EXCLUSIV Secretul lui Băsescu dat în vileag de ziua lui Vezi ce...

EXCLUSIV Secretul lui Băsescu dat în vileag de ziua lui Vezi ce i-a spus lui Columbo

0 1214

 

Chiar dacă nu a prea vrut să facă declarații de presă astăzi, de ziua sa, ziarele Columbo și informatorulbt.ro au reușit să ”smulgă” cel mai mare secret al fostului președinte Traian Băsescu. Acesta a împlinit astăzi 65 de ani.

Prima reacție a fostului președinte al României a fost rugămintea de a-l înțelege că dorește ca de ziua lui să nu facă niciun fel de declarație de presă. Dar pentru că reprezentantul ziarului Columbo i-a furnizat o informație care l-a făcut să râdă cu subînțeles, a admis în cele din urmă să că românii adevărați trebuie să comunice în orice împrejurare. Traian Băsescu a făcut o mărturisire, în exclusivitate, pentru Columbo și informatorulbt.ro Chiar dacă a refuzat să discute cu presa în ziua aniversării sale, Băsescu ne-a divulgat cel mai mare secret al său. Președintele PMP ne-a spus ce-și dorește cel mai mult de ziua sa. ”Domnul Moroșan, cel mai mult, azi, chiar dacă e ziua mea, îmi doresc să-mi fie nepoții și familia sănătoasă. Asta îmi doresc. Nimic altceva”, a spus Traian Băsescu. Întrebat fiind dacă este adevărat că există o anumită strategie potrivit căreia în viitorul apropiat Băsescu va deveni președintele unei Românii unificate, iar rolul său va fi unul similar domnitorului de la 1859, Băsescu nu a negat, preferând să râdă în stilu-i inconfundabil. Și, înprumutând unul din saluturile lui ”Columbo” și-a luat rămas bun spunând: ”Doamne ajută!”. Aflând că reporterii noștri au discutat cu președintele Băsescu, senatorul Popescu a dorit să-i transmită sărbătoritului felicitările sale. Asta chiar dacă mâine, sau poimâine, va putea să-i spună singur tot ce dorește, întrucât un grup foarte bine organizat al PMP Botoșani va pleca la București pentru a fi alături președintelui Băsescu la lansarea candidaților PMP în capitală.

”Să-i dea Dumnezeu sănătate și să-și păstreze limpezimea pe care o are și să meargă tot înainte. Asta îi doresc eu domnului Președinte Băsescu. Referitor la zvonul cu unificarea românilor sub blazonul său, este evident că el ne-a însuflețit din nou să credem în acest lucru. A crezut și crede în continuare în unirea Basarabiei cu România”, a spus și senatorul Corneliu Popescu de la Botoșani, proaspăt numit vicepreședinte național PMP și candidat PMP Botoșani la Senat. Celălalt partener de jug politic de la Botoșani, președintele organizației județene, Dan Ionescu, aflând că vom avea o discuție pe ”firul roșu”  cu președintele Traian Băsescu, a ținut să-i transmită și mesajul său de suflet la ceas de sărbătoare. ”Președintele nostru și al tuturor românilor este și va rămâne un etalon al istoriei postdecembriste, adică de după 1989. Și nu spun aceasta doar pentru că Traian Băsescu este președintele PMP. Ce poți să-i dorești unui om de talia președintelui? Ai vrea să spui multe, să îi transmiți urări care să fie cât mai calde și cordiale, gânduri care să se plieze pe dimensiunea spiritului său. Dar e greu să găsești cea mai potrivită frază pentru un om care poate cuprinde în sufletul său milioane de români și să-i mai rămână loc și pentru cei plecați peste granițe. Și atunci revii la simplitate. La mulți ani domnule Băsescu, fost și viitor președinte al României”, i-a transmis botoșăneanul Ionescu fostului locatar de la Cotroceni timp de două mandate.

EXCLUSIV Secretul lui Băsescu dat în vileag de ziua lui Vezi ce i-a spus lui Columbo