EDITORIAL. V-ați prins încotro e condusă România?

EDITORIAL. V-ați prins încotro e condusă România?

0 784

De ce regionalizare?
Candva circula o intrebare de anecdota: -Dupa cate legi este condusa lumea? Raspuns.-Lumea este condusa de doua legi : a)legea numerelor mici si b)legea numerelor mari. Daca faci parte din legea numerelor mici si vrei ceva faci o „CERERE” si te adresezi cu Domnule….(presedinte, ministru, primar, manager, etc) va rog sa-mi aprobati ……………. Daca faci parte din legea numerelor mari si vrei ceva, nu mai faci nicio cerere, spui doar asta vreau sau nu ,vreau sau fac sau nu ,adica functioneaza legea bunului plac.

Exemple istorice.

A fost un referendum ca parlamentul Romaniei sa se reduca la 300 parlamentari care a fost validat dar conducatorii tarii nu l-au luat in seama si acum avem parlament de 580 parlamentari.

De ce? Pai nu au vrut ce a vrut prostimea.
Alta.

Daca au dorit sa-l dea cu cracii in sus pe Presedintele Romaniei nu a mai contat nimic si gata de referendum ca numai de asta ii ardea cetateanului. Partea proasta e ca referendumul nu a fost validat si acum vorbim de coabitare.

Va place?
Avem o constitutie care trebuie schimbata ca vor ei deoarece veche constitutie a fost confectionata pentru altcineva care tocmai a iesit de la bulau. Si dumnealor o vor schimba desi se stie ca nu-i pentru cine se pregateste, ci pentru cine se nimereste.
Acum vine marea smecherie REGIONALIZAREA.

De ce regionalizare?

Simplu,pentru ca asa vor EI.

Experienta arata ca atunci cand vrei sa faci ceva sant avantaje si dezavantaje care cantarite pot sa incline balanta spre a face sau nu acel lucru.Desigur ca cei ce-si freaca mainile sa faca regionalizarea ne vor prezenta lucrurile in asa fel incat toata lumea sa creada sa va cobora in Romania sfintii pe pamant si va curge lapte si miere (poate pentru ei).
Simplul cetatean nu va avea de castigat si nu se va alege cu nimic. Daca doriti MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC. Bani cheltuiti degeaba lume aburita si interese OCULTE pe care nu le vom afla niciodata.

PERSONAL NU CRED IN UTILITATEA ACESTUI DEMERS NICI ECONOMIC,NICI DEMOGRAFIC,NICI POLITIC SI NICI IN CE MAI DORITI CEI CARE ATI FOST CONVINSI.EU NU AM NIMIC DE CASTIGAT.TARA NU VA AVEA NIMIC DE CASTIGAT.

Dar cineva va castiga si desi se stie nu ni se spune ca si asa nu prea au argumente pentru regionalizare.
Cetateanul roman va trai la fel de prost si statul va fi tot mafiot, supercentralizat, infrastructura va fi la fel de proasta ,salariile tot mici,preturile vor creste si nici nu se va schimba nimic in bine. Problemele cetateanului roman nu incep si nici nu se termina cu regionalizarea. Aceasta daca doriti este o mare diversiune pusa la cale de cei ce ne conduc ca sa nu discute despre esecul oricarei guvernari, de furturile care au loc in acest moment, vanzarea tarii pe nimic,de lipsa de masuri concrete pentru ca romanul sa o duca mai bine,de crestere economica adevarata si nu statistica care sa se vada in traiul de zi cu zi. M-ar fi interesat sa stiu ce mari realizari au ministrii nostri in treburile tarii,care este valoarea fondurilor europene atrase,finalizarea investitiilor pornite si lasate in paragina din lipsa de fonduri,pe ce se cheltuie banii de investitii,care este strategia guvernului pentru dezvoltarea tatii si ridicarea nivelului de trai in Romania. Despre aceste lucruri nimeni nu spune nimic de la PRIMUL MINISTRU VICTOR PONTA SI PANA LA PORTARUL DE LA COTROCENI (apropo de coabitare)
In schimb ni se bate campii cu regionalizarea, cu schimbarea constitutiei,cu alegeri europarlamentare si alte TAMPENII. Vorba ceea”lumea piere si baba se piaptana”sau tara e plina de tatari si ei se plimba cu lautari”,”ce poti face astazi nu lasa pe maine lasa pe poimaine poate nu mai trebiue”

Si cand te gandesti ca nu le mai incap diplomele in biblioteca si banii in conturi.

Stie cineva incotro e condusa Romania ca eu nu m-am prins ?

(Grigore SOCACI – Brașov)