Șfaițer” și-a continuat uluitoarea mărturie sora decedatului din Franța.

Șfaițer vrea averea celui decedat în FranțaLorin Dumitru Pricope Vorona (1)

Aceasta a continuat cu o serie de acuze la adresa secretarului Anicăi, de la Primăria Vorona, care i-ar fi făcut o mulțime de ”răutăți”. Și acestea s-au acutizat după ce a devenit primar Aurel Ștefan. Cei doi ar fi văduvit-o pe Cornelia Pricope de ajutorul social, de ajutorul de încălzire, nu-i dă duplicatul certificatului de deces al fratelui Lorin și acuzațiile nu ar încăpea în paginile unei ediții de tip Magazin Istoric. Cornelia mai crede că primarul Ștefan și secretarul comunei îi crează pocinoage pentru a o împiedica să poată face succesiunea, astfel încât bunurile fratelui său, Lorin, să ajungă la…Șfaițer.  Și iar ne-a reamintit că primarul Ștefan trebuie distrus și să nu o las pe mâna lui ”că e jale”. Și asta pe lângă faptul că ea, sora îndoliată, vrea să ajungă la TVR, ”la națională”. Și nu are încotro, pentru că ”dacă începe școala, îmi omoară copilul. A fost la centrul de zi, dar l-am scos. L-am dus acolo de proastă. Nu are nicio boală. E hiperactiv. Dar ei vor să-l facă nebun și pe mine la fel, vor să mă scoată nebună”, a mai spus Cornelia Pricope.

Nevasta lui Șfaițer spală bani iar primarul Ștefan acoperă crimele

Sora celui decedat în Franța a mai susținut că atunci când a fost repatriat ar fi observat că îi curge sânge de la ceafă. Dar nimeni nu a vrut să o bage în seamă. Pe 2 ar fi murit în Franța, iar pe 8 a fost adus acasă, la Vorona. Iar  Cornelia a observat sângele când l-au mutat din mașină. Nedumeriți dacă un cadavru mai sângerează după șase zile, am reformulat întrebarea. ”Domnule, am văzut țâșnind sângele. Să mă bată Dumnezeu, dacă mint. Ei au declarat că îi curge pudra de pe față. Dar aia era intactă. A fost adus de un anume Mureșanu care e rudă cu Mureșanu din fotbalul de la Cluj și prieten cu Șfaițer. Totul e coordonat de Șfaițer ca să nu se afle de poza cu sexul oral. Vreau să vă mai spun că la centrul de zi din Vorona nevasta lui Șfaițer spală banii. Ea se ocupă de spălarea banilor. E sponsor. Deci, s-a declarat la presă că fratele meu a murit înecat. Dar el a avut traumatism cranio-cerebral. Și când i-am întrebat de ce îi curge sânge, ei m-au mințit că are necropsie. Ștefan îi ajută pentru că e criminal și el. Adică e comunist, securist și acoperă crimele. Și el însuși, din cauza lui s-a spânzurat un frate de al lui. Are o soră în Văratec căreia i-a luat tot pământul și e o bețivă incurabilă. Ștefan calcă pe cadavre, la fel ca Șfaițer. Păi cum, fecioru-său, criminalul ăla, e preot la Vorona datorită lui Șfaițer”, a adăugat Cornelia Lenuța Pricope. Pentru toate aceste motive, în noiembrie anul trecut, Cornelia a cerut deshumarea și autopsierea cadavrului fratelui său.

Justiția protejează criminalii din VoronaDSCN3471

Cererea i-ar fi fost respinsă. Din această cauză, Cornelia o consideră acum implicată și complice la acoperirea crimei și pe procuroarea Crihan. Încercând să ne convingă că aceasta a avut toate motivele să acopere probele, Cornelia ne-a pus la dispoziție o înregistrare făcută de ea, cu telefonul, atunci când a fost chemată să dea declarații. Ascultând înregistrarea oricine poate constata că procuroarea Crihan a procedat exemplar. Și ne referim strict la proceduri în astfel de situații. Chiar dacă Lenuța Cornelia Pricope bănuiește acum că și judecătoarea care îi soluționează cererea de deshumare are legături de rudenie cu Șfaițer și cu Ștefan, prin intermediul unor persoane din Tudora. Dar, vorba românului, omul este liber să creadă ce vrea. Pe 8 septembrie are termen la cererea privind deshumarea. Vom vedea ce va mai fi. Sau nu. Cert este că, în final, pentru că nu ne-am grăbit să acuzăm în nume personal și să acredităm idea crimei, însuși reporterul nostru a fost acuzat public, pe diverse căi , de complicitate la ”oribila faptă” a tandemului Șfaițer – Ștefan – Justiție – Poliție. Dar despre acest episod și despre cine o încurajează să se comporte ca atare, disperat să-și atragă ”fani”, vom relata altădată. Sau poate nu. Vom spune, deocamdată, doar atât: este din Havârna… Locul de baștină al bunicilor incendiarei petiționare Cornelia Lenuța Pricope.

Probele există, dar nu dovedesc crimaCornelia Lenuta Pricope vorona crima

Mai spunem doar că, la insistențele Corneliei, am înregistrat și conversația pe care a avut-o cu Guriță și Todiriță, cei acuzați că l-au omorât pe Lorin la ordinul lui Șfaițer. Conversația lor, a fost înregistrată tot de Cornelia, iar noi am înregistrat …înregistrarea. Am preluat-o convinși că femeia a reușit să obțină o mărturie ”ascunsă” despre crimă. Dar nimic din conversație nu duce spre o astfel de concluzie. De asemenea, mai adăugăm că, în repetate rânduri, timp de vreo trei săptămâni, direct, sau prin cunoștințe, am încercat să avem o discuție cu Cornel Șfaițer. Nu am reușit. Am avut însă o discuție fulger cu Lividenia Pricope, soția decedatului. Aceasta a acceptat să avem o întrevedere pentru a discuta. Ceea ce nu s-a mai întâmplat. Pentru că, între timp, punând datele cap la cap, am înțeles care este adevărul și în ce nebuloasă zace. Și poate că nu am fi scris niciodată despre acest subiect dacă sora decedatului, ajutată de ”otrepe” din Havârna, nu ne-ar fi acuzat că ne-am dedulcit la banii lui Șfaițer pentru a-l ”acoperi”. Or , la drept vorbind, semnatarul nu îl cunoaște pe Șfaițer decât indirect și, probabil, la fel și el. Dar, înțelegând unde poate duce disperarea și goana după …”renume”, am decis că trebuie să scriem spre a fi de luare aminte și altora care…vor să ajute.

DOSAR COLUMBO Incredibil Patronul de la FC Botoșani și Voronskaya acuzat de complicitate la crimă