Dosar Columbo Politica mistrețului și democrația înecată în șteoalnele de la Havârna

Dosar Columbo Politica mistrețului și democrația înecată în șteoalnele de la Havârna

2 1318

12596238_1076278999090437_1956813315_nDeși este interzis prin lege, comunismul încă are exponenți de nădejde prin țară. Și mai dramatic este atunci când un primar, timp de trei mandate, a reușit să țină o comună întreagă cu capul plecat în tina sărăciei și anonimatului. Și, culmea, este convins că va primi și un al patrulea mandat anul acesta. O comună rămasă la nivelul anului 1800, că dacă s-ar întoarce pașoptiștii de atunci cu siguranță primul surghiunit ar fi primarul în funcție. Deși cel mai temeinic ar fi să-l treacă, fără listă de așteptare, direct prin flinta lui Avram Iancu. Spre exemplu pentru toate otrepele politice de după 1989, prin venele cărora curge încă bolșevismul iar singurele politici sociale sunt secera și ciocanul comuniștilor. O serie de sesizări, primite pe adresa redacției, sunt doar o frântură din calvarul la care primarul Gheorghe Jităreanu îi obligă pe havârneni.

Oamenii nu au iarbă pt animale și nici surse de apă. Subvențiile sunt luate de 5 fermecare 12583850_1076278829090454_1715595063_ngestionează pămanturile, imașurile primăriei. Adică ale comunității peste care primarul și-a întins mantia îndobitocirii forțate. Zeci de mii de euro se scurg astfel spre conturile unor potentați ai comunei. Comuna arată de parcă ar fi administrată de un mistreț cu școală de partid.  Fără pajiști amenajate, fără drumuri de acces, fără puțuri, adăpători, etc.

Oamenii spun că banii au fost sifonați în perioada 2006-2008 de același primar care ar vrea acum al 4-lea mandat. Dar nimeni nu vrea să-i audă. Până și Curtea de Conturi pare să fi făcut tovărășie cu primarul apocaliptic. A fost în controale la Havârna,căașa era dispoziția, dar nimeni nu știe care au fost constatările și ce măsuri s-au luat. Nici măcar consilierii locali.

Primarul și echipa sa de legionari politici au totuși câteva realizări. Au făcut cateva podețe și un pod peste Bașeu, la intrarea în Neculcea, dinspre Galbeni. Toate au costat 18,4 miliarde de lei vechi. Satele Galbeni și Neculcea nu au niciun indicator de localitate. Conform doctrinei comuniste, ele trebuiau să dispară prin dezafectare naturală. Primarul Jităreanu pare să ducă mai departe acest deziderat, deși mentorul său e oale și ulcele de mult timp. Cam de când a fost împușcat, după lovitura de stat din 1989, tot de către foștii comuniști care au continuat, în haine de falsă democrație, să țină cu dinții de fotoliile administrației publice locale.  Așa sunt și azi satele din Havârna. Dar cu oameni egali doar la plata impozitelor și taxelor. Căminul cultural este închis de 4 ani. Pentru renovare, care ar trebui sa fie gata pe 16 martie 2016.

Primaria HavarnaPentru că, timp de trei mandate, prmarul nu a reușit să se învrednicească să pună măcar indicatoare de intrare în localități, soluția au găsit-o localnicii. Semnalizarea rutieră acum are 2 cartoane scrise de localnici cu denumirea satului BALINȚI. Unul este orientat spre drum și unul spre primăria Havîrna. Și au făcut această treabă administratvă la 20 ianuarie anul acesta. Indicatorul de la intrarea în satul Gârbeni stă răstignit de 3  luni și nimeni nu-l bagă în seamă. O echipă de la TVR afost la Havârna în perioada 20 august – 27 septembrie 2015. Edilul Jităreanu a fugit ca dracul de tămâie de echipa televiziunii. Ba chiar dacă era cazul probabil s-ar fi baricadat în buncărul antiatomic pe care l-a amenajat în subsolul noii clădiri a Primăriei. Comuna lăcrimează în sărăcie, iar lacrimile îi cad în noroiul neputinței. Iar primarul pare să aibă doar preocupările negative ale împușcatului de la Scornicești.

Havarna (1)Și, așa cum a învățat la cursurile de la Ștefan Ghiorghiu, călăul comunei, Gheorghe Jităreanu scoate în evidență doar ce a scris o publicație locală ca fiind extrem de pozitiv în mandatele primarului. Edilul este conștient,dar se preface a nu fi înțeles că autorul articolului cu pricina a canonit bietul condei spre lauda lui Jităreanu din obligație. Un articol publicat într-un periodic local a făcut ca lipsa de activitate a primarului să pară mai roz. Problema este că edilul a început chiar să creadă scenariul Sfredat în articolul publictar.  Și a afișat pagina respectivă la gazeta de perete a Primăriei. Iar în tot acest răstimp comuna continuă să agonizeze în noroiul vremilor și a vremurilor. Încă puțin. Până pe 5 iunie anul acesta.

Dosar Columbo Politica mistrețului și democrația înnecată în șteoalnele de la Havârna

Costel MuraruGica ManoleHavarna (4)Havarna (5)Havarna (6)Havarna (11)Havarna (12)Havarna (13)12625651_1076646935720310_1155358394_n