DOSAR COLUMBO O mamă a fost omorâtă de indiferență pe 1 martie....

DOSAR COLUMBO O mamă a fost omorâtă de indiferență pe 1 martie. Îngerul morții are cabinet la Hlipiceni

0 509

DOSAR COLUMBO O mamă a fost omorâtă de indiferență pe 1 martie. Îngerul morții are cabinet la Hlipiceni

Totul s-a întâmplat la Răuseni, o comună din județul Botoșani. Cu 8 zile în urmă. Astăzi, femeia ar fi trebuit să primească flori de Ziua Femeii. A primit. Și va primi, probabil în fiecare zi. Dar pe mormânt. Indiferența unei doctorițe a omorât-o fix în ziua de 1 martie. Mărțișorul ei a fost pașaportul spre lumea de dincolo. Îngerul morții, cea care prin indiferență i-a semnat viza spre eternitate, este doctorița Elena Gagea. Locuiește în Răuseni, dar are cabinet medical în Hlipiceni. Mama decedată de Mărțișor a fost înmormântată luni. Pentru că doctorița și apropiații ei sunt oameni răzbunători, adepții vendetelor, familia decedatei nu a avut curajul să sufle o vorbă. A suflat o altă persoană. Direct în urechea lui Columbo (publicație de investigații). Ancheta a scos la iveală crudul adevăr. Însăși doctorița confirmă , în felul ei, cruzimea de care a dat dovadă.

Filmul morții, povestit de fiica îndoliată

Femeia decedată suferea de o afecțiune a tiroidei. În ziua tragediei s-a simțit rău. S-a dus la medicul de familie din Răuseni, deși nu se afla înscrisă pe listele respectivului cabinet. După ce a primit asigurări că totul e ok, femeia a plecat. Nu departe de cabinet se află un market în care a intrat să facă unele cumpărături. Nu a mai apucat. Abia intrată în magazin a avut brusc o criză. A căzut și… a murit sub privirile neputincioase ale celor din magazin. Dar ce este mai grav, a murit condamnată de indiferența unei doctorițe, localnică, ce se afla în magazin. E drept, aceasta a tratat-o pe femeie. Dar cu spatele. Că toată suflarea din magazin a rămas stupefiată și abia mai apoi indignată. ”Mama s-a oprit la cabinet. Nu era pe listele medicului, dar plătea consultația. I-a spus că se sufocă. Doctorița i-a luat tensiunea și …era totul bine. I-a dat o rețetă și i-a spus că nu e caz de salvare. Și mama a plecat. Pe drum, cum era ger, probabil i s-a făcut rău. Și a intrat în magazin că poate își revine. Magazinul e cam la 100 – 150 de metri de cabinet. A intrat în magazin, a spus bună ziua și deodată i s-a făcut rău. Și a căzut. Între timp, doctorița asta a intrat, a văzut că mamei i se face rău dar a ieșit afară. Vânzătoarea a întrebat-o pe doctoriță ce să îi facă mamei. Și doctorița a întors spatele, a dat din mână și a spus să o ducă la dispensar că nu e înscrisă la ea. Și a lăsat-o acolo, căzută. Fetele din magazin, speriate, ce să facă? Mama era bolnavă la glanda tiroidă și trebuia să se opereze. Cine să știe că frigul ăla poate fi fatal. 50 de ani avea mama. Din ce am înțeles, mama și-a înghițit limba. Doctorița, că de aia e doctor, știe ce și cum, putea să o pună pe o parte, să o ajute și își revenea. O fată de acolo, din magazin, farmacista, a sunat la doctorița la care a fost mama, dar până a venit doctorița a durat și… nu a mai avut ce să-i facă. A resuscitat-o o oră, împreună cu SMURD-ul, dar nu și-a mai revenit. Dar astalaltă când a intrat și a văzut-o că s-a prăbușit putea să intervină și să-i acorde primul ajutor. Doctorița de care vă spun că a întors spatele stă în Răuseni, dar are cabinetul în Hlipiceni. Toată lumea e revoltată , dar… ăștia au bani și…”, ne-a spus fiica Andreea, convinsă că dacă doctorița indiferentă ar fi intervenit în loc să întoarcă spatele, mama sa ar fi trăit.

Cu mâinile …goale și cu sufletul în…piuneze

Din informațiile adunate de Columbo, am aflat că doctorița cu pricina, anterior, a fost medic în comuna Răuseni. Dar, pentru că avea comportament…similar, s-ar fi adunat vreo 20 de oameni și au făcut toate demersurile până a fost mutată. O soartă similară ar fi avut și soțul doctoriței, Dan Gagea, medic veterinar. Dar aventurile lui vor face subiectul altei anchete. Și astfel, doctorița Gagea a ajuns la Hlipiceni, unde practică și acum. Tot din anumite surse știm că și acolo lumea are oarece istorii de pus sub stetoscopul doctoriței, sau a șefilor ierarhici,  dar despre acestea poate vom relata tot cu altă ocazie, când vom încerca să aflăm și o părere a cuiva apropiat de capitală. Nu de la Colegiul Medicilor, care de mult și-a pierdut credibilitatea în ce privește rolul său. Dar, cine știe, lucrurile se mai schimbă și poate aflăm că nu au stat cu mâinile în sân. Dar asta se va întâmpla doar dacă nu sunt legați prea tare la mâini…

Între timp am reușit să o găsim pe doctorița Elena Gagea. Aceasta s-a disculpat … cum a putut, confirmând, în același timp, istoria decesului.

”Cu ce să-i acord primul ajutor? Ei…păi, da… domnul meu, eu nu sunt doctor nici în localitatea respectivă, da, deci … am intrat în magazin întâmplător… adică m-am dus cu o treabă, dar … și nu aveam la mine nici aparat de tensiune , nici nimica… De ce sunt agățată cu chestia asta? Pentru că i-am spus …așa… să sune la cabinetul medical, da? Și în momentul când am ieșit din magazin… deci a durat o fracțiune de secundă și au apărut cadrele de la dispensarul medical. Eu când am intrat în magazin erau două persoane care o ridicau de jos și …am spus să sune la cabinet. Deci n-a decedat din cauza mea, da? Că aș fi întors spatele și am ieșit… eu nu puteam să ies din magazin cu fața, da? Eu cred că am îndrumat corect, dispensarul este la…2 metri de magazin, da? Și au venit cadrele de la dispensarul medical, cu ce au avut ele. Eu… pur și simplu locuiesc în Răuseni, da și nu eram dotată cu…aparatură la mine. Am intrat cu mâinile goale și am ieșit cu mâinile goale, da? Asta este realitatea”, ne-a spus doctorița Elena Gagea, dând vina pe ”răutatea” oamenilor. Și poate are dreptate doctorița, a ieșit cu mâinile curate și imaculate. Dar cu sufletul pătat. Dacă are și mai ales dacă e dublat și de vreo urmă de conștiință. Toată povestea ne-a fost confirmată și de alți cetățeni. Dar…

În contextul mărturiei doctoriței, orice alt comentariu e de prisos. Vom reveni.