DOSAR COLUMBO Răpire rezolvată de COLUMBO înaintea statului. Drama familiei și corbii...

DOSAR COLUMBO Răpire rezolvată de COLUMBO înaintea statului. Drama familiei și corbii unei societăți putrede

0 328

DOSAR COLUMBO Răpire rezolvată de COLUMBO înaintea statului. Drama familiei și corbii unei societăți putrede

O parte a Hunedoarei, și Internetul au răsunat în urmă cu ceva timp de strigătele de disperare ale unei tinere căreia i-a fost răpit copilul. Fata a apelat la poliție, avocați, parchet, executori, dar degeaba. Nimeni nu a putut-o găsi pe micuța Sorina, care acum nu are nici doi ani, sau pe răpitorul ei – tatăl biologic. În disperare de cauză, printr-un intermediar și apoi direct, tânăra mamă a apelat la COLUMBO (publicație de investigații). ”Detectivul de presă” a reușit să găsească și fetița și ”răpitorul” în mai puțin de o săptămână. După discuțiile cu toate părțile implicate, COLUMBO s-a convins, încă o dată, că în zilele noastre diavolul este capabil să îmbrace chip de înger. Iar răpirea a devenit lupta disperată a unui tată de a-și proteja copilul de mama care are …anumite probleme.

Mama Nico și fuga din ”Armaghedonul”…concubinajului

Sumarul telenovelei dramatice ne-a fost prezentat de o terță persoană, care a fost alertat de către mama Nicoleta Bologa (cunoscută ca Nico) din Hunedoara că i-a fost răpit copilul, o fetiță de un an și jumătate și că instituțiile statului stau cu mâinile în sân. Am contactat-o pe tânăra mamă (25 de ani) să ne spună cine a răpit copilul și cum s-a întâmplat. Astfel am aflat că Nico se afla în concubinaj cu un tânăr din Arad, relație din urma căreia a rezultat o minunăție de fetiță. Numai că fetița nu poartă numele tatălui biologic întrucât la nașterea ei mama nu finalizase procesul de divorț cu fostul soț. ”Am locuit cu Sorin Stanca în concubinaj timp de 2 ani, în comuna Bârsa, județul Arad. Era o fire violentă și agresivă. Am decis să părăsesc locuința acestuia împreună cu fetița Sorina Monea, când el nu se afla acasă. Dar am fost împiedicată de sora și de mama lui să iau fetița. Mi-au reținut și documentele mele personale și ale fetei. Am depus reclamație la sediul de poliție din Bârsa, dar nu au luat nicio măsură până nu am depus reclamație și la poliția din Arad. Văzând că nu se face nimic în legătură cu cazul meu, am solicitat un avocat și l-am dat în judecată pentru ordin de protecție și încredințarea minorei. Am câștigat la Judecătoria Hunedoara și, la 30 ianuarie anul acesta m-am prezentat la domiciliul lui, împreună cu poliția din Bârsa, jandarmeria din Ineu și doamnele de la Protecția Copilului pentru a-mi lua fata. Dar Sorin Stanca împreună cu fata nu se aflau la domiciliu. La începutul acestei luni m-a dat el în judecată, la Judecătoria Ineu pentru ordin de protecție și stabilirea domiciliului minorei la el. Fata este trecută pe fostul soț, numitul Gheorghe Monea. Tatăl biologic al fetei este Sorin Stanca. Am stat în concubinaj, fără forme legale, timp de doi ani. La nașterea fetei, el a recunoscut că este copilul lui, dar nu s-a putut trece pe numele lui pentru că nu aveam eu sentința de divorț. Nu o aveam tot din cauza lui, că eu eram sechestrată și nu m-a lăsat să mă duc să îmi rezolv cu documentele. Și de cte ori am sunat la poliție mi-au tot spus că îl caută, îl urmăresc, dar nu știe nimeni unde este. Nimeni nu îl găsește. El se îngrijește de copil, nu spun nu. Dar mi-a transmis prin cineva că el nu renunță la copil”, ne-a spus Nicoleta Bologa.

Avocata mamei: răpirea nu e răpire

Încercând să afle adevărul, COLUMBO a mers pe firul informațiilor și a discutat și cu avocata tinerei mame. Precizările acesteia au mai așezat, oarecum, în matca lor, declarațiile Nicoletei. ”În momentul de față, împotriva lui Sorin Stanca este pornită cercetarea penală pentru nerespectarea ordinului judecătoresc. Dar nu se poate merge pe răpire, pentru că ea a recunoscut că el este tatăl biologic al copilului și au locuit împreună. Nerespectarea unui ordin judecătoresc este infracțiune și se sancționează cu pedeapsă de la o lună la un an. DA…se poate întâmpla cum spuneți dvs să i se dea o pedeapsă cu suspendare dacă va fi găsit vinovat. Dar există și alte proceduri… există procedura președințială de încredințare a minorei. Chiar dacă se va constata legal că el este tatăl copilului. Problema e că este inconștient…că se ascunde…Da, așa este, partea tragică este că dincolo de problemele lor, la mijloc e destinul copilului”, ne- spus avocata Crinela Silvasan.

Ordinul de protecție – o procedură cu ochii închiși

Verificând datele, într-adevăr, la 29 ianuarie anul acesta, instanța a emis o Ordonanță presedințială prin care, împotriva tatălui Sorin Stanca s-a instituit un Ordin de protecție pentru 6 luni. Prin acest ordin s-a dispus încredințarea minorei către mama Nicoleta, obligarea tatălui la păstrarea unei distanțe de 100 de metri față de reclamantă și față de copil și i s-a interzis orice fel de contact cu Nicoleta. Ceea ce trebuie să știe cititorii este că , de regulă, potrivit Noului Cod de Procedură Civilă, ordonanțele presedințiale au caracter vremelnic și se dau de multe ori fără a se judeca pe fond , fără analiză atentă a situației, doar pe baza cererii depuse, pentru a nu se încălca caracterul de urgență al procedurii. Deci, cu ochii închiși. Dar, atunci când a legiferat această situație, legiuitorul a lăsat părților calea atacului ordonanței prin recurs. Ceea ce a și făcut Sorin Stanca. Altfel spus, până la pronunțarea în recurs, poliția nu poate interveni pe bună dreptate, pentru că abia după recurs se va putea spune dacă tată a încălcat ordinul de protecție.

Portretul mamei făcut de fostul concubin

Dacă , potrivit spuselor mamei și avocatei acesteia, Sorin Stanca nu este de găsit, Columbo l-a găsit în 24 de ore. Și a și discutat cu el. Povestea acestuia este însă mai mult decât diferită de cea a mamei Nico. Iar tatăl, da, într-adevăr, plângând , ne-a mărturisit că va face tot ce este posibil pentru ca fetița să aibă o viață normală, alături de el și departe de mama care are…anumite probleme de comportament.

”Ea a mai fost măritată și…tot așa…mai stătea, iar pleca…așa a făcut și cu fostul soț și cu mine. Eu am cunoscut-o la o lună sau două după ce plecase ultima oară de la soțul ei. Nu am știut la început care e treaba …ca să zic așa, m-am cam grăbit eu… Ea mai are un copil care este la fostul bărbat. Și am luat-o la mine. A rămas însărcinată… ea nu era divorțată de fostul bărbat. Și atunci a deschis divorț, dar procesul a durat. Iar când s-a născut copilul nostru, divorțul ei încă nu era definitiv. Și a trecut fata pe numele fostului soț. Dar ea așa era… o influența unul și altul… avea crize de nervi…, iar pleca, iar venea…. Așa a făcut de când am fost împreună, din septembrie 2015. Cu fostul soț a stat vreo 3-4 ani, dar și cu el la fel făcea, că mai pe urmă l-am cunoscut și eu. Normal ea s-a despărțit de fostul soț… ea mergea la lucru și se întâlnea cu alții… umbla…din unul în altul, ce să zic… și acuma cu mine… Dar, când mi-am dat seama am zis că asta e, că poate se schimbă, poate o fi mai bine, pe urmă m-am gândit că așa cum e ea trebuie să am răbdare ca să fie bine măcar pentru copil… și doi ani …am sperat. Nu am pus-o să facă absolut nimic și tot nu a fost bine. După noaptea de anul nou, în această iarnă, a lăsat fata și a plecat. Pur și simplu. Și nu ne-am certat, nu i-am făcut nimic. Ba chiar prietenii ei au poze cu ea, veselă , în noaptea aceea. După revelion, dimineață, eu am mers în altă localitate să duc de mâncare la stână, că am vreo 3000 de oi și am zis să duc și la ciobani câte ceva că era revelionul. Deci nu eram acasă când a plecat. Ea are o bunică și o tot influențează. Eu nu vreau să bârfesc, dar aia a fost bețivă, bea până nu mai știe de ea. Și copilul ce l-a avut cu soțul dinainte îl lăsa în grija la bunică-sa și pleca… Eu i-am spus lui Nico, nu te pun să lucri nimic, nu trebuie să faci nimic, îți dau bani, dar de fată să ai grijă, să fie pe primul loc. De certat, ne-am mai certat. Dar de bătut… o singură dată i-am dat o palmă pentru că m-a lovit…între picioare. Dar atât…Eu am bani grei… dacă îi dădeam 30 de milioane, o sută de milioane, în câteva zile îi făcea praf… cenușă. Ea mi-a făcut ordin de protecție, eu am făcut recurs care trebuie să se judece. Și mai este procesul cu paternitatea, că am deschis eu. Pe urmă ne vom judeca pentru custodie. Eu nu am amenințat-o cu nimic. Dar i-am spus de la început că eu iubesc pe fetiță ca pe ochii mei din cap. Eu nu-mi las copilul să-și bată cineva joc de el… dacă știu că ajung să nu mai am niciun leu , să cheltui toți banii…mă duc până la București și înapoi, mă duc până la Haga, peste tot mă duc, pentru copilul ăsta… numai în tribunale o țin pentru că știu că nu-i capabilă și mă doare sufletul și inima pentru copilul ăsta”, ne-a spus Sorin Stanca, absolvent al medicinei veterinare, tatăl biologic al copilului.

Și iată cum, din aproape în aproape, atunci când nu te lași îmbrobodit de versiunile mincinoase, adevărul iese la iveală, iar diavolului cu chip de înger îi pică masca în fața evidenței.

 DOSAR COLUMBO Răpire rezolvată de COLUMBO înaintea statului. Drama familiei și corbii unei societăți putrede