EXCLUSIV Jihadul de la Gorbănești s-a înnecat în iazul dialogului Vezi ce...

EXCLUSIV Jihadul de la Gorbănești s-a înnecat în iazul dialogului Vezi ce s-a întâmplat

Ultima ședință a Consiliului Local Gorbănești, de vineri, 10 februarie a.c., a demonstrat că există arta compromisului în politică și că aceasta este elixirul unei bune administrații locale. Mare secret, nepronunțat încă, este ca acest elixir să nu fie transformat în șpriț, prin amestec cu politica. După un deceniu de conflicte locale și suspine îndreptate spre instituțiile posibile și imposibile ale statului, anul cocoșului din zodiacul chinezesc pare să fi întors administrația din Gorbănești cu fața către comunitate. Primul act de democrație autentică a fost comis prin solicitarea prezenței lui Columbo (ziar tipărit) la ședința CL, pentru asigurarea unei transparențe totale a actului administrativ. Și bietul Columbo a făcut ochii cât blitzul la vederea miracolului de la Gorbănești. Halebarda vendetelor și iataganele politice au fost ascunse în fișetul din biroul primarului. Consilierii locali, de toate nuanțele politice și primarul și-au dat mâna pentru prosperitatea comunei. Da, știm, sună a legendă, parcă ar fi scenariul unei telenovele din grila de programe de la Kanal D. Din fericire pentru localnici este o realitate. După un deceniu de război, jihadul politic de la Gorbănești s-a înnecat în oaza dialogului.

Ședința părea să fie o altă confruntare între consilierii din opoziție și cei din alianța care a preluat posturilegorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (14)1 importante din administrația locală. Mănușa împăcării pare să fi fost aruncată de liderul grupului de consilieri PMP – ALDE, inginerul Dan Constantinică, susținut frățește de către consilierii Sergiu Stolniceanu, Valerică Constantinică, Ioan Grădinaru și ceilalți colegi de canonire partinică. Acesta a propus retragerea reprezentanților PSD, în frunte cu edilul comunei, la o repriză de consultări. Cât s-au consultat, știm. Circa 15 minute. Cum au făcut acest joc și ce s-a întâmplat în biroul primarului nu mai știm. Cert este că la revenirea în sală, ședința a curs șnur, proiectele de hotărâri de Consiliu Local au fost votate pe bandă rulantă și părea că toți aleșii comunei nu au avut niciodată nimic de împărțit. Și asta după un mic compromis, retragerea de pe ordinea de zi agorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (5) proiectelor de hotărâri privind vacantarea postului de consilier lăsat liber prin demisia unui social democrat și validarea unui membru nou. Și dacă poarta dialogului a fost deschisă larg de către cei din opoziție, felicitările se cuvin primarului Gică Iliescu, cel care se pare că a înțeles că arta compromisului este cea mai bună cale, chiar dacă el, compromisul, este piatra de încercare a multor politicieni.

Mai mult chiar, pe timpul ședinței lui Columbo era să-i sară diafragma de la camera foto/video când a văzut că aleșii locali împreună cu primarul dezbat omenește problemele cu care se confruntă cetățenii din comuna Gorbănești. S-au discutat probleme ale persoanelor cu dizabilități din comună, s-au dezbătut metode degorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (20) evitare a catastrofelor în localitate produse în alți ani de incendii, s-au votat banii necesari pentru reabilitarea școlilor de pe raza comunei, s-a discutat și despre taxa de gunoi, dar au aprobat și alte proiecte de pe ordinea de zi. Cum spuneam, ședința a curs, pur și simplu. De credeai că plutonul de la Târgoviște stă să-i execute ca pe împușcatul de la Scornicești. Pentru a nu fi bănuiți de pact cu diavolul, de relații nefirești cu adulterina politică, sau de orice alte contravenții la legile scrise și nescrise ale bunului simț, redăm mai jos, după galeria foto, o galerie VIDEO cu momente din ședința CL Gorbănești. Mai avem de verificat un singur lucru. Dacă zicala românească potrivit căreia ”o minune nu ține mai mult de trei zile” și-a semnat epitaful la Gorbănești sau gâlceava intereselor va reveni în forță.

EXCLUSIV Jihadul de la Gorbănești s-a înnecat în iazul dialogului Vezi ce s-a întâmplat


gorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (4)
gorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (6) gorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (10) gorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (13) gorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (15) gorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (16) gorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (17)
gorbanesti consilieri constantinica gica iliescu psd alde pmp pnl botosani (3)DSCN7746