Dosar COLUMBO Un moșier de la TVR a dat în judecată Primăria...

Dosar COLUMBO Un moșier de la TVR a dat în judecată Primăria Botoșani

0 1454

Casa Michele Zorio BotosaniLa sfârșitul anului trecut, un angajat al TVR a dat în judecată Primăria Botoșani. Cristian Ferruccio Zorio, susține că este moștenitorul unui teren de peste un hectar, situat undeva pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani. Acesta a solicitat plata unei despăgubiri pentru acel teren și a depus în acest sens un dosar la ANRP. De acolo i s-a cerut adresa exactă a terenului în cauză. Zorio a cerut de la Primăria Botoșani informațiile necesare. Pentru că nu i s-a răspuns a chemat în judecată administrația publică locală.

Inginerul Michele ZorioÎnaintașii lui Cristian Zorio

Cristian Ferruccio Zorio este urmaș de al socrilor marelui matematician Octav Onicescu. Soția lui Onicescu, Luigia Zorio, era fiica inginerului italian Michele Zorio, căsătorit cu Balbina Zorio. Michele Zorio s-a stabilit la Botoșani în anul 1900 și este autorul proiectului de captare a apei potabile din Siret de la Bucecea și de aducțiune a acesteia la Botoșani. Familia Zorio a avut și o casă pe actualul bulevard Mihai Eminescu, la numărul 102, după numerotarea de atunci.

Cine este Zorio

Cristian Ferruccio Zorio este inginer de sistem în informatică, unul dintre cei 309 salariați ai televiziunii publice TVR care au scăpat de restructurare. Tot Cristian, împreună cu alte 3 rude (Mirela G. Zorio – soția lui Cristian, Jeana Zorio, Niculai Ioan Mihai Zorio), este unul dintre cei 2700 de păgubiți la jocul piramidal de tristă amintire FNI.  Dosar cu nr. 24.632/3/2006, în care cei 4 apar ca păgubiți de FNI a fost retrimis de Înalta Curte de Casație și Justiție,  prin Decizia nr. 2098 din 4 iunie 2009,  (pe partea civilă sub aspectul despăgubirilor) la Tribunalul București. Cristian Ferruccio N. Zorio locuiește cu cele trei rude în București, în Sectorul 2, în același imobil, dar în apartamente diferite. Soția lui Cristian, Mirela Zorio, este director adjunct la Laboratorul de Control Doping – Agenția Națională Anti-Doping. În 2009,  aceasta a fost decorată cu Ordinul și Medalia Meritul pentru Învățământ, în grad de Cavaler, prin  DECRETUL nr. 1.738 din 30 noiembrie 2009, semnat de președintele Traian Băsescu și premierul Emil Boc.

Averea lui Zorio

Cei doi soți mai dețin 2 terenuri, unul în București și celălalt, de 10 ha pădure, tot în Botoșani, în comuna Cristești. Terenul din capitală a fost cumpărat de cei doi soți, iar cel din Cristești a fost moștenit de Cristian Zorio. Cei doi soți mai au 3 apartamente în sectoarele 2 și 3 din București și un apartament în Buzău. Apartamentul din Sectorul 3 a fost închiriat anul trecut unor terțe persoane, familia Zorio primind astfel 960 lei. Averea lor mai contabilizează circa 70000 euro, reprezentând depozite  la 3 bănci bucureștene, în dolari, euro și franci elvețieni, plus un depozit de 7100 lei într-un fond de pensii la o altă bancă.

Dosar COLUMBO Un moșier de la TVR a dat în judecată Primăria Botoșani