DOSAR COLUMBO Primarul din Broșteni va fi suspendat. Cum a fost decapitată...

DOSAR COLUMBO Primarul din Broșteni va fi suspendat. Cum a fost decapitată mafia oploșită sub pulpana primarului

DOSAR COLUMBO Primarul din Broșteni va fi suspendat. Cum a fost decapitată mafia oploșită sub pulpana primarului

În urmă cu mai bine de un an, COLUMBO (publicație de investigații), cu sprijinul cetățeanului Iulian Dumitrescu (nașul mafiei) și a consilierului local Maricel Hlihor, a demarat o serie de investigații cu privire la bârlogul mafiei din Broșteni, Suceava. După un an de dueluri la baionetă, psihice, judiciare sau, în ultimul timp – cu ciocanul și toporul oropsiților, mafia din Broșteni, cu ramificații serioase până în Ministerul Economiei, DNA și chiar până la ex -premierul Tudose, a fost decapitată. Orașul Broșteni va avea primar nou. Edilul Nicolae Chiriac urmează să fie suspendat. Acestea sunt ultimele zile ale sale prin instituția suceveană. Pnă când secretarul primăriei va primi oficial hotărârea nr. 391/06.02.2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Prin această hotărâre emisă cu 2 zile în urmă, definitivă, ÎCCJ a respins recursul formulat de primarul Chiriac cu doi ani în urmă, sperând că astfel își va duce mandatul până la capăt. În 2015, prin Sentința nr. 176 din 17 septembrie, Curtea de Apel Suceava, a respins contestația depusă de Chiriac împotriva Agenției Naționale de Integritate. Primarul a contestat de fapt Raportul de evaluare al ANI înregistrat sub numărul 48060/G/02.12.2014. Prin acest raport ANI a constatat că în anii anteriori, în calitatea sa de fost consilier local în mandatul 2008-2012 dar și ca viceprimar al orașului Broșteni în perioada 2009-2011, Nicolae Chiriac s-a aflat în conflict de interese. Practic, edilul a participat la deliberarea și adoptarea hotărârii Consiliului Local Broșteni nr.11 din 21.04.2010, în urma căreia a fost încheiat contractul de închiriere a 1.771,1 ha pășune, cu nr.1989 din 07.05.2010 între Consiliul Local și Asociația Crescătorilor de Animale ”Ciobănașul” Broșteni, a cărei președinte a fost primarul Chiriac. În urma acestui contract, asociația păstorită de primarul Chiriac a beneficiat de subvenții consistente de la APIA Suceava. Interesant este că, cel care acum trebuie să-i facă primarului procedura de suspendare, secretarul comunei, este și el complice întrucît nu a învederat consiliul de atunci că edilul se află în situația de conflict de interese și era și obligația lui. Totodată, ANI a mai constatat în sarcina primarului și un conflict de interese penal, nu doar administrativ.

”M-a pus dracu să fiu gospodar și m-a aranjat ANI”

Redăm mai jos ce i-a spus primarul Chiriac lui COLUMBO, în ianuarie 2017.

”Da, așa este, o să fiu suspendat. Pentru că în 2010 am votat o hotărâre ca și consilier. Asta e, eram fraier atunci și nu știam legislația, ce să fac. Cum a zis Brătescu, și prostia se plătește și toate… Procesul l-am pierdut la Suceava. Și am făcut recurs. Din 4000 și ceva de primari aproape jumătate suntem cu dosar la ANI. E legislația de așa natură, că orice e interpretabil acolo. Deci nu vreo firmă de a mea a făcut afaceri cu primăria. Eu am rămas dezamăgit că nu am câștigat la Suceava. Eu am votat organizarea pășunatului și ulterior am ajuns președinte la asociația crescătorilor de animale. Pentru că tata spunea să fiu gospodar. Uite, m-a pus dracu să fiu gospodar și m-o aranjat ANI. Eu sper să nu fiu suspendat. Dar legislația … am văzut că vor să schimbe puțin conflictul de interese. Că altfel o să se ajungă ca în 1945, că am înțeles că atunci a fost un țigan primar în Broșteni, că ăla nu avea nimica… Asta e politica la noi… Mi-a mai albit părul, mi-a mai căzut… Acum chiar m-am mai calmat că chiar au făcut un lucru bun cu astea, m-au mai școlit… Mi-a venit o ideie discutând cu dumneavoastră. Am înțeles că frații Păunescu au cumpărat Intercontinentalul cu un milion de lei. Cred că o să le fac și eu plângere, să dau eu milionul să iau Intercontinentalul, că acum am un milion de lei. Că cine știe ce hoții au făcut și ăia când au luat Intercontinentalul cu un milion… Nu le-ar fi rușine. Mă mut și eu la București. Cred că au și ei destule procese. Deși nu cred că au avut ei câte am avut eu. Și oamenii au dreptul să mă reclame în continuare. Când nu o să mă reclame nimeni înseamnă că ceva nu e în ordine”, a mai spus primarul orașului Broșteni.

Ultima șolticărie imobiliară. Complexul comercial dobândit de primar, donat apoi copiilor săi minori, va fi cumpărat de Primărie

La 11 noiembrie 2016, prin Procesul Verbal nr. 5834 înregistrat la Primăria Orașului Broșteni, a fost parafată ultima strategie în materie de afaceri imobiliare cu cântec, pe banii orașului, bani publici, adică ai oamenilor. Cei doi copii minori ai primarului sunt Laurențiu și Alexandru. După divorțul de anul trecut, primarul a decis ca imobilele să fie trecute pe numele copiilor. Curatorul lor este soția, fosta soție a primarului, Marica Chiriac. După ”negocieri” cu primăria, aceasta a acceptat să vândă orașului terenul și construcțiile care constituie Piața Agroalimentară acum. Cum au ajuns acestea în proprietatea primarului, anterior, am explicat într-un material anterior. Cel care va avea grijă ca această tranzacție să fie finalizată este taman primarul Nicolae Chiriac, potrivit procesului verbal primit de la comisia desemnată tot de către el prin dispoziția 327/14.10.2016. Procesul verbal prin care se legiferează această șolticărie imobiliară este semnat de viceprimarul Vasile (Vili) Rusu, secretara Elena Nastasă Paraschivei, dar și de alți reprezentanți ai primăriei, printre care Ioan Aștefanei, Petrișor Cimpoeșu, Teofil Danci și Ion Bârsan. De altfel, mai multe documente întocmite de instituții precum Ministerul Industriei și Comerțului în 2003, Tribunalul, Judecătoria și Curtea de Apel Suceava prin sentința din 2004, Decizia 100 din 2005, Sentința 38 din 2008, Sentința 762 din 2008 sau Decizia 675 a Curții de Apel Suceava sau încă vreo 10 documente normative, arată clar că Primăria Broșteni a devenit paravan pentru mafia imobiliară patronată de primarul din Broșteni. Și mai interesant este că, potrivit Raportului de audit financiar nr. 1200/69 din 13 iunie 2016, în inventarul Unității Administrativ Teritoriale a Orașului Broșteni au fost evidențiate bunuri care au fost intabulate pe persoane fizice sau juridice.

NOTĂ: Investigația continuă și vom reveni cu detalii despre tentaculele caracatiței corupției al cărei cap a fost Chiriac. Iulian Dumitrescu nu are nici cea mai mică intenție să renunțe la lupta sa cu mafioții. Blindat de documente, acesta bate cu consecvență drumurile către toate instituțiile statului în strădania sa de a face funcționarii lor să vadă adevărul dincolo de manipulările mafiei și pentru a reda liniștea cetățenilor orașului Broșteni.

Între timp, puteți urmări VIDEO SPY despre:

Discordia intabulărilor și spionul de la masa negocierilor dintre consilieri

Intabularea imobilelor de prin Broșteni este o piesă din mecanismul subtilizării legale de apartamente, blocuri întregi, terenuri sau alte imobile. La o șuetă ”discretă”, amicală, la o halbă de bere (în plus), între Vili Rusu și alți consilieri locali, o cameră video ascunsă a surprins cum negociază aleșii locali interesele orașului. Un consilier îi cere lui Vili Rusu să accepte să aprobe un proiect de hotărâre prin care s-ar înființa o asociație de proprietari care să administreze 6 blocuri. Vili răspunde condiționând sugestia colegului său de aprobarea unui alt proiect de anulare a unei hotărâri de Consiliu Local care-l privește pe edilul Chiriac (alias Nicu Chiriac). În discuție apare și unul dintre adversarii primarului. Își spune oful și cere părerea consilierilor care îi cam cer să…mai tacă. Un altul recunoaște că cetățeanul are dreptate. VEZI VIDEO MAI JOS.

 

DOSAR COLUMBO Primarul din Broșteni va fi suspendat. Cum a fost decapitată mafia oploșită sub pulpana primarului