Europa are guvern la București

Europa are guvern la București

Europa guvern Ciolos BucurestiEuropa are guvern la București

Europa și-a pus guvern la București. România a devenit pașalâc de modă nouă. Pentru prima dată în istoria Europei, Bruxelles-ul a reușit să-și pună un guvern într-o țară de pe bătrânul continent. Și pentru România este tot pentru prima oară când toată țara este predată diplomatic unei puteri continentale. Mojicimea din România părea să răsufle ușurată astăzi pentru că, în sfârșit, țara are un guvern tehnocrat, așa cum a cerut strada. Miraj mai înșelător ca acesta nu poate exista. De fapt, de astăzi, pe termen nedefinit, România nu mai are guvern. NU ! De astăzi Europa are guvern în România. Marea majoritate a miniștrilor numiți astăzi de premierul Dacian Cioloș au sau au avut legături strânse cu Comisia Europeană. Orice comentariu este de prisos. Este clar ce făină se va măcina de acum în România. Serviciile secrete și-au îndeplinit misiunea. De acum se pot îndrepta către alt azimut. Vezi relațiile miniștrilor cu Europa.

1Șeful de cabinet al primului-ministru va fi  Dragos Tudorache, șef de unitate în cadrul Relațiilor inter-instituṭionale ṣi cetăṭenie la Direcṭia Afaceri Interne a Comisiei Europene. El se află la Bruxelles din 2011

Ministerul Afacerilor Externe – Lazar Comănescu, la al doilea mandat de ministru MAE, dupa ce a deținut aceeași funcție și în anul 2008. Conform lui Dacian Cioloș, deține o experiență bogată în diplomație, șef al misiunii României pe lângă Nato și pe lângă Uniunea Europeană.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Achim Irimescu, reprezentantul României pe sectorul agricol pe langă Comisia Europeană. Se află la Bruxelles de șaptesprezece ani, cu o  pauză în 2012 când a ocupat funția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri – Victor Vlad Grigorescu, în prezent membru în consiliul de administrație al Electrica S.A. Expert în cadrul Departamentului pentru Energie, a ocupat anterior timp de doi ani poziţia de director al AG Industrial Consult, societate specializată în consultanţă în
domeniul politicilor publice. În perioada 2007-2011, Grigorescu a ocupat poziţia de secretar II în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE, secţia comercială, cu responsabilităţi în
domeniul politicii comerciale comune a UE.

Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice – Adrian Curaj, profesor la Automatică – Politehnica Bucuresti și  fost consultant al Băncii Mondiale, UNESCO și al Comisei Europene pentru realizarea de studii pe educația terțiară, pe politici în știință și inovare. Deține o vastă experiență în cadrul proiectelor de reformă în învățământ.

Ministerul Finanţelor Publice – Anca Dana Paliu, cu o experiență de peste 10 ani în interiorul FMI. Analist economic în cadrul Direcṭiei Generale Economie ṣi Finanṭe (ECFIN) a Comisiei Europene.

2Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Cristiana Pașca Palmer, șef de unitate la Unitatea pentru mediu în cadrul Comisiei Europene.

345